Foto: Maria Blehm Corson |
Hemma hos oss äter vi ofta ägg oberoende av om det är påsk eller inte. Är man van att ha egenproducerade ägg blir man rätt kräsen på vad för slags ägg man köper hem.
För det är stor skillnad. Kanske inte alltid i smaken, men väl i levnadsvillkoren för hönan.
Jag vill äta ägg från hönor som:
- Får gå fritt
- Får värpa i reden
- Får bra foder
- Får leva ett lyckligt liv
- Får bala i sanden och sprätta i gruset efter små skalbaggar och annat mumsigt
Jag antar att jag måste sätta fart så att vår nya hönsgård blir färdig snart. Hönshuset är så gott som klart. Där fattas bara golvet.
I påsk testade vi Aktiva ägg från Kronägg. Ägg speciellt framtagna med högre innehåll av vitamin D och E samt selen och Omega-3. Hemligheten ligger i fodret hönorna får.
Nu spörs det om jag blir mer aktiv på crosstrainern till följd. Efter denna godisfrossarhelg lär det behövas ;)
Kram Sussie