Visst är det en härlig känsla, att få känna sig utvald?
Jag har blivit intervjuad för en tidning idag. Reportaget kommer inom kort, kanske redan imorgon.
Och jag känner mig faktiskt lite utvald. Vad annars kan man känna när en tidning vill göra en intervju?
Jag har också blivit utvald, att vara en av 20 bloggare, som testar fram olika smaktillbehör på ett Göteborgskex. Ett kex som tillhör serien Utvalda.
(På Picnic kan man göra roliga fotocollage. Mycket är gratis menen del tjänster kostar.)
Veckan som kommer, ska jag försöka hitta på någon bra smakkombination till kexen. Sen är det meningen att vi ska berätta på våra bloggar om resultatet.
Visst ja! Det var ju en tävling detta också! Jag har en förmåga att glömma sånt där. Jag tänker liksom mest på, att det ska vara roligt och att jag blivit utvald. Har ingen riktig vinnarskalle... Men jag lovar att hålla er informerade :-)
KRAM till er alla! Ni är alla utvalda till världens bästa bloggläsare!
/Sussie
- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!
söndag 31 oktober 2010
fredag 29 oktober 2010
Life is like a box of chocolate!
Det blev Shakir, som vann RAMP-finalen. Han ska flytta sin chokladfabrik från Irak till Kristinehamn. Där ska han producera massor av choklad och anställa många människor.
Irakiska ambassaden och irakiska handelskammaren samt en delägare från Schweiz, var speciella VIP-gäster, speciellt influgna för RAMP-finalen där det röstades fram en värdig vinnare av både jury och publik. Tänk, vilken ära!
Heja Shakir! Jag önskar dig lycka till med ditt projekt och ditt engagemang.
Tänk att ha en egen chokladfabrik! Heja Shakir! Jag önskar dig lycka till med ditt projekt och ditt engagemang.
Fast man kanske kunde skippa fabriken...? Och göra exklusiv choklad i små utgåvor...? En specialtillverkad pralin, helt enkelt...? Som är fylld av njutning för både kropp och själ...?
Ja, tänk DET skulle jag vilja göra. Och tänk, DET har jag gjort.
Tillsammans med Din Pralin i Sunne, har jag fått ta fram en exklusiv pralin. Den innehåller följande:
"Mörk choklad 70% fylld med vit choklad 36%, grädde, råsocker, äpplen från Sussies trädgård samt skrädmjöl (rostad havre). Pralinen är garnerad med ett gojibär."
Det var njutningen för kroppen det. Men den skulle ju innehålla njutning för själen också?
Jajamen! Det gör den, för ingredienserna i den bär på en historia. De är inte där av en slump. Ni vet, det ska vara äkta och med känsla om det ska vara exklusivt.
Här kommer historien bakom:
I vår trädgård har vi många äppelträd. En del har väldigt vackra namn, och de flesta äter älgarna upp. När naturen är så givmild, borde man vara tacksam och ta reda på äpplena istället. Och Selma Lagerlöf köpte ju minsann tillbaka Mårbacka för att hon längtade efter barndomens astrakaner!
Skrädmjölet är givet. Det hör till bygdens historia och det sägs dessutom ha stärkande egenskaper. Tänk! En pralin som man blir stärkt av!
Men det där gojibäret då? Vad gör det på pralinen?
Jo, gojibär anses ge magiska krafter. Och magiska krafter kan vi väl alla behöva ibland. Sen är det ju lite innovativt med ett gojibär tillsammans med allt det traditionsrika och värmländska. Och innovationsrik - det har man sagt att jag är *ler lite*.
"Här kommer Sussie "Gojibäret" Eklund! En kvinna med magiska krafter!" Inte helt fel om jag får säga det själv!
Vinnaren i min tävling om loggan, kommer att få en pralinväska med 6 exklusiva praliner. Stort GRATTIS säger jag till:
"Inger på Fasterudsvägen"! Maila mig, så bestämmer vi hur du bäst får din vinst på susanne@grannemedselma.se
Sen vill jag gärna ge en pralinväska till "Elisabeth" som är grafiker. Du gav mig många bra synpunkter som jag gärna vill belöna. Maila mig du också, så att vi kan bestämma hur du bäst får din vinst.
TACK till er allihop som deltog. Jag kommer att lägga ut ett par pralinväskor på hemsidan - . Där finns den till försäljning ett litet tag. Passa på att ge bort en exklusiv pralin till någon du tycker om.
Kram Sussie
Pralinen tillverkas i samarbete med:
iNGRIDPAC och Din Pralin i Sunne
söndag 24 oktober 2010
Ett inlägg utan röd tråd
Ibland är det inte alldeles lätt att skriva intressanta blogginlägg.
Det kan bero på fler saker - man har för lite att berätta om... eller rent av för mycket att berätta om...
Jag befinner mig i ett sådant läge just nu.
Jag har för mycket att berätta om!
Inlägg ska ju helst inte vara röriga och hoppa från det ena till det andra. De ska följa en röd tråd. Då är det inte alldeles lätt när man vill berätta om:
RAMP10.
Finalen är nu på torsdag. Vi har blivit pitchtränade och fått massor av proffshjälp för att våra framträdanden ska
sitta säkert. Såklart att jag är nervös, men det är ju också så fantastiskt kul! Tack alla Ni, som jag vet håller tummarna!
Arbetet ute i Stallet
Kanske jag kan låta bilderna tala för sig själv istället? Eller ska jag berätta lite också? Att hallen är så gott
som klar? Att vi har hittat en lösning på ett isolerande tak som ska sitta inne i Stallet över köksdelen? Ett tak
som släpper igenom allt ljus från den stora fönstergaveln? Fast det kan jag ju berätta mer om när det är på
plats förstås...
som klar? Att vi har hittat en lösning på ett isolerande tak som ska sitta inne i Stallet över köksdelen? Ett tak
som släpper igenom allt ljus från den stora fönstergaveln? Fast det kan jag ju berätta mer om när det är på
plats förstås...
Hemsida
En hemsida håller på att ta form. Det har blivit dags att utveckla både blogg och affärsidé. DET måste jag berätta mer om i ett inlägg längre fram...
Innehållet i väskan kommer att levereras till mig på måndag. I nästa inlägg får ni reda på VEM som vann och VAD det är i väskan. Det är någonting unikt, gott och historiefyllt. Lätt som en plätt att gissa va?
Kram Sussie
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)