- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


söndag 25 januari 2015

Vinterfåglar inpå knuten


Denna helg kan man räkna fåglar vid sitt fågelbord och rapportera in till Sveriges ornitologiska förening. Småfåglar är så rofyllt att sitta och titta på. Och mata. Helt klart ett ålderstecken...

När Hus-Alf sover, mumsar fåglarna för fullt ett par meter utanför.




Apropå katter så pågår just nu en kattenpåråttanochråttanpårepet-aktivitet i vårt hus. Vi flyttar datorn och målar väggar, byter ut sängmöbler och kastar kläder, städar skåp och kör till tippen.
Rörigt, roligt och lite krävande eftersom det inte riktigt är städat någonstans just nu. En sak här påverkar en annan sak där. Ni vet hur det kan vara.

Så skönt att då ibland slå sig ner på kökssoffan och beskåda skådespelet alldeles utanför. Små fåglar som mumsar och skänker ro.

söndag 18 januari 2015

Bröd utan gluten och laktos


Jag älskar att baka och jag älskar utmaningar, stora som små. Att baka bröd utan gluten är inte det lättaste men jag har bestämt mig för att testa mig fram tills jag hittar något som känns bra.
Idag har jag prövat ett recept som både är gluten och laktosfritt. I konsistensen känns brödet lite "äggigt" men med goda tillbehör till är det mer än okej. Kanske någon av er läsare har något bra recept att dela med er av?

Bröd, 4 stycken
1,5 dl mandelmjöl
1msk solroskärnor
1 msk linfrön
1,5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 ägg
2 msk olivolja
1 dl laktosfri creme fraiche
Blanda först ihop de torra ingredienserna och sedan övriga. Låt allt stå en kvart för att svälla innan du klickar ut fyra bröd på plåten. Forma till klickarna till runda bröd. Det är lite småkladdigt så jag formade med slickepotten. Grädda direkt i mitten av ugnen ca 20 minuter 200 grader. Passa mot slutet och lägg ev över ett bakplåtspapper de sista minuterna.
Idag har vi gläntat på dörren till ett av våra minst använda rum. Tankar börjar ta form på hur vi ska ställa i ordning där inne. det känns kul att tankeplanera och ha något att se fram emot inredningsmässigt.
Kram Sussie

söndag 11 januari 2015

Ingefära ~ Ginger ~


Nu har även jag fastnat för ingefära. Jag köper den färsk, skär av en liten bit som jag lägger i tekoppen innan jag häller varmt vatten på den. Sedan behåller jag biten i vattnet under hela tiden som jag dricker téet. För att få ännu lite mer smak krossar jag biten lite lätt med baksidan av en kniv först.
Det är jättegott!

Det verkar vara lätt att odla ingefära inomhus. Det ska jag faktiskt testa. Undrar om det går att odla den utomhus också. Någon som vet?

Idag är jag ensam hemma för en stund. Maken jobbar, sonen tränar och dottern befinner sig på resande fot. Jag älskar sådana där små egna stunder för mig själv. Dunka på musik, sjunga högt, städa, stryka och småjoxa med det som faller mig in.

Sen blir jag mitt vanliga, lugna Sussie igen. Men ni skulle se mig för en stund... -)

Kram Sussie