- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


fredag 29 oktober 2010

Life is like a box of chocolate!


Det blev Shakir, som vann RAMP-finalen. Han ska flytta sin chokladfabrik från Irak till Kristinehamn. Där ska han producera massor av choklad och anställa många människor.
Irakiska ambassaden och irakiska handelskammaren samt en delägare från Schweiz, var speciella VIP-gäster, speciellt influgna för RAMP-finalen där det röstades fram en värdig vinnare av både jury och publik. Tänk, vilken ära!

Heja Shakir! Jag önskar dig lycka till med ditt projekt och ditt engagemang.
Tänk att ha en egen chokladfabrik!

Fast man kanske kunde skippa fabriken...? Och göra exklusiv choklad i små utgåvor...? En specialtillverkad pralin, helt enkelt...? Som är fylld av njutning för både kropp och själ...?

Ja, tänk DET skulle jag vilja göra. Och tänk, DET har jag gjort.

Tillsammans med Din Pralin i Sunne, har jag fått ta fram en exklusiv pralin. Den innehåller följande:

"Mörk choklad 70% fylld med vit choklad 36%, grädde, råsocker, äpplen från Sussies trädgård samt skrädmjöl (rostad havre). Pralinen är garnerad med ett gojibär."
Det var njutningen för kroppen det. Men den skulle ju innehålla njutning för själen också?

Jajamen! Det gör den, för ingredienserna i den bär på en historia. De är inte där av en slump. Ni vet, det ska vara äkta och med känsla om det ska vara exklusivt.

Här kommer historien bakom:

I vår trädgård har vi många äppelträd. En del har väldigt vackra namn, och de flesta äter älgarna upp. När naturen är så givmild, borde man vara tacksam och ta reda på äpplena istället. Och Selma Lagerlöf köpte ju minsann tillbaka Mårbacka för att hon längtade efter barndomens astrakaner!

Skrädmjölet är givet. Det hör till bygdens historia och det sägs dessutom ha stärkande egenskaper. Tänk! En pralin som man blir stärkt av!


Men det där gojibäret då? Vad gör det på pralinen?

Jo, gojibär anses ge magiska krafter. Och magiska krafter kan vi väl alla behöva ibland. Sen är det ju lite innovativt med ett gojibär tillsammans med allt det traditionsrika och värmländska. Och innovationsrik - det har man sagt att jag är *ler lite*.

"Här kommer Sussie "Gojibäret" Eklund! En kvinna med magiska krafter!" Inte helt fel om jag får säga det själv!Vinnaren i min tävling om loggan, kommer att få en pralinväska med 6 exklusiva praliner. Stort GRATTIS säger jag till:

"Inger på Fasterudsvägen"! Maila mig, så bestämmer vi hur du bäst får din vinst på susanne@grannemedselma.se

Sen vill jag gärna ge en pralinväska till "Elisabeth" som är grafiker. Du gav mig många bra synpunkter som jag gärna vill belöna. Maila mig du också, så att vi kan bestämma hur du bäst får din vinst.

TACK till er allihop som deltog. Jag kommer att lägga ut ett par pralinväskor på hemsidan  - .  Där finns den till försäljning ett litet tag. Passa på att ge bort en exklusiv pralin till någon du tycker om.
Kram SussiePralinen tillverkas i samarbete med:

iNGRIDPAC och Din Pralin i Sunne

6 kommentarer:

Sirpa sa...

GRATTIS till vinnarna!
Tack för en fin tävling!
Har en trevlig helg!
Kram Sirpa

♥ Pia... sa...

Åå hååå men du ..åååå Sussie.. jag läste i vf alldeles nyss att du inte blev en rampare :( så besviken jag blev.. Höll tummarna så det nästan brann i dem..
Det skrev lite i repotaget i vf som jag tolkade lite som att ..njj var det rätt vinnare!!..
En sån pralin som du .. den skulle jag mycket hellre vilja ha..alltså menar chokladpralinen:).. superhäftigt med en egen pralin.. det kan bli nåt stort av det du.. gojibäret är ju ett fantastiskt bär.. och en livsgivande bär samtidigt.. det är du med Sussie.. såå kör så dä ryker nu framöver.. kram te dej.. och du är den givna vinnaren ..vad än rampjuryn sa..
Pia

Anna-Kakan sa...

Hahaha, underbart! "Been there, done that - in your face, Willy Wonka!"

;-)

Anonym sa...

Jag tycker att du är en vinnare som tog dig till finalen.
Så - grattis!

kram!
Karina

Söstra sa...

Gu' vad mycket roligt du har på gång! Häftigt med en egen pralin! :-) Verkligen välförtjänt att du uppmärksammades i RAMP och till och med kom till final.
Grattis till alla framsteg! Kramiz

n o r d i n g å r d e n sa...

Nej men har du skapat en alldeles egen pralin, jag är helt imponerad, grattis, vilken bradgd, så fantastiskt kul och den är säkert lika god som den är nyttig!! Vacker bild med den och koppen, mycket inbjudande! Och vilken otroligt fin kökshörna med bjälkar i taket, är det hemma hos dig, läste kanske lite slarvigt... söndagshälsningar från Nordingården