- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


söndag 8 mars 2015

Köksö ~ Kitchen Island


Någon målning till plus montering av handtag är vad som fattas. Sen är köksön så gott som klar. I alla fall på utsidan. Inuti fattas det en hel del innan sopsorteringen fått sin givna plats. Belysning, sorteringskärl...

Köksön smälter in och den känns harmonisk i måtten. Den är något lägre än bänken bakom för att passa mig när jag bakar och för att inte täcka skåpet bakom för mycket. En liten, men mycket viktig detalj för helhetskänslan.


Nu väntar de vanliga söndagssysslorna. Tvätt, strykning, småplock. Jag trivs med det. Jag får någon slags inre frid av att smågreja och dona. Jag har ingen söndagsstress inför kommande vecka. Tvärtemot. Jag ser fram emot nya utmaningar, nya ställningstagande och nya skratt.

Jag har fått en del frågor i min mailbox och i nästa inlägg tänkte jag samla ihop och besvara dem.

Hur har du öppet i Stallet framöver?
Hur sköter du dina kakelugnsluckor?
Hur.....?


Kram Sussie

söndag 1 mars 2015

Raw food ~ chokladbollar


Jag älskar att fika. Jag älskar choklad. Jag älskar sötsaker.

På senare tid har jag även börjat älska raw food, paleo och superfood.
Jag testar glutenfria recept, mjölkfria recept och recept utan raffinerat socker.
Att skippa chokladbollar bara för att de innehåller både socker, mjölk - och glutenprodukter behöver inte vara ett statement längre. Nu har jag hittat världens bästa recept på chokladbollar som är nyttiga, sprängfyllda av bra energi och med tydlig chokladsmak. Helt klart ett fikaalternativ i min smak.


Man behöver:

10 dadlar utan kärnor
2 dl mandelmjöl
3 msk kokosolja
3 msk kakao
1 msk vatten (eller kallt kaffe)
1 tsk vaniljpulver (OBS! Inte vaniljsocker)
1 msk pumpakärnor
1 tsk solroskärnor

Gör så här:

Hacka dadlar, pumpa- och solroskärnor.
Blanda alla ingredienser med en sked så att kokosoljan blandar sig med de övriga ingredienserna.
Knåda sedan ihop degen med händerna och forma små chokladbollar.

Det blir ca 15 stycken chokladbollar av satsen.



Kram Sussie

P.S Snart är vår köksö färdig. Den är grundmålad och står här i köket som om den alltid hört hit. Nöjd, nöjd, nöjd är jag som in i det längsta tyckte att det gamla bordet vi hade innan dög till 100 %. Tur att man kan ändra sig;) Vem vet - kanske blir det bilder i nästa inlägg... D.S

söndag 22 februari 2015

Värmande presenter

I morse vaknade jag av fågelkvitter.
Då vet man att våren äntligen är på väg med stormsteg. Plötsligt fick jag kraft och lust att ta itu med sådant som fått stå tillbaka allt för länge. Som storrengöring av köket till exempel.
Nu är allt städat och det känns underbart.

 
Har man som vi mycket vitt i inredningen, är det befriande skönt att plocka in färger i form av blommor, tavlor och annat för att bryta av.
 
 
Ser ni vilka tavlan föreställer?
Det är Emma och jag avporträtterade av Mike Gyde. Emmas duktiga pojkvän från England.
Jag tycker så mycket om stilen där varje streck är betydelsefullt och där det viktigaste färgsatts.
 
Apropå England så fick vi även en väldigt söt tehuva som Mikes mamma Elizabeth stickat. Personliga presenter som värmer både te och hjärta.
 
 
 
Kram Sussie