Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
söndag 25 september 2011

Granne med Selmas populäraste kopp


Jag är på väg i bilen till Hagfors. På vägen passerar jag en skylt där det står LOPPIS. Jag har egentligen ingen tid, men desto större lust, att kika runt bland ratade porslinsfiguriner och udda blomkrukor.

Det regnar. Eller rättare sagt, det ösregnar. De andra som också stannat till vid loppisen, sitter kvar i bilen och väntar på att skuren ska gå över.

Inte jag.

Uppväxt som jag är, med en mamma som hade barnklädesaffär och ständigt matade mig med orden:
Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.
Det var mest skräp på den där loppisen. Men jag hittade fem (5!) stora tekoppar med fat, som jag förälskade mig i direkt.

Kanske har jag sovit under en sten i mitt vuxna liv, för jag kände inte alls till den. Jag tyckte bara att den var så fantastiskt fin.

Tydligen hade loppisföreståndaren också sovit under en sten, större delen av sitt vuxna liv, för fem felfria koppar med fat, blev mina för 40 kronor. Och då fick jag också en liten broderad duk med på köpet som han packade in dem i.
Servisen är designad av Louise Adelborg. Mönstret ska föreställa stiliserade veteax och servisen blev Rörstrands flaggskepp från 1930 och framåt. Då gick den under namnet Nationalservisen. Eller NS som Adelborg själv föredrog att kalla den.

Nationalservisen placerades på landshövdingeresidens, slott och ambassader, liksom i många svenska hem,
generation efter generation. I dag tillverkas den under namnet Swedish grace.


Loppisfynd eller fullpris. En skönhet är en skönhet oavsett.

Kram Sussie

P.S Här är länken till radiointervjun http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=4707156
Tack Magnus! :-) D.S

11 kommentarer:

Shyme sa...

Oh, vilket fynd!!! Det priset är mindre än en tredjedel av nypriset för en kopp med fat ju! Superfina är de och den klassiska designen passar så bra ihop med det mesta... :)

Anonym sa...

Wow! Vilket FYND du gjort! Jättefina koppar!

Ha en skön söndag.

Kram Linda

Annika sa...

det var ju ett fynd... o go va den o dricke ur... fast det blev ju te..:) Kram

♥ Pia... sa...

Se där ja.. vilka fynd man kan om man bara vill:) Tror Annika drack te ur den koppen eller.. himla fint fynd du gjort ... och jag ser "min" kopp strax bakom:).. DEN gillade jag:)... TAck för igår.. lever länge på det där kafferepet.. inte bare för kakeras skull ..tror ändå att det är den där atmosfären runt allihop som gör att jag bara blir såå glad..det är som om jag tankat.. så att du ska ha feng .där kommer bara att bli såå fint..
Nu har jag fått energi och en massa ideér igen..tack vare dej.. ha de ..sköt om dej..och lycka till nästa helg..glömde säga de igår.. kram..Pia

Dronninghuset sa...

så heldig og så utrolig vakre kopper. gratulerer masse.
klem TOVE

Anonym sa...

Vilket fynd, den loppis föreståndaren har verkligen sovit under en sten... det var tur att du var vaken.

Kram Birgitta

Moa sa...

Hur vackra som helst.. har de nyare kaffemuggarna.. som jag hittade på loppis.. men de fick jag betala 40 kr styck för.. men jag visst ju vad de kostar på Cervera o andra ställen så jag var glad ändå. Förstår att du är supernöjd att du stannade till..
Ha det gott/Moa

hemtrevnad marie sa...

Ja, det var ett fynd!!
Förresten får man som blodgivare dessa fina assietter och muggar:)
kraam

ulrika sa...

Vilka fynd, mysigt att dricka kaffe ur koppar. Du har en mysig sida.
Ulrika

KATE ♥ sa...

Heldige deg.
De er flotte.
Ønsker deg en fin weekend.

Anonym sa...

Ett jättefynd ju!!Härlig sida du har; bor i västergötaland och en vän till mig föreläser om "En söt historia" just om kafferepets historia, måste tipsa henne om din sida!!Ni borde ha massor att prata om!!