- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


söndag 19 december 2010

Så lyckas du med knäcken


Hemligheten ligger i gradantalet.

I alla år har jag kokat knäck och gjort det sk. kulprovet.

Det kommer jag aldrig mer att göra.
Från och med nu använder jag en termometer i stället och kokar knäcken tills den blir

126 grader.

Då blir det perfekt!

Knäcken släpper lätt från pappret, är liiite hård på ytan och blir sen len och mjuk när man stoppar in den i munnen.

Tänk att det skulle ta 42 år innan jag lärde mig att koka den perfekta knäcken!

Fast receptet , det är det samma som jag alltid gör. Lite traditionell vill jag vara.


KNÄCK

2 dl vispgrädde
2 dl sirap
2 dl strösocker
2 msk smör
3/4 dl hackad mandel

  1. Blanda grädde, sirap, socker och smör i en tjockbottnad kastrull.
  2. Koka blandningen utan lock tills temperaturen är 126 grader. Rör då och då under kokningen.
  3. Tillsätt mandeln.
  4. Häll i knäckformar.


Kram Sussie


onsdag 15 december 2010

Köpmandisk


Köpmandisken ute i Stallet blev så vacker! Han kan han, den där Raymond :-)

Jag har målat den i en alldeles egen färgnyans. Kanske kan man kalla den "Granne med Selmas Grå". Blandningen är än så länge hemlig. Vi har ett litet samarbete, jag och den lokale färghandlaren... Tanken är att färgen ska kunna köpas där - och hos mig.

Bänkskivan är gjord av spontade bräder och målad i svart. Jag är riktigt nöjd med det grå och det svarta tillsammans.

Sedan denna bild togs, har spiskupa satts upp. Men det var en så bra bild på hur köpmandisken ser ut framifrån, så jag lägger in den i inlägget ialla fall.


Stor kram till er alla!

/Sussie

P.S Snart blir det utlottning här på bloggen. D.S