Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
söndag 19 juni 2011

Verandaräcket


När jag bakar småkakor står det ofta, att man ska grädda en provkaka först, för att få veta om konsistensen är bra eller om kakan flyter ut.

Så gör jag nästan aldrig.

Raymond är mer noggrann han. Han gör olika prototyper när han snickrar, som han sedan låter sitta uppe någon dag eller två. Han har lärt sig att inget undgår mitt (eller hans) kritiska öga om vad som "känns rätt eller fel".Jag har insett nu, att det i andras ögon kan se ut som om projekten stundtals står stilla. Det gör de. Stundtals. Men inte alltid.

Första tanken, att räcket på verandans övervåning skulle ta upp kryssen i fönster och räck nere, kändes INTE rätt. Oroligt, glest och fel balans.Ser ni, att jag lyckades nå mitt mål(armål)? Verandan  börjar få rätt färg på sig.


Nästa mål är att måla färdigt så att ställningen kan tas bort. Ska bara se till att bli lite sommarlovsledig först.

Kram till er alla!
/Sussie

8 kommentarer:

Nellie sa...

Jättefint! Drömmer också om en gammeldags glasveranda så jag tittar, dreglar och drömmer mig bort genom andras bilder istället :D. Gillar speciellt den "dolda dörren".

Ella på Bråkmakargatan sa...

Jisses vilken fin veranda och underbara fönster. Har ni hittat gamla fönster eller är det ny producerade? Var hittar man dessa? Vi har en jätte fin veranda men hemska fönster som inte passar in till vårt hus. Så nu letar vi alternativ.Blev alldeles lyrisk när jag såg detta!

Elisabeth

Ella på Bråkmakargatan sa...

jisses vilken fin veranda. Är det gamla fönster eller nyproducerade? Var har ni hittat dessa? Vi har en jätte fin veranda men hemska fönster som inte passar in till huset. Blev helt lyrisk när jag såg detta.

Elisabeth

Anonym sa...

Så snyggt det blir...
Birgitta :-)

Madame Edith sa...

Men gud vilken UNDERBAR veranda ni har byggt. Helt otroligt vacker!!!

Kram/M

Johanna Stålros sa...

Ser underbart ut, vilket drömhus med ett fantastiskt staket. Kram Johanna

Norrfrids Eija sa...

Ni är helt otroliga! Lyfter hatten och gör vågen...vilket snickeri!

Anonym sa...

Vore ju snyggt om räckena var likadana uppe och nere, dock ej kryss. Fönstrens kryss kommer mer till sin rätt med rakt stående spjälor i räckena. Vilken fin tandlist som sitter högst upp på verandan den tog väl sin tid att tillverka kan man tänka. Hur många kvadratmeter golvyta är verandan på? Den verkar så där lagom stor så att man kan använda den till lite av varje. Gröna Greta