- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


torsdag 23 december 2010

Liljeholmens + Petra Börner + Granne med Selma = sant

Vi är många som älskar levande ljus, speciellt så här i juletider.
Det ger en sådan stämning, att tända ett ljus och komma till ro, bara genom att vila med blicken i en låga.

Liljeholmens har de absolut vackraste ljusen, tycker jag. De består av 100% stearin. Ett ljus som består av stearin, är ett miljövänligt ljus, eftersom stearin är en förnyelsebar råvara framställd av naturprodukterna talg och vegetabilisk olja.

Tänk!

Bara genom att tänka till i valet av vilken sorts ljus jag köper, så är jag med och påverkar hur miljön ska må.


Liljeholmens ljus brinner med stor vacker låga. De sotar  inte, och de ger en känsla av kvalitet och tradition. Liljeholmens Kronljus har funnits sedan 1800-talet.

Eftersom kvalitet och tradition är de två ledord som jag vill ha som motto i min verksamhet, känns det fantastiskt att Liljeholmens erbjudit sig att sponsra med 10 paket "Långa vita kronljus" här på bloggen!



Ljusen ligger i en vacker ask, med mönster designat av den duktiga illustratören Petra Börner. Hon har även samarbetat med Louis Vuitton, Vouge och IKEA. När man öppnar asken frasar det lite, för de 12 ljusen ligger insvepta i silkespapper...





10 stycken av er som deltar i utlottningen tävlar om ett varsitt paket av dessa vackra, vackra ljus!

Gör så här:

  1. "Gilla"" Granne med Selmas sida på Facebook. (Klicka på den lilla knappen längst upp bredvid namnet som det står "Gilla" på och en liten tumme som pekar uppåt)
  2. Skriv sedan en kommentar där du svarar på frågan:

Varför ska man helst välja ett ljus gjort av stearin och inte paraffin?

För er som redan gillar Granne med Selma på Facebook räcker det med att kommentera och svara på frågan för att delta i utlottningen.

Utlottningen håller på fram till 9 januari 2011

GOD JUL till er alla!
Kram Sussie

söndag 19 december 2010

Så lyckas du med knäcken


Hemligheten ligger i gradantalet.

I alla år har jag kokat knäck och gjort det sk. kulprovet.

Det kommer jag aldrig mer att göra.
Från och med nu använder jag en termometer i stället och kokar knäcken tills den blir

126 grader.

Då blir det perfekt!

Knäcken släpper lätt från pappret, är liiite hård på ytan och blir sen len och mjuk när man stoppar in den i munnen.

Tänk att det skulle ta 42 år innan jag lärde mig att koka den perfekta knäcken!

Fast receptet , det är det samma som jag alltid gör. Lite traditionell vill jag vara.


KNÄCK

2 dl vispgrädde
2 dl sirap
2 dl strösocker
2 msk smör
3/4 dl hackad mandel

  1. Blanda grädde, sirap, socker och smör i en tjockbottnad kastrull.
  2. Koka blandningen utan lock tills temperaturen är 126 grader. Rör då och då under kokningen.
  3. Tillsätt mandeln.
  4. Häll i knäckformar.


Kram Sussie


onsdag 15 december 2010

Köpmandisk


Köpmandisken ute i Stallet blev så vacker! Han kan han, den där Raymond :-)

Jag har målat den i en alldeles egen färgnyans. Kanske kan man kalla den "Granne med Selmas Grå". Blandningen är än så länge hemlig. Vi har ett litet samarbete, jag och den lokale färghandlaren... Tanken är att färgen ska kunna köpas där - och hos mig.

Bänkskivan är gjord av spontade bräder och målad i svart. Jag är riktigt nöjd med det grå och det svarta tillsammans.

Sedan denna bild togs, har spiskupa satts upp. Men det var en så bra bild på hur köpmandisken ser ut framifrån, så jag lägger in den i inlägget ialla fall.


Stor kram till er alla!

/Sussie

P.S Snart blir det utlottning här på bloggen. D.S