Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
söndag 18 juli 2010

Ett litet sidoprojekt

Är det inte så han säger, Ernst?

"Och den här veckan har jag ett litet sidoprojekt..."

Och sen smäller han upp en kryddträdgård, en uteplats eller något annat, som för oss andra, skulle ha räknats som ett huvudprojekt under en  hel sommar... eller två :-)

Fast jag gillar ju Ernst, så jag tycker ju förstås att idén är bra... med sidoprojekt menar jag.

Och tänk vilken skillnad att kunna säga:

"Ja, och här har jag ett litet pågående sidoprojekt ..."

Håll med om att det inte förpliktar lika mycket som:

"Ja, och här har jag ännu ett projekt som inte riktigt är klart..."

När vi gjöt ny betong på golvet i Stallet, snodde jag till mig lite, och gjorde ett fat av svarta vinbärsblad.

Bygg upp en liten kulle av sand eller jord, lägg bladet över kullen och täck sedan med finbetong. Lätt som en plätt, och faktiskt ett sidoprojekt som blev klart...


En ros i ett litet betongfat, ja det räcker som dekoration på uteplatsen det.I bakgrunden ser ni vår rosplantering och rosentornet Raymond gjort i smide.

Efter några år har det rostat vackert och tar upp tonen från utemöbeln. Ett litet hörn av vår trädgård som jag faktiskt är nöjd med. Fast jag har ju förstås ett litet sidoprojekt på gång där med, det hade jag nästan glömt!

Löjtnant Lagerlöfs rabatt växer till precis i närheten. Det händer mer i den, än vad jag skriver om den. Och det är fantastiskt roligt att läsa böcker, att inspireras och att hitta växter som passar in. Mer om detta kommer senare.


Kram Sussie

4 kommentarer:

♥ Pia... sa...

Hihi du är go du Sussie..ett litet sido*** preciis som jag gör..fast mina sido*** är väldigt många:).. vackert blev det iallafall ditt lilla sidosprång..
ha de gött/kram..Pia

A House With A View sa...

Ja, Ernst han kan han! Men det kan ju du med, massor! Vad fint fatet blev, supersött! Gillar ditt rosentorn, skulle så gärna vilja ha ett sådant någonstans på min gård!

Kramizar aka

Plupps krypin sa...

Det lilla fatet var så sött. Det är oftast stora fat man ser. Mycket fyndigt! Vi har ett "litet" sido....en gammal verkstad med boningshus som behöver mycket kärlek.
Kramar Yvonne

Mattias sa...

Hej!

Ja tack för senast! Det var riktigt trevligt i tältet med en himla massa musik, skratt och god mat! En toppenkväll kan man säga :)

Tack för berömmet av mina bilder, jag får lägga upp lite nytt i morgon från sommarstugan så ska jag även se till att prenumerera på din blogg, lägger upp din adress i min sidopanel så fler hittar till din fina blogg! Gillar verkligen allt i vitt så det ska passa in bra på mig :)

Mvh
Mattias