- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


söndag 20 september 2020

Från loppisstol till snyggstol

 Hej alla!

Jag minns så väl den där lördagen för några år sedan. Det spöregnade och jag hade inte tänkt gå ur bilen alls förrän jag var hemma, när loppisskylten dök upp från ingenstans.

Alla satt kvar i sina bilar för det regnade verkligen. Ingen ville gå ur och in på loppisen förrän det lugnat ner sig lite.

Vis av erfarenhet vet jag att vädret kan vara det allra bästa loppssällskapet när man ska göra fynd, så jag parkerade och sprang för att ta mig in snabbt under tak. Blicken fastnade på ett illrött ben som syntes under en täckande presenning.

Tiden stannade och det gjorde andningen och jag med. Kikade snabbt in under presenningen och såg två stolar med priset 2000 kr. Karakteristiska ben visade sig stämma med vad jag trodde att jag skulle finna under presenningen.

Hm.... dyrt för att vara loppis men va fasen... 1000 kr styck.... Ja, det får gå.

Ni vet hur det är när man tror att alla andra vill precis samma sak som en själv? Just då trodde jag att alla typ hade spanat in sig på stolarna så jag sprang in till kassörskan och sa:

- Jag ska ha de där röda stolarna där ute under presenning! Skriv upp det innan någon annan kommer och säger detsamma!

Sen väntade jag otåligt tills regnet lugnade ner sig. Faktiskt bröt solen igenom och de som hade loppisen hämtade in stolarna åt mig där jag stod, redo i kassan för att betala.

- Ja men det var väl tur att du fick dina stolar! Nu är det bara betalningen kvar. Om du inte har något mer att betala så blir det 200 kr.

- Va! Nä! Alltså...

- Jo, kolla på priset! Två stolar för 200 kronor. Vill du inte ha dem? Är det för mycket?

Ibland när man vill någonting alldeles, alldeles tokmycket, då blir man liksom både blind och döv för det som är verkligheten.

Jag målade om dem direkt men har behållit tyget i alla år fram tills nu. Tyget är ganska snyggt tycker jag men nu vill jag byta klädsel och fräscha upp dem. De har stått i Stallet när det var kafé och tyget har gjort sitt när man tittar på närmare håll. Och jag har målat om dem också.

Istället för vita blir de mer klädsamt gammelvit och förra helgen tog vi en tur till Klässbols linneväveri och köpte ett randigt linnetyg som stolarna ska kläs med.

Jag hade visserligen kunnat köpa 20 stolar för priset på tyget men... ja ja. Det får det vara värt!Kram

Sussie


Inga kommentarer: