- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!
torsdag 6 maj 2010
Landsbygdsriksdag 2010
Det pågår Landsbygdsriksdag där jag bor. Jag återkommer med mer info ikväll.
Lilla jag är med på ett hörn :-)
Kram Sussie
söndag 2 maj 2010
Skrädmjölshjärtan med lingon
Att baka är som att skapa.
Man tar några huvudingredienser och testar sedan lite olika smaksättare från gång till gång.
Den finns en kaka här från trakten som kallas Stöpaforskaka. Den är jättegod!
Jag har använt den som stomme och sedan tillsatt några droppar bittermandelolja. Istället för att skära kakan i fyrkanter, har jag tagit ut hjärtan med en pepparkaksform. Lite mer arbetat och mer tilltagande för ögat...
Låt er väl smaka!
Kram Sussie
Man tar några huvudingredienser och testar sedan lite olika smaksättare från gång till gång.
Den finns en kaka här från trakten som kallas Stöpaforskaka. Den är jättegod!
Jag har använt den som stomme och sedan tillsatt några droppar bittermandelolja. Istället för att skära kakan i fyrkanter, har jag tagit ut hjärtan med en pepparkaksform. Lite mer arbetat och mer tilltagande för ögat...
Låt er väl smaka!
Du behöver:
4 dl skrädmjöl (eller vetemjöl)
5 dl vetemjöl
3 dl socker
5 tsk bakpulver
300 gram smör
2 ägg 4 dl lingonsylt
några droppar bittermandelolja
Strössel:
3 dl havregryn
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 gram smält smör
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser och bittermandeloljan.
Smula i smöret och tillsätt äggen. Arbeta sedan ihop till en deg.
Tryck ut degen i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Bred ut lingonsylten över degen.
Blanda ihop strösslet och bred den sedan över sylten.
Grädda i ugn ca 25-30 minuter och servera gärna med vaniljsås blandad med vispad grädde.
Kram Sussie
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)