- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


söndag 19 september 2010

Dags för tävling!



Arbetet med min logga känns snart färdigt. S:et är en viktig bokstav.

S - som i Sussie, Stallet, Selma, Stavik, Sunne...

Monogram tycker jag ju så mycket om. Och jag vill att känslan ska vara lite gammaldags, lite sirlig.

Vad tycker ni? Är jag på rätt väg? Ser ni att krumeluren bakom namnet, är två S som är spegelvända mot varandra? Så där som man gjorde monogram förr på t.ex. brudlakan. Jag tycker det är så vackert...

Skriv gärna en kommentar. Samtidigt deltar du i en liten utlottning här på bloggen. Priset är hemligt, men jag kan avslöja att det är något jag tillverkat och som har min logga på sig...


Gör så här:

Skriv en kommentar i detta inlägg = 1 lott
Länkar du dessutom till inlägget får du en lott till = 2 lotter

Har du ingen blogg, men vill ha två lotter, så... gör du någon glad och berättar vad du gjort i kommentaren :-)

Tack för era synpunkter!

Tävlingen pågår till den 20 oktober.

Kram Sussie

P.S Tack Ingrid för allt ditt tålamod! Kram på dig! D.S

76 kommentarer:

♥ Pia... sa...

Hej Sussie..du nu gör vi om det..min förra svammelkommentar kan du sudda ut..:) NU kommer den normala.. jag länkar och vill gärna ha två lotter:)..loggan din var rätt på prick..Sussie och Selma på en gång..

ha de gött..kram..Pia

Norrfrids Eija sa...

Klart jag vill vara med i utlottningen. Och länkar också, naturligtvis!
Loggan ser faktiskt väldigt Selma-aktig ut. Får mej att tänka på princessbakelser av någon anledning. Det kanske är bra, din verksamhet har väl något med bakverk att göra?

Rummet för välbefinnande sa...

Det ser jättefint ut Sussie!
Du har ju pratat om detta så det var kul att se vad du kom fram till. Jag ska allt ta och få till en länk också, men det blir om en liten stund. Just nu sitter jag och jobbar också bara smet jag in till dig en liten sväng......
Ha det så bra!
Kram Mia

Millygarden sa...

Kan bara hålla med ..monogram är vackert på både linne och kläder...en identitet!

Förr var det nog en status man ville ge med sitt eget monogram!
kram Marinan

Hem och Harmoni Marie sa...

En mycket fin logga... vacker och ger en gammeldags intryck. Jag tycker den passar perfekt!

Kram Marie
PS. Jag länkar från mig...

Anonym sa...

Hej! Loggan är verkligen jättefin! Men den blir inte helt lätt att arbeta med i realitetet är jag rädd (utom på brevpapper, där passar den perfekt), så här kommer mina tankar. Tänk igenom de här sakerna och fundera om loggan kommer att kunna användas i alla situationer som kan komma att uppståi ditt företagande:
- Funkar den lika bra i 3x3 cm som i 3x3 meter? (Visitkort/Fasadskylt tex...den blir svår att jobba med som väldigt liten)
-Funkar den att brodera...tex på en tröja, handduk, blus osv?

-Funkar den lika bra i färg som i svartvitt. Går den att konvertera till vitt så att den passar mot tex svart bakgrund (Kanske en gammaldags hängande fasadskylt)
- Syns den tillräckligt bra om den tex ska sättas på en röd bildörr?
- Passa på att tänk in en www-adress som kan läggas till loggan om det skulle behövas i något sammanhang (återigen tex på en bildörr).

Detta var bara några snabba tankar från en grafisk formgivare. Behåll den gamla stilen men gör den tydligare och försök undvika de tunna linjerna.

Stort lycka till med ditt fantastiskt fina projekt!

Hälsningar
Elisabet

Annas skattkammare sa...

Hej! Det var lite svårt att hitta loggan "Skicka kommentar".. den hade gömt sig i bilderna längst ner.. Men nu hittade jag! Jag tycker ditt monogram är helt ljuvligt fint! Loggan är super!
Kram /Anna

20-talshuset sa...

Hej,
Mycket bra! Gillar stilen och tanken med monogram också. Den är både exklusiv, lite romantisk men ändå enkel. Jag vill vara med i utlottning och länkar gärna. Kram Anna

Ekolina sa...

Kul med tävling! Fin logga men kanske lite för sirliga (läs tunna)linjer. Lite fetare stil gör det tydligare.Layouten är dock i mitt tycke prima.Detta är min funderingar. Kram Britt-Marie

Madeleine sa...

Hej! :) Jag vill vara med i tävlingen! Här har jag länkat till din tävling i min blogg: http://blogg.veckorevyn.com/beckis/2010/09/20/tavling/#respond

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Ja, S er en viktig bokstav i et monogram, og jeg synes det er på rett vei, ja! Deltar gjerne på din utlodning, og sier ja takk til 1 lodd! Besøk meg gjerne på min blogg!

Klem Cahtrine :-)

Spot and Tell sa...

Hej!

Vill tipsa om en tävling vi kör nu där du kan vinna ett WellnesKort laddat med 2000 kronor. Läs mer om detta på http://spotandtell.se/blog/2010/09/09/hur-vill-du-avnjuta-wellnesskortet/

Sista tävlingsdagen är imorgon så passa på om du vill ha chansen att vinna lite lyx.

Lycka till!

Matilda sa...

Hej! Nu tycker jag verkligen att du har fått till en snygg logga som dessutom ger en hint om vad du har för stil och verksamhet. Perfekt!

Jag länkar från bloggen.=)

Kram, Matilda♥

Sussi sa...

Du är på helt rätt spår! Gör S:en lite tydligare bara... så man inte kan missa dem...
Klart att du ska ha ett sirligt monogram i din logga, och S är ju en fin bokstav!
Kram
Sussi

Kari sa...

Jeg tar gjerne ett lodd i din konkurranse! :-)

Logon er veldig fin og du er inne på rett stil, vil jeg tro.
Det er mulig bokstavene kan bli litt for tynne i streken. Tenk nøye gjennom i hvilke situasjoner du skal bruke logoen. Mulig en internettadresse eller telefonnummer bør være med?

Kari :-)

Elzie sa...

Jag såg faktiskt att det var två S du hade gjort där. Tycker också de gamla monogrammen är så vackra. Och din loga tycker jag är det också.
Hoppas du har en bra kväll.
Kram Elzie

Länkar till dig också.

Anonym sa...

Loggan ser jättefin ut och passar verkligen in i stilen...mitt tips är att göra den ovala cirkeln dubbel så att det blir som en dubbel kant om du förstår hur jag menar. S är en fin bokstav...jag har det i mitt namn.

Kram Sabrina

Åsa sa...

Jätte fin logga, men jag hade först lite svårt att se att det var S där i mitten. Kan ju va bara jag men lite mer S form tycker jag ;)

Vill gärna va med i tävlingen och länkar oxå! //Åsa

Louise sa...

Gillar verkligen gamla monogram och din idé som sådan men kunde s:en göras tydligare, de syns inte så bra tycker jag. Deltar gärna i tävlingen och längar givetvis!

Kallholmen sa...

Hej sussie

Arbetet med en logga är svårt och viktigt.
Man ska leva och jobba med sin logga väldigt länge.Elisabet har många kloka tankar.
Själv tycker jag att typsnittet och monogramet är väldigt snyggt.Men cirkeln runt skulle jag ta bort.
Kram till dig å stort lycka till med ditt enorma arbete.Jag har varit dålig på att kommentera men måste bara tillägga att soffan blev hur snygg som helst.
Du är fantstiskt duktig.
/ Malin

♥ Pia... sa...

Hej Sussie... Läste om dej i VF i morse... du nu får man hålla tummarna så det knakar om det...:)... Vilken härlig känsla va??..Du kommer ta hem det där..det är störtsäker på..och STORT grattis till finalplatsen..kram..Pia

ANNIKA sa...

Jättefin logga !
Håller med Sabrina att den yttre ovalen kanske...gör sig bättre om den är dubbel.
En smaksak...
JAG gjorde någon glad häromdagen genom att låta någon gå före i kassakön.
Storhandlade och hade inte så bråttom och killen köpte endast lite småsaker...
Tänk så lite som behövs för att göra någon glad....
Jag deltar i utlottningen med 2 lotter och hoppas på lyckan...och hemlig vinst dessutom ...spännande.
Lycka till med skapandet av loggan !
Det blir säkert bra i slutändan...
kramisar från ANNIKA

Hem ljuva hem sa...

Jag tycker loggan är jättefin, önskar jag kunde göra så fina. Men jag vill gärna vara med i din tävling, så länkar från min blogg..2 lotter,
kram Anneli

inger sa...

Jättevackert! Kanske för vackert? Lite för lite stall och rustikt hus på landet? Jag skulle göra det mindre guldigt. Lite mindre adligt...
De bästa hälsningar från granne med Sussie. Inger på Fasterudsvägen

A House With A View sa...

Jag tycker loggan är jättefin, sirlig och ljuv, romantisk och fräsch! Men den kanske är lite för ljus... Jag skulle testa med lite djup i bilden, kanske med fetstil eller ännu hellre med en mindre skugga!

Jag vill så gärna vara med i utlottningen, spännande med "hemlig" present :) Jag länkar från min blogg och deltar alltså med två lotter!

Många kramizar aka

EvaB sa...

Vilken underbar sittgrupp och hörna du visar från Stallet! Värmland får nog planeras in till nästa sommar...
Loggan är så vacker och sirlig. Spännande att bygga varumärke och tänka tänka för att få med så mycket som möjligt men ändå så lite som möjligt. Jag känner igen processen från tiden med vårt Trädgårdskafé. Intressant att läsa kommentarerna. Jag som är glad för att brodera och också älskar monogram skulle nog rationaliserat bort den översta dekorationen på ovalen. Hoppas du inte tycker det är jobbigt att få en massa olika tyckanden! Lycka till!

Sirpa sa...

Så fin logga!
Jag vill gärna vara med och prova på turen! Länkar så 2 lotter!
Har en mysig fredag!
Kram Sirpa

Moa sa...

Vilken fin logga.. så genomtänkt och vacker på samma gång. Klart jag är med o tävlar.. spännande värre. O så grattar jag dig till tävlandet.. fyra kvar o du är med.. såå himla kul för dig.. lycka till i fortsättningen säger jag..kram/Moa

Linda sa...

Tycker också loggan är jätte fina!
Vill gärna vara med i utlottningen också, så jag har länkat här

http://lindatavlar.blogspot.com/2010/09/vinn-hemligt-pris-2010.html

Unknown sa...

Hej Sussie!
Jag har precis hittat hit och vill så klart vara med och tävla. Dock har jag inte riktigt klart för mig vad loggan gäller, men jag ska läsa på och under tiden får du min spontana reaktion så länge.

Loggan är väldigt vacker!! Och ja, jag håller med om att de spegelvända "S":en är superfina! Jag tycker kanske att själva ramen runt namnet försvinner lite. Mitt förslag är att ha ramen med kronan liiiiiite mörkare så att den inte försvinner in i bakgrunden.

Ok, det var min reaktion!
Nu ska jag så klart länka och sen läsa på :)

Ta hand om dig!
Kram ia

Vita huset 28 sa...

Hejsan hittade just in till din fina blogg, gillar loggan jättemycket, precis som du skrev med monogramet på gamla lakan. Superfin iaf.

Klart jag vill vara med i din utlottning, länkar också så 2 lotter tack.

Ha de gott
kram Camilla

Outi sa...

Jättefin logga, och väldigt intressanta synpunkter från grafiska formgivaren Elisabet :)

Har länkat från min blogg
http://anvantonytt.blogspot.com/
och hoppas på tur!

Kram, Outi

Anonym sa...

Hej! Superfin logga!! vid första anblick kanske det är lite svårt att se bokstaven s, men eftersom s finns med i Selma gör man kopplingen lättare.

Jenny

j-stil@hotmail.com

Cathrine sa...

Kan inget än att hålla med vad alla andra redan har skrivit. Jag tycker hela din blogg är jätte mysig och mer nyfiken blir mad med denna logga.
Jag har länkat från min blogg

Kram Cathrine

Unknown sa...

Hej!
Min första titt hos dig, vad härligt du har det!
Skulle gärna oxå vilja vara med och tävla! Länkar för en extra lott =).
Nu måste jag kika vidare på din fina blogg!

Kram Catta

Anonym sa...

Superfin logga. I vilket program har du utformat den i? Du är ju otroligt duktig som fått till det så fint!

vill gärna vara med i utlottningen oxå, men har inget att länka till.

:)Linda

Frida H sa...

Monogram är alltid vackert. Jag skulle vilja ha ett och bara sy på lite kuddar och så, som Odd Molly har på sina kläder ungefär. Får lite "hemmasydd" känsla.
Skulle vara snyggt och lite skrytsamt att ha ett med min sons namn som man syr in i kläderna. Häftigt värre!
Tycker ditt monogram ser bra ut!


Kram

Annies Blå sa...

Hej! Vilken jättefin logga, monogram är så stilrent och vackert! Jag vill gärna vara med i din utlottning, jag har länkat från min blogg!
Kram/Annie

Jennyshemochharmoni sa...

Hej! Det är så fantastiskt att titta in här och se hur långt ni har kommit. Allt kommer bli så bra!!! Loggan är verkligen jättefin, gillar den! Klart jag vill tävla om ett hemligt pris, jag länkar :) Sköt om dig i massor! KRAM

Love and be proud sa...

Jag tyckte om det!!! Stilrent men gammeldags-chic! ;) Självklart deltar jag gärna i din utlottning!

Sandra sa...

Klart jag vill vara med i din utlottning.Länkar på bloggen med bild till dig. Loggan din är jätte fin,ger en gammaldags intryck,sånt gillar jag. Önskar dig en trevlig höstdag!
Kram Sandra<3

Amanda Sverre sa...

Hej! Jag är gärna med och tävlar men 1 lott!

Kram Amanda

Therese sa...

Hej! Vet inte om min tidigare kommentar kom fram eftersom att error uppstod. Men nu tar vi det pånytt. Jag vill jätte gärna vara med och tävla om en hemlig vinstgåva, alla gillar vi väl spänningar i vardagen! Jag länkar dig på min blogg.
/Therese

Anonym sa...

Monogrammet ser fint ut!
Jag vill gärna delta i din tävling med 2 lotter.

En skön höst önskar jag dig!

Älskade pion sa...

Vilken härlig blogg jag kikade in på.Verkar som du har tänkt öppna eget,om jag har förstått rätt.;)Jättekul!Vill gärna vara med i din spännande tävling,länkar så klart.Kram Ulrika

Anonym sa...

Jättefin logga, enkel men samtidigt gammaldags och genomtänkt! Klart jag vill vara med i utlottningen !!

Anonym sa...

Jag vill gärna delta i din utlottning med hemligt innehåll! Fint monogram! Eftersom jag inte har någon blogg blir det en lott och hoppas på tur.
Lycka till med företaget!
Vänliga hälsningar från Lena F.

Min mailadress är
lenaforsstrom2@yahoo

Anne B. sa...

Passligt gammaldags, ser bra ut.

Tar en lott, tack.

Maria ( Idekroken ) sa...

Så spennende. Er så vakkert med monogram :)
Klem fra meg

Anonym sa...

Nya loggan så snygg... lite robustare men ändå grcilt selma-aktig.
Så klart jag vill vara med på utlottningen. Länkar till min blogg.

Kram Eva-Mari som håller tummarna!

TapetserarEva sa...

Vill gärna va med i utlottningen.
Har följt arbetet med din logga, den omarbetade tycker jag jättemycket om!!
Spännande tid du har framför dig,Lycka till//Eva

Anonym sa...

Vad fin loggan blev med ändringarna.

Tar gärna och en lott och hoppas på vinst.

Mvh Annelie från grannkommunen

annelie.oscarsson@hotmail.com

Caroline L sa...

Den är snygg, men jag "såg" inte S:en bra. I övrigt så är monogram underbart, för mig riktigt nostalgiskt.
vitabergenserik@hotmail.com

Sanna sa...

Tycker din logga är jättefin, ren och enkel. Snyggt.
Vill förstås gärna vara med i din tävling också och länkar inne hos mig.

Kram

Lockeby Gård sa...

Hej

Hade tänkt som Elisabeth...
förutom det tycker jag att du ska dra ihop orden lite. Det är lite långt mellan dem nu. Men du är på gång. Monogrammet kanske ska vara din symbol och namnet under. Text och "bilder" på varandra kan vara svårt när det ska tryckas. Om du broderar den på maskin mm. Om du vill trycka arbetskläder måste du använda dig av två färger, kostar mer...
Skriv ut den i olika storlekar. Du kanske vill stripa bilen med loggan - hur blir det då....


Ha det bra! Lycka till med besluten!

/J

Cajsas Faster sa...

Hej, vad längesen jag var hos dej.
Så mycket fint! Jag tycker loggan är jättefin. Gammaldags och sirlig!
Vill förstås tävla med en lott!
Hälsn. Marie

Anonym sa...

Hej igen! Elisabet här som skrivit en lååååång kommentar längre upp :-) Nu tycker jag att loggan är näst intill perfekt! En riktigt höjdare. Bara en liten sak...S:et borde piffas till lite så att man lite mer tydligt ser att det är ett S. Nu kan det vara ett T eller kanske ett J. Det skulle räcka med att dra lite i en krok här och räta till vinkeln lite där...och vips ett tydligt S. När G:et är så pass tydligt så borde S:et också vara det för balansens skulle. Men förutom det...en toppenlogga! Den kommer att vara din kompis i många fina år framöver :-)

Kram från mig.

Anonym sa...

Hej! Jag deltar gärna i tävlingen. Jag har tyvärr ingen blogg, men jag mailar mina 5 närmaste vänner om tävlingen.

Ha det så bra!

Hälsningar Sandra
santtu_nyberg@hotmail.com

Linda sa...

Tar en lott och hoppas att jag vinner! =)

Josefine sa...

Tjoho! Tar gärna en lott. fr0stskadad@hotmail.com

Elin J sa...

Hej hej klart att jag också vill vara med och tävla! =)

*håller tummarna*

KRAM

Lotta sa...

Loggan blevb jättefin och nu blev jag sugen på att fixa till en av mina initialer!!

Inga-Lill sa...

En lott till mig :) Vill vara med. Tycker du har lyckats bra. Monogram tycker jag mycket om. famwarnil@hotmail.com Hälsningar Inga-Lill

bakformen sa...

Hejsan, en fin logga du har. Håller med om att det är snyggt med sirliga monogram, det är något som jag också gillar.Spännande tävling...
Deltar med 1 lott. Har ingen blogg.

Hösthälsningar Pia
bakformen@gmail.com

Emma sa...

Jag är med. Nu fick jag några idéer. Initialer hade alltid mormor på sänglakanen och handdukar. iceblueeyes_85@hotmail.com /Emma

Jeanette S sa...

Jag är gärna med och tävlar! Jag har länkat till dig till höger i min blogg under "bra tävlingar".

Jag tycker att din logga är jättefin.

Anonym sa...

Roligt att följa din blogg och följa ert projekt... Loggan har tagit fin form. Naturligtvis vill jag vara med i utlottningen.
Hälsningar Laila.
lai.2010@windowslives.com

evamar sa...

Oj, vilka fina kommentarer du har fått. Själv tyckte jag att den första var sin, men kanske lite svåranvänd. Den andra är ännu bättre och mer lättanvänd. Idén i sig med monogrammet är bra. Jätteviktigt att du själv gillar den och trivs med den också!

PS. Jag länkar:

http://evamar.blogg.se/2010/october/hemligt-pris-20-okt.html

Märta sa...

Verkligen en fin logga!
Sista chansen att vara med i din utlottning.
Vill gärna vara med i den. Jag länkar också!
Märta

AEM sa...

Det är snyggt! Är avundsjuk på dina kunskaper :) Tar en lott!
Mvh a.e.m-49@hotmail.com

Vita hjärtan sa...

Den nya loggen är jättefin!!! Jag tar gärna en lott så här i sista stund :)

Ha en fortsatt fin vecka!
Kram Annemari

Anna sa...

Valdigt fin logga! Den andas verkligen rofylldhet och omtanke!
Spannade med erat pensionatsprojektet!
All lycka till!

Mattias sa...

Tycker loggan är klockren! Vill självklart vara med i din fina tävling också och länkar här: http://villduvinna.blogg.se/2010/october/hemligt-pris-20-okt.html för två lotter!
Håller tummarna!
Mattias, mr22ga@hotmail.com

Anonym sa...

hejhej! Jag är gärna med och tävlar. jag gjorde min pojkvän glad idag och gjorde en god kycklingpaj till middag. han frågade om jag fjäskade för nåt eller om jag bara var snäll. så klart var jag bara snäll .och han blev jätteglad, god var den med. :)
martina_holst@hotmail.com

Mamma Mia sa...

vilken fin logga monogram är jättefint jag har broderat lakarn till minna barn MWO samt till min dotter EW....kanske till mitt barnbarn GW

Anonym sa...

Greetings,

This is a message for the webmaster/admin here at www.blogger.com.

Can I use part of the information from this blog post above if I provide a link back to your site?

Thanks,
Charlie