- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


söndag 14 december 2008

En nisse så söt!

Jag älskar julen!

Jag älskar förberedelserna och jag älskar traditionerna.
Lite försynt frågar jag barnen: Ska vi bry oss om några mandelformar i år? Behöver vi ha något pepparkakshus?

Och jag frågar för att jag vill att de ska säga: Absolut! Det måste vi!

Och peppar, peppar - än säger de så.
Tack snälla, för tomten och den vackra julstrumpan!
Kram Sussie

fredag 12 december 2008

Julpynt jag älskar...

Vad gör mig så förtjust i knoppar?
Pionknoppar, rosenknoppar, amaryllisknoppar och hyacintknoppar...

Ja, ska jag vara riktigt ärlig, kan jag faktiskt tycka mer om knopparna än själva blomman när den är utslagen.



Julpynt när jag tycker som mest om det - en mosskrans runt några hyacinter i knopp, placerade på ett silverfat på fot...
I morgon är det Lucia. Dottern sjunger i kyrkan, och resten av familjen sitter bänkade förstås *ler*
Kram på er alla som läser!
/Sussie

onsdag 10 december 2008

Gud, så gott!

Hade bestämt mig för att göra ischoklad idag. Var helt säker på att jag hade mörk choklad hemma...

Inte var den mörk inte. Den var väl ungefär som allt annat här hemma - vit!


Vad göra? Improvisera i matlagning är verkligen inte min grej, men idag gjorde jag det - och det blev toppenbra! Så bra så jag vill dela med mig av receptet.


Varsågoda! Här kommer


Sussies vita ischoklad:

75 g cocosfett

150 g vit choklad

finrivet skal av 1 clementin


Garnering:

hackad mandel (lite grovt för hand)




  1. Smält cocosfett och choklad på mycket svag värme. Låt blandningen svalna, men inte stelna.

  2. Rör ner clementinskal i chokladsmeten.

  3. Fyll formar och strö lite mandel till garnering.

  4. Förvara ischokladen i kylen.