- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


torsdag 12 juli 2007

Nu drar vi!

Åh, som jag har rensat och rensat uppe på vinden... jo, det är faktiskt sant. Jag håller på ÄN! Det har varit både kul, jobbigt och vemodigt. Jag har gjort en mental resa från tidig barndom fram till dags datum och har säkert tagit flera tusen beslut under tiden. Spara...? Kasta?... Ge bort...? Spara...? Kasta...? Ge bort...? Fick ett så fint citat bland kommentarerna som jag gärna delger er alla:

Man måste våga släppa taget och ge hemmet utrymme att andas ny och stärkande energi och på så vis ge sitt inre harmoni i vardagslivet.

Sant och vackert skrivet!
Idag tyckte maken vi skulle ta ledigt från kakelsättning och städning och bara dra iväg några timmar, vilket var underbart.

Vi tog en tur till Lidgården i Sunnemo där handdukshängare till duschrummet inhandlades. Tänkte hålla er på halster och inte visa dem förrän nya bilder på rummet läggs ut ;-) Istället ska ni få se hur underbart denna pärla till inredningsaffär ligger. Väl värt ett besök!
Enkelt och snyggt blomarrangemang:

Efter fika på Sahlströmsgården bar det av hemåt igen. Hem till nya vindsbeslut, men med nya krafter och gott mod! Några handdukshängare, en kopp fika och vind emot kinden var allt som behövdes...

Tack för att du tittade in! Ta hand om dig själv och tänk på vad du slänger upp på din vind:-)

Kram Sussie

18 kommentarer:

Interiørhuset sa...

så flott å få renset bort litt saker.Er viktig å kunne kose seg og slappe av litt inni mellom også så man får ny energi, Vakre bilder! Gleder meg til å se bildene av rommet når det er ferdig=)

Anonym sa...

Låter som att Ni haft en skön dag! Ibland är det bra att unna sig en ledig dag och ta en paus ifrån allt arbete och de "måsten" som ligger över en hemma. Det finns ju alltid mer man kan göra men det är lätt att glömma bort allt man har gjort! Jag tänker nog lite för ofta på allt jag inte gjort, eller borde gjort, eller ska göra, istället för på allt jag faktiskt åstadkommit! Tror tyvärr inte att jag är ensam om det...
Nej, en ledig dag är helt klart nyttigt. Dessutom kan man ju få nya idéer om man vidgar sina vyer!

LantlivsAnette sa...

Vilken fin hoj ni har ! Jag är inte kunnig i sånt men jag ser att ni har en riktig pärla..
Vilken härlig åktur ni tog er tid till..ibland behöver man ett litet avbrott för att orka fortsätta..spännande att få se det ni håller på med sen..Ha en bra fredag Kram Anette

Birgittas minnen sa...

Vad duktig du är som röjer ordentligt på vinden, det är så svårt ibland att välja ut det man ska spara eller kasta. Men otroligt skönt när det är gjort, ska själv röja ur förråd och garage på semestern tillsammans med maken, som inte är så kastningsbenägen. Får se om jag kan övertala honom. Vilken tjusig mc ni har, förstår att det kan vara härligt att dra iväg på den. Fina bilder på era utflyktsmål. Får väl se dina inköp senare i rätt miljö. Kram och lycka till i fortsatta mödor.

Elzie sa...

Tur att man inte har en vind också. Eller - vind har vi, men ingen man samlar saker på. Räcker så bra med källaren...
Vilken härlig båge ni har.
Kram Elzie

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

Oj så mysigt det såg ut. Vilket fint citat. Jag blir så glad när jag besöker dig. Väntar med förväntan på att d ska visa dit nya inköp. Kram

Milly sa...

Va härligt med en liten min semester i renoveringen. Ska bli så kul att få se ert badrum ;)

Älfgärdet sa...

Åh vad jag blir sugen på Lidgården!!!! Men det dröjer ända till 18 aug när vi har släktträff i Sunnemo tills jag får komma dit...
Jag ska också igång & rensa på min vind! Stor loppis lär det bli & en hel del som ska köras till auktion. På vår vind är det 4 generationer som har sparat "skräp", så det är en del att ta tag i. Men visst har man nytta av Feng shui-andan när man ska rensa!

Ina sa...

Låter som en härlig dag, at åka motorcykel är ju såå kul!! Har sagt till min man att vi ska köpa en då vi blir gamla men då kanske vi inte orkar sitta på den ha, ha!!
Ser fram emot nya bilder från badrummet!!
Kram Ina

♥ Pia... sa...

Hej..så trevlig att det finns mera att se i sunne..har varit på de flesta ställen tror jag men inte ..nu har jag glömt vad det hette..Lindho äääh.....nää får titta igen..ha en trevlig..helg...får åka till Suuun när jag kommer hem om en vecka..:)..PIA

Anonym sa...

Hej Sussi!
Nu har jag kollat in din blogg. Roligt att se och vad fint ni har det! Kommer fortsätta kolla in din sida emellanåt :)
MVH
Sara (vän till Malin, du vet)

Maria sa...

Det lät skönt att ta ett avbrott i alla beslut...det är så svårt att göra sig av med saker men det är ofta skönt efteråt...
Vad fint ställe ni besökte och vilka fina bilder på era hoj. Ser fram mot att se mer av erat badrum!!

Ha en skön helg och kramar/Maria

Anonym sa...

Vilken härlig utflykt!
Ingela :)

Amoroso sa...

Det ligger verkligen en personlig resa i att rensa! "Tyvärr" är det ju ofta så att saker och ting fylls på nytt..;-) Vill du se bild på ett toile mönster, så kolla in inläggen på min blogg som heter "Vackert linne med historia". Hoppas du får en mysig helg!

Marie sa...

Ibland måste man ta sig en ledig stund. Kommer ihåg när vi renoverade som värst hur skönt det var att komma ifrån ibland.

Nästa vecka är det våran tur att rensa. Åh, vad det ska bli skönt.

Ha en trevlig kväll.
Kram Marie

Lena sa...

Hej goa bloggkompis själv! Det jag skrivit om mina favoritbloggar är helt nytt. Kramis

Skatan sa...

Hej,

du får gärna lägga ut det som kommentar. Jag raderar det så snart han har översatt det. Jag kan hålla god "koll" på mina inlägg idag. I morgon förmiddag åker vi på långsväng igen. Men, innan dess bör vi väl ha fått till det... :)

Beas sa...

Vad duktig du är som rensar och rensar. Vi har också gjort en rejäl utrensning, men nu när vi tilläggsisolerat vinden och tagit ner alla saker därifrån, så bör vi nog göra ytterligare en liten rensning innan rasket åker upp på vinden igen.

Härligt med lite dagsturer så där!