Jag har massor av olika pepparkaksrecept!
Idag tänkte jag dela med mig av ett. Dessa pepparkakor smakar lite knäckigt. Sirapen kokas innan den blandas med de övriga ingredienserna. Kanske är det det, som ger den speciella smaken.
Har du mer vilja än tid, kan du göra som jag brukar göra: Kavla ut degen och skär sedan långa stänglar som du snedskär i ändarna. Pudra med florsocker som nyfallen snö ovanpå.
Voila!
En pepparkaka som är mingelvänlig till adventsglöggen! Lätt att hålla i och lite innovativ i sin form.
4 1/2 dl ljus sirap
300 g smör (rumstempererat)
4 1/2 dl strösocker
1 ägg
4 tsk malda nejlikor
6 tsk malen kanel
4 tsk malen ingefära
4 tsk stött kardemumma
13-15 dl vetemjöl
- Koka upp sirap och rör om. Låt det svalna lite.
- Blanda socker och kryddor.
- Rör ner blandningen i sirapen tillsammans med ägget och smöret.
- Tillsätt mjölet men spara någon dl till utbakningen.
- Arbeta degen väl.
- Låt degen vila svalt men inte kallt, till nästa dag.
- Kavla ut degen tunt och ta ut figurer med formar eller skär stänger som snedskärs i ändarna.
- Grädda i 180-200 gr i ca 8 minuter.
Kram Sussie
P.S Ni som beställt deg till Mårbackapepparkakor - Maila så att jag säkert är hemma innan ni hämtar .mailto:.susanne@grannemedselma.se D.S