- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


torsdag 4 februari 2010

Miljötorsdag

Tack alla ni som kommenterade förra inlägget! Svaret var entydigt - ni vill se hela processen från förfall till uppbyggnad!

Och då tar jag sats, tar ett djupt andetag och slänger in en bildkavalkad utan dess like. Så att vi står på samma gemensamma plattform, så att säga.

Eftersom det är torsdag, får det samtidigt bli en miljöaspekt på inlägget också.

Jag ger en hyllning till ÅTERBRUKET, dvs att ta tillvara det gamla för att använda igen. Kanske med samma funktion eller också med en helt ny.

Allt vi kan, kommer vi att försöka ta tillvara i Stallet. Allt för att få till en gammaldags, genuin och eco känsla. Och är det något jag lärt mig genom alla år av renovering så är det följande:

Allt kan vara guld, fast det inte glimmar!

Titta bara på den här friska, sågade brädan.


Kärnfriskt virke som naturligtvis kommer att återanvändas. 

På YTAN ser brädan inte mycket ut för världen. Många skulle nog ha kastat eller eldat upp den.Kolla in bilderna nedan ska ni få se.  Hur hade ni gjort?

Häng med nu! Så här såg det ut förra veckan:Här på gaveln ska det sättas en stor fönstervägg. Utomhusgården för hönsen måste bort först...

Ovan ser ni där hönorna kunnat gå in...
Fortfarande finns väggar kvar där boxarna stått.  
Det visade sig att en del var riktigt dåliga nerefter. Kanske beroende av att smutsigt sågspån legat mot väggarna. En del av väggarna verkar också ha varit bestrukna med någon slags tjära.

Vi sparar det som går, och lägger undan det under tiden.


Varsågoda! Låt Er inspireras av DENNA veckas arbete som går under temat RIVNING. Det måste tydligen bli värre innan det kan bli bättre. 

Varje gång ett ting återanvänds har man gjort en miljösparande gärning!
Alla kan bli vinnare i miljöns lotteri - ÅTERvinnare :-)

Här har det förut varit två hästboxar. Ni kan se var väggarna varit om ni tittar på stolparna och golvet.

Puh!


Kärnfriska bräder var det ja....

Kram Sussie

24 kommentarer:

Matilda sa...

Vilket projekt ni gett er in på. Men, jag måste säga att trots att det ser slitigt ut så blir jag lite avundsjuk. Det kliar i fingrarna när man ser alla bilder från bygget.=)

Ska ni ha öppet upp till nocken? Det såg så härligt ut när man kikade upp mellan bjälkarna.

Keep the safety helmets on!

Kram, Matilda.

Théa & Linnéa sa...

Vilket jobb! Men självklart vill vi se ALLT ni gör och efter rivning kommer... bygger upp. Den fönstergaveln kommer att bli fantastisk, inga problem att se det i huvudet...
Hoppade på din miljötorsdag och sydde nya påspåsar häromdagen, visserligen till stora påsar men tänkte göra en även till de små och börja återvinna en del av dem som jag gjorde förr.
Må så gott
/Karin

LantlivsAnette sa...

Wow...säger jag bara !!Det här kommer att bli fint det..med fönstervägg, infällda föntsre mellan rummen, vitt o fint ! Men det är många timmars jobb, ni är sååå flitiga !! Så roligt att få följa detta !!
Kraaam Anette

Louise sa...

Ett enormt jobb ligger framför er men vad fint det kommer att bli!!

Randi sa...

Men så spännande - ska bli såååå spännande! Jag älskar sådana här projekt. Vi bor i ett miljökulturskyddat hus och vi är väldigt angelägna om att bibehålla det ursprungliga, men det tyckte inte försäkringsbolaget, som nu har förstört vissa miljöer efter branden. (Inte avslutat case ännu efter två år!)
Det är ju viktigt att vi försvarar det våra förfäder har skapat en gång i tiden. Det är ju därför man köper just ett gammalt hus.
Önskar er Lycka till på resans gång!!!
Kram Randi

Unknown sa...

Vilket projekt! Men jag är övertygad om att det kommer att bli kanonbra! Lycka till från ännu en återvinnare ;))

Rummet för välbefinnande sa...

Vilket bra inlägg Sussie! Gillade det där med ÅTERvinnare *ler*
Nu har ni lite att bita tag i men oj så bra det kommer att bli alltså. Ja, ett har jag lärt mig under tiden som vi känt varandra - i ditt sällskap blir det aldrig tråkigt :)
Ni har alltid järn i elden, det är då säkert!
Kram Mia

camilla sa...

Vad kul att få se bilder innan ni börjar renoveringen...spännande att följa projektet steg för steg.
Smart att återanvända material så mycket som möjligt!
Ni har en del jobb framför er,men man får ju tänka att det är värt allt slit när man ser tillbaka när resultatet är klart o man är SÅ NÖJD!
Lycka till!
Kram Camilla

ANNIKA sa...

Ja herre gud vilket jobb ni har framför er och vilka möjligheter...
Det blir spännande att se hur det går framåt...
Lycka till !
kram ANNIKA

Älfgärdet sa...

Men det är precis så här som jag får den verkliga inspiration! Inte när det är "klarrt & betallt" :). Tack snälla du för att du delar med dig av förödelsen innan uppståndelsen! Återbruk av bästa sorten - Kulturvård & Hållbar utveckling:)

Gela sa...

Vilka underbara bilder. Roligt att se att det är andra än vi som har stora fina projekt på gång. Är såååå roligt att se hur det framskrider.
Ja du, hoppade på din miljötorsdag idag. Så välkommen in och kika/Gela

Annas skattkammare sa...

Oj vilket jobb! Men oj så spännande! Ska bli kul att följa!
Kram /Anna

Moa sa...

Säger som flera gjort.. vilket jätteprojekt.. men såå himla roligt det ser ut, trots att det ser riktigt risigt ut men jag ser ju stommen och potentialen.. jisses.. får nog läsa mig tillbaka för jag blir ju så nyfiken på vad ni ska ha i detta stora häftiga projekt. Och jag hoppas hönsen får ett fint hus också.. *blink*.. eller har ni portat dem för tid o evigheter..`?.. Ha det gott/Moa

Skatan sa...

Heja återvinnaren! Jag håller tummarna för er och ert projekt! Visst får vi följa med på resan?

Ja du frun, mina tolkningar av din miljötorsdag tar sig allt vidare svängar...

Håll till godo ;)

Anna

♥ Pia... sa...

Å milda makter..vilket projekt..men du vad jag avundas dej..för detta kommer bli något i hästväg detta stallet..:)..du är fyndig Sussie..återvinnare i lotteriet..hihi..härligt....jag blir såå glad av att det helt ok numera att ta tillvara på allt ..Nu återvinner jag inte så mycket i huset där jag bor..men desto mer av grejerna möbler osv...tycker du gjorde ett bra val att DU VISAR OSS ALLT ni gör:)..och en sak till..jag lär mej så mycket av alla bloggares olika inlägg..det är ett av skälen till att bloggandets är så kul:)..
Hoppas du har kafferep i sommar oxå..så vi får SE detta....kram..pia

Anonym sa...

Men gud vad spännande det är med stallet! Vilket jobb ni gör! Ser väldigt mycket fram emot fortsättningen!
Kram pernilla

meas vardag sa...

Väntar med spänning på resultatet!
/Anna

Möllebacken sa...

Ja jisses vad man kan ta tillvara på mycket. Vi gjorde tvärt om, byggde inredningen till ett stall av gamla bjälkar. Blev jättebra! (hmmmm... där fick jag ett uppslag till nästa veckas miljöinlägg)Tack!
Kram Pella

Millygarden sa...

Jösses vilket arbete ni har framför er och så fint det kommer bli! Ni är ju så himmla duktiga på att bygga och göra fina detaljer!" Är det kaffé du ska driva i den byggnaden?

kram Marina

Callian, Antikt & Brocante sa...

Vilken utmaning! Men vad vore livet utan utmaningar...! Det här projektet bara måste man ju följa! Jättespännande och inspirerande för alla oss som kanske har ideer men som aldrig får tummen ur... Helt rätt det där med att återvinna så mycket som möjligt, dels ur miljösynpunkt men också för att det ALDRIG går att få rätta känslan med bara nytt material.
Heja heja och lycka till!
/Sussi

Annika sa...

Vecket härlitt rot du viser ôss...:) just så ä dä en vill se.... dä finns möjligeter i dä omöjlige övverallt.... Kram Annika

House of Jammi - blogg och webshop sa...

Oj, det verkar verkligen vara ett stort projekt ni håller på med! Själv glömde jag miljötorsdagen igår, så det fick bli en miljöfredag istället.

Sally och jag sa...

Bra med ditt återbruks-tänk! Försöker själv leva efter det så gott jag kan. Och på köpet får man ju ett hem fyllt med gamla personliga detaljer :)

Hälsningar från,
Sally och jag

Våglyckan sa...

Ja, här har ni att göra men man ser verkligen potentialen. Mysigt med höns!
kram från mig
/maria