- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


lördag 26 januari 2008

Tippen - Toppen!

Gissa vad min favoritsysselsättning är på lördagarna?

Nej, det är inte att sova länge. Och nej, det är inte att slappa och ta det lugnt heller... Håll i dig nu, för nu kommer det...

Att åka till tippen!

Jo, det är säkert! Jag fullkomligt älskar att få lasta bilen med skräp och dra iväg. Och skräp har vi alltid i massor. Vi sopsorterar ganska duktigt samtidigt som vi ju alltid har något byggprojekt på gång. Troligen kan jag hålla på med min favoritsyssla ett bra tag framöver:-) Högre livskvalité kan faktiskt ibland handla om att välja bort saker...


Maken har gjort snyggt i skåpet under diskhon. Han har kaklat och satt in ljus. Dagens bilder får ses som en hyllning till... ordning och reda ;-)










































Kram alla goa människor!
/Sussie

51 kommentarer:

Randi sa...

Hos dig kan man verkligen säga att det råder Ordning & Reda! Imponerad. Så smart med lampa i skåpet!
Kram Randi

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Vad fräscht med kakel , lättstädat inbillar jag mej !!!
Har just stått på huvudet och torkat vår gamla plastmatta som vi lagt in i diskbänksskåpet , inte coolt :-)
Hur lätt kommer man inte in i detta sorterande hit och dit , det måste ligga i ens natur , de ger en härlig känsla som sagt att fara iväg med fullastad baklucka och känna sig duktig när man står vi alla containrar och plocka i ;-)
Ha det gott !
Kram/Lotta

MiaMaria sa...

Men så härligt!
Och vad lätt städat.....

Ha´det så gott!
Miamaria

Hem och Lycka sa...

Snyggt och praktiskt, kram!

Jennyshemochharmoni sa...

HAHAHAA, då är vi lika, för jag älskar också när vi får fara på tippen och slänga saker. Underbart! Det är nog frigörandet av energi som känns så bra :) Vad fint ni har under diskbänken! Underbart! :) Ha en finfin lördag! KRAM

sabina sa...

Wao, det var det snyggaste diskbänksskåp jag sett! Kan han komma och fortsätta med vårt? ;) Vi sorterar, men sen kan det ta ett tag att få t.ex metall-lådan tömd vilket resulterar i att det sprider ut sig...

Anonym sa...

Hej!

Jag skratta lite för mig själv när du sa att det bästa med lördagen är tippen. Jag känner igen mig själv, fast jag får åka på torsdagar. Jag brukar säga att det är min favorit tripp! Det är så skönt när man blir av med sina "sopor".
Tippen är även en mötesplats, många gubbar som är där och avnjuter nytta med nöje.
Ha en trevlig helg!

/M som I Mica

Linneagården sa...

Ert kök ser så snyggt ut & vilken ordning.
På tippen kan man hitta roliga saker, vad har du fyndat?
Ha en bra kväll /madelene

This is Kia sa...

Vad tjusigt du har fått under diskbänken, sopptunnan är ifrån Ikea va? Älskar den tunnan, den känns så Amerikansk och så rätt, skulle vilja ha den i en storlek större och ha den som en tvättkorg.

Kramar Kia

Linneagården sa...

Nejmen....läste om & såg att du slängde en massa på tippen....inte fyndade....Förlåt & ursäkta mig. Kan ju tillägga att jag har hittat en del guldkorn på tippen....
Kram!

Stämningsfullt sa...

Oj.oj det var inte dåligt! Det måste ju vara mycket lättare att hålla rent där nu. T.o.m ljus...jag är imponerad!

Ingridmaria sa...

Jag ska genast ropa på mannen så får vi se vad han tar sej an för projekt här hemma i morron,
TACK för tips!!! // Ingridmaria

Ulli sa...

Vilken smart idé! Jättefrächt. Lätt att städa och hålla ordning. Till tippen kan man åka hur mkt som helst. Varför ska man spara sådant man aldrig använder.

Ha en bra dag!
Ulli

Randi sa...

Hej igen och tack för din gulliga kommentar! Du fick mig verkligen att le när jag läste den.
Jag ska försöka svara på din fråga. För det första hade jag aldrig köpt ett grönt täcke till min lilla älskling. Hennes täcke är för jakthundar; hög kvalitet, värmer, andas o.s.v. och det är viktigare än något annat. Men hade det inte funnits i en färg, som passar henne hade jag tvingats beställa eller sy ett själv ...*fniss*. Sån är jag bara. Du har rätt - jag är lite nojjig med färger och har alltid varit det. Men det är inget jag lider av - trots att jag aldrig kompromissar när det gäller färger och nyanser. Jag tycker att det är viktigt, att man tillåter sig att gå efter sitt eget förhållande till färg och form. Bejakar man det, så får man också en egen stil.

Alltså lyssna inte på andra - välj det du själv tycker mest om - men var konsekvent!!!
Hoppas du har fått svar på det du önskade ...
Stor kram Randi

Maria sa...

Hej Sussie!
Jag håller fullständigt med dig ...jag älskar oxå att rensa i röran.
Det ger en massa extra energi.
Jag blir imponerad av er ordning. Bilderna ger mig inspiration att städa under våran diskbänk idag.
Tack!!
Här i Uppsala har vi klarblå himmel & strålande solsken så jag börjar med en promenad..sen skåpet.
Kramar Maria

Skatan sa...

Jag har sagt det förr, men det tål att upprepas ;-) När kommer han till oss?

Kram.

Anonym sa...

Men vilket fint kök ni verkar ha. Gillar skarpt de små benen under varje skåpstomme. Visa oss gärna mer! tack för en trevlig blogg.

Anonym sa...

Hjälp så fint. Vilken bra idé med ljus i slaskskåpet! Mycket lättare att hålla rent ju!

Elzie sa...

Jisses vad fint. Skulle inte ens våga öppna luckorna för någon kamera!!
Hoppas du har en bra söndag
Kram Elzie

Solsjö - Under en vind sa...

Sååå fint! Å´du är nog den enda jag sett som har ljus under, så bra! Kram och en fortsatt mysig söndag! Här strålar solen!

Unknown sa...

Så rent och fräscht och fint!
Och visst mår man bättre när man fått rensa!
/B
www.lyckligagatans.blogg.se

Guldkorn i min vardag! sa...

Men så smart med lyse där under bänken! Lättare att hålla ordning o reda om man ser något.Å kakel är ju lättstädat också.Tänkte komma mig till IKEA snart o köpa sopsorteringskärlet som dom har, så kanske jag också kan få lite ordning o reda i skåpet..
Kram Ulla-Bella

stina sa...

Oj vad fint ni har under diskbänken! Så där ser det INTE ut här . Men jag önskar att det gjorde och då finns det bara en sak att göra ....sätta i gång att rensa! Ja visst är det tillfredsställande att slänga på tippen (eller grovsoporna) Kram Stina

♥ Pia... sa...

Oj så fint ..kan man kalla ordning & reda:)...kakelunder diskbänken ..smart....ha de å bra..PIA

Tea Kristin sa...

I all verden - du har virkelig orden i sakene!!! Mitt skap under vasken er stappfullt med alt mulig rart, og fire søppelkasser.... :) Jeg skal prøve å la meg inspirere av deg!!! ;p

Klem :)

Engsroom sa...

Du känner igen det där med tippvändor jag hade en sån period i över ett år när vi åkte till tippen och slängde grejor hela tiden befriande faktiskt.
Nu var det ett tg sen sist men får nog bli ett vår ryck sen.
Ha en bra vecka!
Ella

Karin Krut sa...

Mmm jag gillar också soptippen men då att ta med saker därifrån hehe.. Skåpet ser jättefint ut det är första gången jag har sett att man har kaklat i skåpet, det verkar ju vara jättebra! och fint!
Ha en skön kväll
Kram Karin

Hilsen fra landet sa...

Ojj! Lys inni boss-skapet har jeg ikke sett før... og ikke tenkt på! Da må man ha det veeeldig ryddig hele tiden - ser jo lekkert og innbydende ut hos deg da!!

... virkelig en herlig idé det der, så MÅ man ha det fint og blankt og ryddig hele tiden - for det synes jo så godt i lyset!!
Er det fliser i bunnen av skapet?

MormorRuthsAnn sa...

Först vill jag börja med att tacka för den fina kommentaren jag fick på min blogg, blev jätteglad! Men vad fint det ser ut under er diskbänk, dessutom jättefina socklar på skåpet. Det där med tippen...kanske inte så ivrig på morgonen, men tanken på att åka till tippen och kanske hitta något underbart fynd man kan åka hem med...det lockar!
Ha en jättebra vecka!
Ann

smultrongården sa...

Men så fint ni gjort!
Vi har fortfarande vp-rören hängandes ner från våra köksskåp - snyggt, eller hur... Men det blir så småningom. Jättefint det blev i skåpen - tänk att det kan vara härligt!
Vet du, jag har en kompis som också är helt exalterad av tippen. Gubbarna som jobbar där har t.om frågat om hon skulle vilja jobba extra - hahaha!
Nej, nu får vi nog sova snart - natti! Kram Eva

Hanna sa...

Vilken tjusig och smart ide med kakel i skåpet..i ett övrigt vackert kök.kanon...Tippen...nej du...inte min grej...jag är mer lagd åt att släpa hem skräp =) Önskar verkligen jag vore mer som du =)
Ha de gott
kram

Peters Projekt sa...

Wow, ljus under diskhon! Han är allt bra händig, din make ;)

Såg att du fått dig ett skratt när jag nämnde "pyssel av maken". Jag i min tur skrattar åt att du känner igen det. Såg i en annan blogg (inte hustruns) den här lilla passusen: "...rummet färdigtapetserat och idag ska vi (läs Peter) sätta panel...". Jo, jo, den känner man ju också igen ;D

Ha en riktigt fin vecka! Hälsa gärna din duktiga make.

Peter

LantlivsAnette sa...

Åhh du..det var ordning och reda det..snyggare skåp har man aldrig sett..såå fint !
Visst är det skönt att få slänga och röja..man mår så bra då..
Och du fångade precis känslan när du skrev hos mig, hur det känns när karln i huset sågar och borrar..man blir så lycklig för då vet man att det händer grejer..
Nu längtar man ju tills din vackra hall blir klar så att man får se allt ljuvligt !!
Ha det så bra Kram Anette

Unknown sa...

Oj man kan verkligen avundas dig som tycker att det är skoj! Men det är ju för miljöns skull så det är ju bra. VAd snyggt du verkar ha det i köket, blir nyfiken på att se mer. Kram Petra
http://www.metrobloggen.se/romantiskahem

Anonym sa...

Tusen TACK för din goa kommentar inne hos mig ... jag blev så glad :) Du gjorde min dag!!

Vill bara säga att du är oxå en av mina fovvobloggar som jag besöker regelbundet. Som sagt fastän vi alltid har precis likadan stil så inspireras jag massor. Jag är bl.a helt tagen över de fina snickerierna ni har lite varsstans. Som t.ex i köket intill golvet...så vackert, så färdiggjort!!Följer såklart ert hallbygge med spänning ;)

Känner så igen dig när du skriver att tiden inte räcker till för bloggandet. Hinner heller inte som tidigare besöka mina bloggvänner så ofta som förr, och framförallt inte skriva kommentarer till alla alla gånger. Försöker slänga in ett blogginlägg nu som då ... ibland oftare ibland mer sällan.

Ha en bra vecka! kram/ruffa

En inredoholic sa...

Superfint! Och jag som älskar ordning och reda... Du har en väldigt trevlig blogg!

Ha en go vecka!!
Kram

Ann-Catrin sa...

Ja visst är det härligt att få slänga massa skit... man känner sig så nyttig då på något vis.
vilet fint skåp maken byggt...och som sagt vilken h´fin ordning.. snygga bilder!!
kram A-c

Nygammalt sa...

Du det där kan man verkligen kalla vardagslyx på hög nivå. Superfint!
Ha det så bra!
Kram.

Anonym sa...

Så imponerad av er duktiga människor, som inte bara har idéer utan också orkar. Jättesnyggt, men jag vet att jag skulle nog inte kunna hålla det trenden på ordning veckan ut. Känns som om kaffesumpen alltid hamnar vid sidan om hos mig. Har väl för bråttom? Heder åt snickar´n, men jag antar att Du har stor del i utformningen.//Åse
http://kolotten.blogg.se

Brunkullan sa...

Så fin liten soptunna!!
Vi har INTE samma ordning under diskbänken. Det är så svårt att hitta bra förvaring för all sopsortering tycker jag. Det är glas, aluminium, batterier och restavfall överallt hos oss.
I påsar, i lådor...ja just nu i bilen står flera påsar som stått i veckor.
Kommer mig aldrig iväg att lämpa av det på återvinningstationen..suck.

Susanne

Tigerliljan sa...

Trillade in på din blogg och vill sända en liten hälsning. Jättefina bilder och vad fräscht med belysning i skåpet!
Hälsningar Karin

faster atta sa...

Så fint det blev! Nu blir jag sugen på att låta maken göra något liknande i vårat kök, han har redan satt upp spottar under skåpen så lite belysning och kakel i diskskåpte borde väl kunna ordnas?

Mitt Egnahem sa...

Hjälp vad kommentarer du får! Här kommer en till som tycker att idén med kakel och belysning i "slaskskåpet" är helt suverän. Kul! VAR drar han sladdarna undrar jag bara lite smått... Gillar också tippen. Och att lämna klädkassar till Röda Korset!!! Ha det! Mitt Egnahem

Wickans värld sa...

Wow, det var tom ett tjusigt diskbänksskåp!!

Anonym sa...

Jag har oxå haft dille de senaste veckorna på att rensa! Det är skönt att få det gjort och själen känns lite lättare samtidigt som man får mer utrymmen!

"M" sa...

Här var det ordning och reda...det gillar jag...snyggt..

Anonym sa...

va fint och fräscht det blev!

spetsar och änglar sa...

Älskar ordning och reda!Och det var smart med lampan i skåpet!Ha det gott/Kram Heléne

MiaMaria sa...

Hejsan!
Måste ju pröva allt.....och auktion var en fix idé som jag tänkte testa när jag visst att några var sugna på skridskorna.....

Och texten varför krångla till allt när det kan vara så lätt...

Jag tror inte den finns i den nyansen men jag har köpt vattenfast penna på Panduro och kanske kan de ha någon annan färg.

Lycka till!

Miamaria

Anonym sa...

hihi skrattar gott när jag läser ditt inlägg..åka till tippen det älskar jag oxå slänga dte som inte går bränna !!! det som jag sysslar med när jag är uppe på gården...

följer fortf din blogg ständigt ...även om jag kanske inte lämnar avtryck så ofta ..

ha det gott

http://pyrobritt.blogg.se

Anonym sa...

Wow så snyggt. Det måste vara en fröjd att öppna upp den dörren.