- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


lördag 2 juli 2011

Det doftar så gott...

... av rosor!


Idag har Stallet haft besök av roskännaren Lena Werme. Tänk att rosor kan framkalla ett sådant habegär!

Rosen (Ghislaine de Feligonde) ska jag absolut plantera framför vårt hus. Knopparna är gula, men när de slår ut blir rosen aprikos och sedan gräddvit. Till vårt gula hus kommer den att bli ljuvlig!Hör ni hur jag suckar av vällust?

Rosen med namnet Raubritter, blev också min favorit, av de rosor Lena hade med sig. Den var rund och fin i formen och den hade en perfekt rosa färg... Jag ser i mitt inre, en pergola klädd, med denna ljuvliga ros!
Rosen Charles de Mills var alldeles platt under.  Och den var så tät och roligt uppbyggd.


Lena, som precis kommit hem från en trädgårdsresa i England, var full av idéer som hon delade med sig av gällande min egen trädgård.  Om jag genomför hennes idéer kommer jag att ha en trädgård vacker och doftande...


Eftersom det var Rosens Dag, serverade jag en bakelse med rosor på. En riktig liten rosenknopp förhöjer den enklaste kaka och är också ätlig. Fast man ska inte använda köprosor, de är för hårt sprutade, utan använda sina egna trädgårdsrosor.


Koppar med rosor på, hjälper också till, att skänka rosenstämning.


Tack till er alla som kom och firade Rosens Dag! Och grattis Ingrid, som också firade sin dag just idag. Jag hoppas du njöt och mådde gott bland alla rosor.


Stor kram till er alla!
/Sussie

6 kommentarer:

♥ Pia... sa...

Hejsan lilla rosenknoppen:).. Du sover säkert nu ... Ser ut som om dagen var en rosendröm.. såg såå mysigt ut.och dina bilder säger ju massor. Gott så snålvattnet rinner vid bilden av gosaken.. lena Werme.. undrar var jag sett eller träffat henne?? verkade bekant:) Härligt när du drar igång alla möjliga saker hos dej.. Önskar att jag hade haft tid.. men de där rosenknopparna mina till barnbarn tog liksom över några dar:).. ha dee gött ialllafall... själv har jag semester nu och sticker till Årjäng Kyrkerud på måndag på min sommarkurs..ska bli superduperkul .som mina småttingar säger.. kram..Pia

Ett Vitare Hem sa...

Åh vilka vackra bilder!
Ha en finfin söndag!
Kram/Lena

Anonym sa...

Underbara rosor, och vilken vacker servis...
Kram Birgitta

Anonym sa...

kan lova er som inte var där att kakan smakade smaskens. Rosenknoppen tyckte jag var för fin att äta upp så den fick bli en liten "doftis" på bilfärden hem. Lenas rosor och berättelse väckte verkligen ett ha-begär när det gäller rosor. Tack Sussie för den värme som du sprider till oss gäster, kommer gärna fler gånger till ditt vackra stall.

Mvh Annelie, bloggläsare från Värmland

Monika sa...

Tack för ett fantastiskt mottagande! Åkte till Värmland (från Linköping Östergötland) för din skull- är nu helt frälst på Värmland!!
Stallet var så fint och så gemytlig stämning från alla som vara där!
Tack också för alla tips jag fick från dig och Raymond. Fick mig verkligen att tänka om!!!
Kramar från Monika (och hennes mamma)

Gittan sa...

TACK så mycket för trevlig stund och goá möten i Stallet i söndags.
Rosdrömmarna blev fler! Och glädjen över de man har ännu större.
Gittan