Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
söndag 16 maj 2010

Lugn och ro

Jag har alltid fascinerats av färger.Och även om jag alltid haft vita toner som bas, så har jag också alltid plockat in färger som accenter. För det mesta blått, men inte alltid.
Maj månad har varit sjukt intensiv. Födelsedagar, konfirmationer och Landsbygdsriksdagar har avlöst varandra i en makalös fart.

Flera gånger har jag tänkt: När bara det här... eller det här... är gjort, då ska jag vila!

Och hela tiden har jag längtat efter att omge mig med lila toner.

Enligt feng shui påverkas vi mycket av de färger vi har omkring oss. Och genom färg kan man också förändra, läka och få fart på både det ena och det andra.

Enligt feng shui är lila  lugnande och en alldeles utmärkt färg att välja till meditationsrum. Den förknippas med högtider och värdighet och i många religioner är lila en  andlig färg.

Och det är ju det jag söker nu... lugn... och lila!

Stor kram till er alla!
/Sussie

P.S Kommer ni ihåg det här inlägget? I nästa inlägg ska ni få en liten rapport om hur det har gått för de små plantorna. D.S

I've always been fascinated by colors.

And although, I always had have a base of white tones, I always pick the colors as accents. Most of the time it´s blue, but not always.May have been crazy intense. Birthdays, confirmations and Rural Parliament has succeeded each other at an unprecedented speed. Several times I have been thinking: When only this ... or this ... is done, then I will rest!
And all the time, I have longed to surround myself with purple tones.
According to Feng Shui, we affects a lot of the colors around us. And colors can change and heal. According to feng shui is soothing lilac a really excellent color choice for meditation. It is associated with ceremonies and dignity, and in many religions it´s a spiritual color.
And that's what I'm longong for ... peace ... and lilac!

Big hug to you all!
/ Sussie

10 kommentarer:

Garbo och jag sa...

Hmm, dessa färger inger verkligen harmoni, stillhet, lugn, och glädje.

Vackert! Och det är en väldigt vacker blogg ni har. ♥

Kramkram
Ullis

Théa & Linnéa sa...

Hej!
Underbara bilder. Lila känns verkligen lugnande. Ha en go´dag
/Karin

Skogslyckan sa...

Underbara färger du bjuder på..ja blått och lila ligger väl så nära varandra som man kan komma. Jag är just nu fascinerad av lilavitt gammalt porslin..det är så underbart vackert..men det matchar ju inte mitt blåvita. Så det får hamna i shopen...var rädd om dig, och se till att du får de där små dyrbara stunderna av vila. Kram Pia

Anonym sa...

En period när jag målade tavlor, använde jag väldigt mycket grönt. Tänkte inte på det själv, men såg det när en bekant nämnde det.
Jag gissar att grönt står för någon sorts balans i tillvaron. Eller har jag fel?
I alla fall, nu har jag själv sett att jag snöat in på guldockra, och frågan är vad det betyder? Jag gissar att du har koll på detta med färgers betydelser, skulle vara jättekul om du skrev ett inlägg om det!

kram Karina

Marie sa...

Åhhh vilka vackra blommor, man får verkligen sommarkänslor av så fina blommor. Ha det gott // Marie

♥ Pia..... sa...

Hej..ja färger är något som jag oxå är vaäldigt intresserad av..även OM jag är en människa om klär sej i svart!!..och har mycket grått vitt och svart..och lite rött här hemma..fy vad det lät dyster det du..hm..får titta mej omkring ..nää inte så dystert som det lät..puh...vilken tur:)..
Lila är inte så tokigt ..gillar kanske mer den där dova lila grålila.. Ja nu får du ta dej en riktigt go stund men lugn och vila..och lila... själv så har jag nyss lämnat tebak den minste i familjen till mor och far...vi har lekt och mysat mest hela dan..nu gick nog luften ur mej liiiiite och får ta en stund ..bläddra lite bland roliga bloggar och få NY inspiration igen..
kram..Pia

Maria renoverar 1920-talshus sa...

Hej!
Känner verkligen igen mig i det du skriver. Jag har stressat alldeles för mycket på sistone (startat eget företag så jag har inte så mycket att välja på just nu). Ska tänka på det du skrev om färger. Jag tror verkligen man påverkas av det.
HA en bra vecka!
Hälsningar Maria

Annas skattkammare sa...

Hoppas att du får din vila snart! LIla är en vacker färg..
Kram /Anna

Eva sa...

Tänk, min dotter berättade ikväll att hennes favoritfärg är lila. Det är med andra ord en bra färg.

Jag tror minsann jag håller med henne.

Kram Eva

Tess på Tilda och Mamma sa...

Underbara bilder som vanligt blir alltid glad när jag kikar in till dig.Älskar färger själv och inför sommaren. Här blir det mycket rosa och rött mina älsklingsfärger.Ha en bra dag.
kram Theres