Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
söndag 27 juli 2008

Skomakarlampa

I många svenska hem hänger en skomakarlampa.

Jag har haft turen att få tag i en gammal sk. hisslampa. Det är inte så ofta man ser dem, men min pappa köpte den åt mig för många, många år sedan när han levde.

Den är så förnuftigt konstruerad, med mässinglodet, som gör att man kan höja och sänka den.

Sladdarna är utbytta till nya, men de ser gamla ut eftersom de är klädda med textil. Sen har vi gjort en liten extra sak, som gör att lampan kommer ännu mer till sin rätt... ser ni det lilla runda, vitmålade takfästet som lampan hänger i?

Gysinge säljer liknande fästen, om man inte vill göra själv. En liten detalj som gör väldigt mycket för helheten.Imorgon väntar detta. Tänk att JAG åkte fritt fall förra året :-)

Kram Sussie

17 kommentarer:

Viola sa...

Hej där ute i sommarkvällen, du har fått en så underbar lampa, fiffig upphängning vill jag säga, du får nog en hisklig upplevelse i morgon, jag skulle aldrig göra fritt fall,,,,,,,,,,Min stora undran är givetvis hur mår Råland, har funderat så på denna tupp, hur har det gått för honom,,,,,fniss, Viola

Lilla huset på prärien sa...

Uj, uj, uj... fritt fall - det kommer att killa i magen! Jättefin lampa tycker jag. Nu ska jag titta vidare på min film, skulle bara kolla in en snabbis ;)

Kram Jenny

Älfgärdet sa...

Det gäller att hålla ihop bena har jag hört när man åker Fritt fall....:D. Jag skulle ALDRIG utsätta mig för nåt dylikt!
//Madeleine

MiaMaria sa...

Hej!

Det är så fint med denna skomakarlampa....

Ha´det så gott idag på Sunne vattenland.......

MiaMaria

Stämningsfullt sa...

Hej!
Helt underbar lampa!! Jag är kär :)
Hoppas ni får en bra dag.
Kram!

Designe sa...

Vilken underbar lampa och så fint mot pärlsponten! Ha en härlig hisnande upplevelse! :) Kram

Grinden på glänt sa...

Den va fin!! Har faktiskt inte sett den modellen förut. Fint minne av din pappa!

Graadskan sa...

Vilken underbar lampa! De var allt ganska fiffiga förr i tiden, med sådana anordningar. Vår tids lösningen är en spiralsladd... Hehe... Snacka om skillnad!!
Soliga kramar från Camilla

hemtrevnad marie sa...

Snygg lampa och fästet är jättefint!
fast inte skulle då jag våga nåt fritt fall där inte....inte barnbassängen heller:)
Men 11-åringen skulle nog älska stället!!
ha det gôtt!
kram

Pia..... sa...

Hallo hallo..du har int flutit bort:)...av värmen alltså...den där lampan är supervacker..var har du den hängandes..nu mera har man ju en bild av hur du bor hm...hihi.....ja just det råland ..blev det vråland eller fick han behålla sitt namn..?..Nu ska jag åka till stan , inhandla färg..det ska målas trätak hemma hos mina föräldrar..men nu så ska min son få måla..dels är han längre än mej ..och framför allt starkare..i nack och rygg..det är lite slitsamt att måla just tak tycker jag..sen ger det ringar på vattnet så nu blir det både det ena och det andra hos dom..fast det får man ställa upp på visseligen är de väl inte lastgamla (75 och 72 år..)..men vi orkar kanske mer iallafall..det är ett gammalt hus från 1850 eller ännu tidigare..så där finns det anor..och kanske ett och annat skrömt...hihi...finns det nåt sånt hos dej?.....ha de så gött... du får väl knipa ihop:)..PIA

Mys o Mirakel sa...

Jättefin lampa! Hoppas att ni får trevligt imorgon! :-)

Madicken sa...

Såååå fin lampa! Vill också gärna ha en sådan en dag!

Var försiktig i fritt faaaaall!

Kramis!

Elzie sa...

Visst är dom fina. Jag har en modernare variant på samma tema. Gillar den där klumpen också.
Hoppas ni hade det bra i Sunne.
Kram Elzie

milly Garden sa...

Hej där!
Fritt fall uj uj då.... men hoppas du får fint väder och en härlig dag! Gillar skomakarlampan skulle gärna ha en men som sagt dom är inte så lätt att få tag på....och kostar gör dom dessutom.

Kram Marina

Pia..... sa...

Åh herre gud ..200 rutor..:!!!! det gör inte jag om i brådrasket..det blev fint va?..jo jag kan tänka mej det...nu är det dax att sova..i môrn åker jag och Lena (annans tankar)plus 6 st galna inredningsfantaster:) till mia på hem t gårn..igen ..för vilken gång i ordningen vet jag inte..men så är det såå härligt där oxå..gott fika med hembakade gooa kakor..choklad och så där..sen är miljön bara så ljuvlig..har du inte varit där så..ja du bara måste åka dit....Kram .PIA

Jennyshemochharmoni sa...

Å vilket bra tips! En sån måste maken göra! Vi har ju en likadan lampa i köket! :) Tack för tipset! KRAM

Anonym sa...

Snygg lampa - liknar den från karlskrona lampfabrik på Ölands Byggnadsvård - men varifrån är den ?

- var jättefin.