- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


söndag 28 oktober 2012

Hemligheten

Hemligheten, eller The Secret, av Rhonda Byrne, är boken som slog igenom efter att Ophra Winfrey lovordat den i sitt program


Efter ett besök i Stallet fick jag också höra talas om den och beställde den direkt. Jag har precis börjat läsa den så någon recension kan jag ännu  inte ge. Men jag tilltalas av tanken den vill förmedla oavsett om den är bra eller inte:

Du kan förändra ditt liv genom dina tankar.
Positiva känslor leder till positiva tankar som drar till dig ännu mer som är positivt.

Jag testade direkt. 

Visst har jag ondgjort mig över rådjur som äter upp mina rosenknoppar och tulpanlökar. Visst har jag ondgjort mig över älgar som äter upp våra äpplen och gör djupa spår i gräsmattan. Visst har jag! 

Igår kom jag på den här "lilla" rackarn liggandes mitt i vår aplagård.


Tio meter ifrån mig låg han där och vilade. Säkert med magen full av Värmlands paradis.

Vi kikade på varandra ett tag innan han tog det säkra före det osäkra och reste sig upp.


Kanske han kände på sig att jag försökte tänka positiva tankar, inte vet jag. Men bråttom hade han inte. Han stannade till vid ett annat äppelträd och vände sig om igen.


Ja, okej då! Det är ju faktiskt inte varje dag man har besök av kungligheter i sin trädgård.

Och att få bo med naturen alldeles inpå knuten, det är en stor gåva. 
Positiva tankar skulle nu dra till sig mer positivt. Gjorde det det?

I morse när jag drack mitt morgonte sken solen och fem meter från mitt köksfönster var hela häcken full av domherrar. LYCKA!


Bild lånad från nätet.

Vår lilla plätt här i Stavik som vi kallar vår, är ju inget annat än ett lån från naturen. Där lever djur och där lever människor. Och att jag skulle ha mer rätt till den här plätten bara för att jag har betalat för den, förstår nog inte älgar, rådjur och domherrar. Inte heller gör jag.

Kram Sussie6 kommentarer:

Anonym sa...

Vackra tankar o foton! Kram från "Sussi på G" :)

♥ Pia... sa...

Du kloka lilla människa..:) kram på säää..Pia

Ann sa...

Köpte denna bok för c:a 2 år sedan och fullkomligt älskar den - har den vi sängen som en liten "bibel".Det konstiga är att den Alltid leverar - kan när som helst slå upp en sida och alltid är det något som stämmer överens....magiskt. Njut av den och all positiv energi den ger.

LantlivsAnette sa...

Halloj !! Jag har den boken, och jag kan lova dig, det funkar !! Nu har jag köpt uppföljaren av boken...mycket spännande..
Kraaam Anette

LantlivsAnette sa...

Måtse bara tillägga, jag köpte boken 2009...så jag har provat nu i flera år..och det funkar..

Fru Sirlig sa...

Ja det är nog så i mångt och mycket "Det är inte hur vi har det, utan hur vi tar det" eller som Kaj Pollacks kloka ord och föreställning "våga välja glädje" fina bilder kram Heléne