- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


torsdag 23 december 2010

Liljeholmens + Petra Börner + Granne med Selma = sant

Vi är många som älskar levande ljus, speciellt så här i juletider.
Det ger en sådan stämning, att tända ett ljus och komma till ro, bara genom att vila med blicken i en låga.

Liljeholmens har de absolut vackraste ljusen, tycker jag. De består av 100% stearin. Ett ljus som består av stearin, är ett miljövänligt ljus, eftersom stearin är en förnyelsebar råvara framställd av naturprodukterna talg och vegetabilisk olja.

Tänk!

Bara genom att tänka till i valet av vilken sorts ljus jag köper, så är jag med och påverkar hur miljön ska må.


Liljeholmens ljus brinner med stor vacker låga. De sotar  inte, och de ger en känsla av kvalitet och tradition. Liljeholmens Kronljus har funnits sedan 1800-talet.

Eftersom kvalitet och tradition är de två ledord som jag vill ha som motto i min verksamhet, känns det fantastiskt att Liljeholmens erbjudit sig att sponsra med 10 paket "Långa vita kronljus" här på bloggen!Ljusen ligger i en vacker ask, med mönster designat av den duktiga illustratören Petra Börner. Hon har även samarbetat med Louis Vuitton, Vouge och IKEA. När man öppnar asken frasar det lite, för de 12 ljusen ligger insvepta i silkespapper...

10 stycken av er som deltar i utlottningen tävlar om ett varsitt paket av dessa vackra, vackra ljus!

Gör så här:

  1. "Gilla"" Granne med Selmas sida på Facebook. (Klicka på den lilla knappen längst upp bredvid namnet som det står "Gilla" på och en liten tumme som pekar uppåt)
  2. Skriv sedan en kommentar där du svarar på frågan:

Varför ska man helst välja ett ljus gjort av stearin och inte paraffin?

För er som redan gillar Granne med Selma på Facebook räcker det med att kommentera och svara på frågan för att delta i utlottningen.

Utlottningen håller på fram till 9 januari 2011

GOD JUL till er alla!
Kram Sussie

17 kommentarer:

Annika sa...

Hej Sussie! o God Jul på Dig.... eftersom jag ju redan gillar Selma på FB svarar jag på din fråga här.... man ska välja dessa ljus för deras underbara kvalite o för att de är miljövänliga..... brinner vackert gör dom o rinner gör dom inte...:)
Hoppas du har det bra i julstöket.... här laddas det för lelle julaftan idag.... litet julbord o klappbyte med familjen.... jobb inatt o sen stora julkalaset imôra....:) God Jul önskar jag Dig o de Dina.... Kram Annika

Helen sa...

Nu har jag gillat på Facebook:)

Framför allt ska man välja ett ljus av stearin eftersom det är som du skriver att det är ett förnybart material sedan så känns det naturligare tycker jag.

ANNIKA sa...

Snygg designad förpackning . Liljeholmens -en äkta tradition som står sig i längden med sin kvalite´och stilrenhet...
Är inte med på facebook så jag kan inte vara med och tävla men jag GILLAR
Granne med Selma iallafall....
Önskar dig och din familj
En riktigt
GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!
kramar ANNIKA

Kari sa...

Da har jeg trykket "liker" på FB.

Man skal velge lys med 100% stearin, fordi det er miljøvennlig. Stearin fornybart, da det er laget av talg og vegetabilsk olje. Dessuten lukter det bedre...

God Jul!

Kari :-)

♥ Pia... sa...

Hej.. snabbkik in te dej.. men åååhåå jag har ju släckt ner min facebook för ett halvår sen ): men men ... önskar iallafall dej och de dina en riktigt GOD JUL.. kram..Pia

vosgesparis sa...

Wishing you a happy Christmas eve... God Jul,
desiree

Anonym sa...

Hej, nu har jag tryckt på "gillaknappen" på Facebook.
Man ska välja ljus gjorda på stearin för att det är miljövänligt då de är framställda av naturprodukter. Dessutom brinner de så fint så har man en gång börjat vill man inte ha några andra!
Hälsningar
Eva i Dalarna

linnea-maria sa...

Jag spar dessutom stumparna och gjuter blockljus på så sätt återanvänder jag ljusen. Ha en fin juls /Therese

cat sa...

Hallå, klart att jag gillar dig (även på FB). Vill ju gärna vinna ett paket med Liljeholmens ljus också. Vill du veta varför jag föredrar Liljeholmens? -Det luktar fantastiskt gott när man öppnar paketen, det luktar mormor. Ljusen brinner vackert och länge dessutom är stearinljus miljövänliga. Jag kan även göra nya egna av resterna. Behöver jag skriva mer?
Ha de gott. Catarina

Ankan sa...

God jul och gott nytt år! Och tack för tipset om hur man lyckas med knäck! Antingen blir den för hård eller för lös. Ska prövas :)
kram

Mitt Egnahem sa...

Hej!
God fortsättning och hoppas det nya året blir fullt av nya och roliga utmaningar! Och tänk så långt ni redan kommit med Ert fantastiska projekt. Har inte varit aktiv här på bloggen och är ledsen att jag missat att svara på din fråga angående kulör på yterdörrar. Du verkar vara rätt ute, ofta var de förr bruna (för att likna ett finare träslag) eller gröna, både kromoxid(Väldigt GRÖN) eller en något mer brunaktigt grön. Jag tror också det vore snyggt med en engelskt röd dörr till er faluröda byggnad. Lycka till! Kram från Värmländska Mitt Egnahem

Anonym sa...

Hej, vill gärna delta i tävlingen med en lott.

Har klickat på gillaknappen inne på FB!

Svar på frågan: man bör välja ljus av 100 % stearin, de sotar inte, är av god kvalitet och brinner vackert utan rinn. Liljeholmen står för tradition är stilrena och miljövänliga.

Trevlig snygg designad förpackning!

Mvh Renate
wretefelt@hotmail.com

Anonym sa...

Hej fina Du å Din blogg, läser den så ofta jag hinner å kan..Älskar heminredning och de gamla genuina precis som Du gör, men har ingen egen blogg eller FB(är inte gammal men känns hemskt tråkigt att de ska var så i Din utlottnig?? i alla fall är ljusen handgjorda med bästa kvalite, för miljö å våra nästkommande som tar över, sen är dom underbara att titta på ensam eller med andra man "ser att de är dom? alla vill ha dom, men alla har inte förmågan att få dom.... gott nytt år till DIG från MIG

Åsa sa...

Ljusen är miljövänliga och stearinet är förnyelsebart, ljusen förbränns utan påverkan på växthuseffekten. Har inte FB eller egen blogg men hoppas ändå få vara med och tävla då jag kollar din blogg nästan dagligen.
Hälsningar Åsa
cedergren@telia.com

Åsa sa...

"Nu gillar jag dej på FB" ;)

Man väljer stearinljus för miljöns skull! Och får på köpet ljus som luktar naturligt och brinner vackert!

Håller tummarna nu så jag vinner dessa fina ljus, skulle passa så bra i min ljusstake jag satt på öppnaspisen! // Kram Åsa

Anna sa...

Lycka till med erat fina pensionat! Vi driver också ett pensionat fast i en gammal folkskola på gotlands landsbygd.

Är gärna med och tävlar om dessa fina ljus!

Stearin är ett förnybart material till skillnad från parafin. Dessutom tycker jag det känns både genuinare, vackra och doftare godare!

Gillar er på facebook! Ska bli spännande att se hur er första sommar går!

Anna sa...

Lycka till med erat fina pensionat! Vi driver också ett pensionat fast i en gammal folkskola på gotlands landsbygd.

Är gärna med och tävlar om dessa fina ljus!

Stearin är ett förnybart material till skillnad från parafin. Dessutom tycker jag det känns både genuinare, vackra och doftare godare!

Gillar er på facebook! Ska bli spännande att se hur er första sommar går!