Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
fredag 28 juni 2013

Hildur Humla ~ en eldsjäl

Man kan bli såld bara på namnet - Hildur Humla!

Jag måste medge, att jag fram tills igår, inte visste så särskilt mycket om Hildur Humla. Men så fick jag en inbjudan och därmed också möjlighet att delta i Frykenstrands jubileum för att uppmärksamma att det nu är 70 år sedan Hildur Humla, riksdagsledamot med speciellt intresse för kvinnofrågor, initierade och startade semesterhemmet Frykenstrand.

Starka kvinnor, det gillar jag!

Kvinnor som Selma Lagerlöf, Lena Bergström, Amelia Adamo, Helen Tursten, Hildur Humla. Kvinnor som inte enbart är starka för sin egen skull, utan använder sin styrka för att stärka andra och göra andra kvinnors röster hörda. Det gillar jag!Grattis Mona Vestlund som vann stipendiet för goda insatser gällande barn och ungdomar i utsatta miljöer! Vi behöver fler som du!

Och tack Lena, för att du uppmärksammade ännu en kvinna värd att uppmärksammas jämte Selma Lagerlöf. Sunne kommun utmärker sig sannerligen när det gäller starka kvinnor. Så har det varit och så ska det fortsätta vara.

Det gillar jag.

Kram Sussie

3 kommentarer:

Hanna sa...

Spännande, har faktiskt inte hör talas om henne förut.
Kram
Hanna

Ingela axkrants sa...

Så inspirerande. Tack Sussie för detta inlägg. Jag gillar verkligen detta med starka kvinnor som inte enbart är starka för sin egen skull utan använder sin styrka till att stärka andra. Det är ju så naturligt och det borde vi alla följa. Kram Ingela axkrants

siwan sa...

Har inte hört talas om henne, men blir enormt nyfiken. Till saken hör att jag är allergisk mot humlebett/bränn, men inte mot eldsjälar :)