Tänk dig, att du själv kommer som gäst hem till dig för första gången.
Vad är det första du ser?
Hur välkomnas du hem?
Syns det tydligt var ingången är? Eller brukar gästerna kliva in i grovingången där tjugo par skor trängs med tvättkläder och bandyklubbor i en salig röra?
Om du vill att dina gäster ska komma in genom huvudentrén är det värt att lägga ner lite extra möda just där. Bra belysning, rensade rabatter och en medveten tanke gör underverk.
Inom feng shui brukar man likna entrédörren vid en mun. Och visst vill man ju att det ska kännas friskt och fräscht just där? Alla som kommer in genom dörren tar med sig energier in i bostaden. Det kan vara positiv energi eller negativ. Allt börjar med ett intryck av hur man blir bemött.
Så ta och smörj den där gnisslande dörren och rensa den otympliga busken som växt sig alldeles för stor vid entrén! Och soptunnan som står där för att det är så bekvämt att ha den nära dörren bör nog få en annan placering, eller hur? :)
Kram Sussie
- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!
torsdag 29 januari 2015
söndag 25 januari 2015
Vinterfåglar inpå knuten
Denna helg kan man räkna fåglar vid sitt fågelbord och rapportera in till Sveriges ornitologiska förening. Småfåglar är så rofyllt att sitta och titta på. Och mata. Helt klart ett ålderstecken...
När Hus-Alf sover, mumsar fåglarna för fullt ett par meter utanför.
Apropå katter så pågår just nu en kattenpåråttanochråttanpårepet-aktivitet i vårt hus. Vi flyttar datorn och målar väggar, byter ut sängmöbler och kastar kläder, städar skåp och kör till tippen.
Rörigt, roligt och lite krävande eftersom det inte riktigt är städat någonstans just nu. En sak här påverkar en annan sak där. Ni vet hur det kan vara.
Så skönt att då ibland slå sig ner på kökssoffan och beskåda skådespelet alldeles utanför. Små fåglar som mumsar och skänker ro.
söndag 18 januari 2015
Bröd utan gluten och laktos
Jag älskar att baka och jag älskar utmaningar, stora som små. Att baka bröd utan gluten är inte det lättaste men jag har bestämt mig för att testa mig fram tills jag hittar något som känns bra.
Idag har jag prövat ett recept som både är gluten och laktosfritt. I konsistensen känns brödet lite "äggigt" men med goda tillbehör till är det mer än okej. Kanske någon av er läsare har något bra recept att dela med er av?
Bröd, 4 stycken
1,5 dl mandelmjöl
1msk solroskärnor
1 msk linfrön
1,5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 ägg
2 msk olivolja
1 dl laktosfri creme fraiche
1msk solroskärnor
1 msk linfrön
1,5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 ägg
2 msk olivolja
1 dl laktosfri creme fraiche
Blanda först ihop de torra ingredienserna och sedan övriga. Låt allt stå en kvart för att svälla innan du klickar ut fyra bröd på plåten. Forma till klickarna till runda bröd. Det är lite småkladdigt så jag formade med slickepotten. Grädda direkt i mitten av ugnen ca 20 minuter 200 grader. Passa mot slutet och lägg ev över ett bakplåtspapper de sista minuterna.
Idag har vi gläntat på dörren till ett av våra minst använda rum. Tankar börjar ta form på hur vi ska ställa i ordning där inne. det känns kul att tankeplanera och ha något att se fram emot inredningsmässigt.
Kram Sussie
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)