- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


söndag 18 oktober 2009

Fyra B



Nu är hyllan färdigmålad och klar. Den får stå på skrivbordet i hallen uppe. Det var väl ingen överraskning direkt, att den skulle bli vit, kan jag tro...


Idag är det dags att släppa nyheten om vad det ska bli ute i stallet om allt går i lås... Det har blivit dags att berätta om de fyra B:na.


B - Berättartraditionen i trakten ska leva vidare. I stallet kommer det att finnas möjligheter att ha föreläsningar och plats för ca 25 personer åt gången.


B - Bakat. Kafferepet växer, och i stallet ska det finnas plats att njuta av hembakade kakor, tårta och gott kaffe. Fantastiskt roligt är det, att många redan har anmält sig , till nästa års kafferep.


B - Bädd och övernattning. Det kommer att finnas möjlighet till övernattning i stallet. Högst fyra åt gången. En slags hide away eller chans till lugn avkoppling mellan aktiviteter i närheten.


B - Butik. Som ett komplement till allt det andra, kommer det också finnas möjlighet att besöka en butik med noga utvalda saker. Butiken kommer att vara öppen vid speciella tillfällen, inte varje dag. Men när den är det.... då vill man dit :-)


Och allt kommer att byggas i lantlig, gammaldags stil. Mycket vitt, mycket gammalt, mycket känsla och mycket personlighet. Och jag känner på mig att det kommer att bli fint!



För vad annat kan det bli, med en så vacker bygd runt om, med sådan kraft i bygdens folk och med en sådan företagaranda som det finns i vår kommun?! Sagolika Sunne - och Sagorika Östra Ämtervik!



Det här är mitt sätt att förvalta det jag har omkring mig och som jag aldrig hoppas ta för givet. Varje dag säger jag till mig själv: Sussie, se dig omkring och njut!

Kram Sussie

28 kommentarer:

Anonym sa...

Å, detta låter ju helt fantastiskt! Lycka till!

kram
Karina

Skatan sa...

Hej!

Härliga planer och idéer! Det låter mysigt att komma och bo i ert stall...rymmer det en liten skatfamilj mån tro?

Lycka till med planer och arbete!

Önskar en fin söndag.

Anna - som röjer i källaren bland för små barnkläder och urvuxna skor...superkul ;) Men - man blir glad när det är färdigt! Röriga förvaringsutrymmen = riktigt uselt humör på undertecknad.

Önskedrömmar i hvitt sa...

Hej!
Vilka spännande planer! Jag hoppas att allt blir som du har tänkt dig och drömt om!
Hyllan blev verkligen otroligt vacker!
Kram Maria

Annika sa...

Åhå.... dä va dä..... har att grônne på att dä skulle bli nö sånt.... itte alle grejjera trudde jä män en del tå dåm.... gu hô rolit o få gäre i ordning nö sånt.... fixe o pynte o fåt prexis sö där sôm en vill.... löcka te mä di fyre bea nu.... å du.. hylla ble grann dän....:) Kram Annika

Camilla sa...

Hyllan blev så fin som jag trodde.Planerna för stallet verkar super häftiga,det kommer att bli så mysigt så dit måste man ju bara åka...jag tror att det är många som vill det!!!
Stort lycka till!
Ha en skön söndag!
Kram Camilla

BLOGG I THAILAND.SE - Följ vårt liv genom världen sa...

Åh så himla mysigt detdär lät!! Skulle oxå vilja ha en liten g¨rdsbutik å café :)

Kram!

http://www.shabbychicliv.blogspot.com/

S sa...

Vilken underbar idé! Önskar dig lycka till!
Kram Stina

♥ Pia... sa...

Men gud...Sussie..vad glad jag blir av att läsa om de fyra B..na...ååå så kul..och så mysigt det lät..detta kommer bli kanon..jag kommer kanske :) inte att sova över..eller det vet man aldrig:)..hihi..men kafferep och butik och..härliga Sussie..stor kram till dej ocjh lycka till...Pia

Louise sa...

Det låter härligt med de 4 B:na! Lycka till!
Skrivbordshyllan blev fin!

ANNIKA sa...

Hyllan blev fantastiskt fin och vit förstås.
Vad härligt att ha planer och drömmar att förverkliga.
Hoppas allt blir som du tänkt.
kramar från ANNIKA

vardagsvitt sa...

Men så kul!!
Lycka till med alla B, önskar att det vore närmare för då hade jag garanterat bokat rum hos er!!
Kram Marith

StrandviksVillan sa...

Hurra för er!
Vilket härligt initiativ! Är säker på att många skulle vilja göra samma sak (även jag men isf skulle det vara i mindre skala ;)
Ni kommer garanterat att få många gäster för det kommer bli sååå fiiint, det vet jag!

Stort lycka till!
kram Ann-Christine

Anonym sa...

Oj, så fantastiskt! Så roligt att du ser möjligheter på hemmaplan och på det här sättet kan bidra till att lyfta fram din hembygd ytterligare! Hoppas din kommun ställer upp och hejar på, du är en sann visionär och entreprenör.

Förstår att du har många järn i elden... men ack så roliga järn!!

All lycka önskar jag dig. Nästa gång jag besöker Mårbacka kikar jag in!

Kram Eva-Mari

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det här låter jättebra, och du bor ju helt perfekt för sån verksamhet. Det ska bli kul och åka upp till dig och din butik. Stort lycka till.
Kramar
AnnaMaria

Lauras gård sa...

Vad roligt att du vågar satsa! Heja! Blir så glad över alla duktiga som drar igång eget! Jätte söt skrivplats! Vilken fin hylla ovanför skrivbordet! Kram Stina

n o r d i n g å r d e n sa...

Nej men gud va underbart!!! Vilken ställe, min dröm!!! Grattis och stort Lycka till, där vill jag gärna komma som gäst och kund ngn gång i framtiden! mari.

färgtrappan sa...

Spännande! Då kanske man ska ta ett längre stopp uppe i Sunne nästa gång man är på väg till fjälls ;)

Ha det gott!

Lina sa...

Vilken fin blogg du har! Och många inspirerande idéer. Har många planer med mitt hus också (bor på Öland) och söker inspiration och kraft från olika håll. Har släkt i både Sunne och Rottneros så det är härligt att läsa om trakten.
Kram Lina

Jennyshemochharmoni sa...

Åååå vad skoj!!!! Gud så spännande! :) Då kan man ju liksom bo hos dig om man man har vägarna förbi :) :) Jag ser verkligen fram emot att höra mer om det här och jag önskar er all lycka till på resan! Det där kommer att bli fantastiskt bra! Stor KRAM

Cicci sa...

Va kul Sussie! Lycka te å ja kommer gärn å tetter hanna du har i butiken å på allt an å när en får... :) mvh Cicci

Annas skattkammare sa...

Så skoj! Lycka till önskar jag dig!
Så fin hyllan blev där på skrivbordet..
Kram /Anna

Anonym sa...

Vitt & fint!! Men med vilken slags färg målar du med på tex. skrivbord, hyllor som den du nyss gjort i ordning, stolar mm?

Undrar gör Ethel

LantlivsAnette sa...

Åhhh vad spännande..ojjj så roligt att få föja med på denna resa !! Det kommer att bli helt sagolikt vackert o fint !! Vad du är duktig alltså !!
Ha en fin dag
Kraaam Anette

Lotta-livets väv sa...

Så spännande! Mia försökte övertala mig att gå på kafferep i somras, men jag tänkte att inte kunde väl en gammal tant som jag komma och blanda mig med unga, fräscha kvinnor som alla brinner för sina shabby chic hem och prylar....
kanske att jag ska ändra mig?
Kramar och lycka till!
/Lotta

Karin Krut sa...

Det låter som om det blir ett kanonställe! :) Butiken blir nog något alldeles extra, du har ju blick för det vackra! Jag håller med dig om att man måste njuta av sin omgivning. Om man har förmånen att få bo vackert så är det nästan ett krav ;)
Ha en skön vecka
Kram Karin

mias surdegar sa...

Hej Sussie!

Så roligt och spännande! Behöver ni surdegsbröd så får ni säga till. Jag ställer mer än gärna upp!

Kram
Mia

Rummet för välbefinnande sa...

Ja, det här blir toppenbra Sussie. Jag vet ju redan, men blir så glad att läsa det ändå. Så glad att du är på gång och det kommer att bli helt ljuvligt.
Bed
Breakfast
Bod
?
?
Böreläsning.....
Äsch, det är min trötta hjärna som får lite dålig humor bara. Ska nog gå och sova nu för allas vår skull tror jag.
Det kommer bli världens finaste stall!
Kram Mia

House of Jammi - blogg och webshop sa...

Låter som ett superspännande projekt!