Att baka kakor är att skapa, och ta tillvara en gammal tradition, som håller på att försvinna. Man har helt enkelt inte tid att baka så som man gjorde förr.
Men om man ändå ställer till med kakbak, ska det gå undan och vara lätt. Man vill få ut mesta möjliga på kortast tid.
Jag förstår det, och jag gör likadant själv.
Men!
Om man någon gång ska baka en kaka som är lite pyssligare att göra och som är en riktig klassiker, ja då ska man baka Vaniljhjärtan!
Maken till god kaka hittar man sällan.
Den är vacker, god och samtidigt ett litet hantverk
Men - lite pysslig är den att göra. Och lite trixigt kan det vara, att få tag i hjärtformar som behövs för att göra den.
Jag hittade mina formar hos Sveico. Ett företag som verkar kunna det här med traditioner och känsla när det gäller bakning. De har nämligen tillverkat köksredskap sedan 1914.
Hittade också en rolig länk där man kan se hur det går till att baka vaniljhjärtan på Skäret. Klicka här om ni vill kika.
Receptet hittar du om du klickar på länken.
Kram Sussie - som nu ska börja adventsstäda OCH fika på vaniljhjärtan.
6 kommentarer:
Mmmm det så gott ut!
Ha en fin 1.advents helg!
Klem Irene
Hej där vaniljhjärtat:).. såå sugen en kan bli.. får hoppes du baker en massa hjärtan te kafferepen.. önskar dej en trevlig första advent.. kram..Pia.. som hoster å hoster å...
Beautiful Blog!!
Have a great week end.
Hej jag brukar oxå baka dessa små godinga, och jag håller med det är lite pillrigt men ack så goda.
ha en skön advent
kram annika
Första bilden talar till mig enormt!
Tack för tipset om hjärtformarna,o jisses vad flott stallet blev ,djupt impad!!=)
Skicka en kommentar