Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
söndag 10 januari 2010

Julfrid börjar med rätt förvaring


Jag drömmer om ordning.

Jag drömmer om reda.


Ordning och reda


December månad blir det påtagligt hemma hos oss. Att vi inte har någon ordning och reda. I alla fall inte bland julsakerna.

- Raymond! Vet du i vilken kartong som adventsstjärnorna ligger?
- ... men adventsljusstaken då?

- Du får väl kolla i jullådorna! Där ligger ju allt!

Hm!

DET vet jag väl... men inte i vilken av dem...

Och nog försöker jag att alltid ställa den lådan längst fram, där adventssakerna ligger. Men sen är det ju lucia... sen är det juldukar, gardiner, tomtar, änglar, julgranspynt, saker att hänga i enriset och all möjlig annan rekvisita inför julen. Och inte ska allt fram på samma gång heller!


Men i år!


I år blir det ordning - och reda! Bland julsakerna i alla fall.Jag har köpt röda kartonger hos Ingvar och märkt dem med tags från Panduro. Advent... Julgranspynt... Tomtar...Frid!

Kram Sussie

21 kommentarer:

Design A Cake sa...

Vilken otroligt vacker handstil du har. Jag är oxå i ordning-o-reda-tagen här hemma. Mycket ska målas vitt, bytas ut o sorteras...

husvidhavet sa...

Mycket klokt tänkt!!
Det värsta är att man alltid fyller lådorna med lite nytt för varje år... så det blir större & större lådor -Suck!

Kram Marith

Sommarfågel sa...

Helt rätt tänkt! Ska också ta mig för detta, kanske redan i år... ;-)

-ME- sa...

Vi gjorde det i våras när vi gjorde en förrådslig rokad hemma och det var ljuvligt att ta fram kartongerna märkta "advent", "1 december", "Lucia", "julgranskulor i vitt, ilver och glas" etc. Vi valde små lådor från IKEA som inte alls är lika fina som dina med de supersöta tagsen, men funkade gjorde de. Och ja, det gör julen enklare. :)

Annika sa...

Snyggt!!! här blev det plastlådor från Rusta ifjol...:) var trött på musbaj o gnag i mina julsaker..... förvarar allt på garderober på yttervind så riktigt mustätt är det INTE..... då passade tjocka lådor i plast bäst.... nu ska du se att det kommer att bli kul till advent o få börja plocka fram dina fina lådor o så vet du precis vad det är i dom också...:) Kram Annika

♥ Pia..... sa...

Jamen så där ville jag ju oxå ha de....fast får väl skylla på att det är så trångt och så lite med förvaringsplats..så allt hamnar uppe på vinden i banankartonger... dit tar man sej bara till ..med vinglig stege på utsidan huset in i en liten dörr..alltså..dit skickar man bara karln...och då får det bli hanterbara lådor tyvärr..men visst vore det fint...*drömmer*..ha de gött...kram..och frid själv du:)Pia

Ekenäs Sophie sa...

Ja det där insåg jag som tur var för några år sen redan...så jag har lsuppit ångesten på sistone. ;-) Jag har också kategoriserat efter när det ska fram och har i olika lådor. Det är så skönt att kunna ta fram rätt låda direkt och veta vad som finns i den... det värsta nu är när det ska ner och man måste sortera allt på nytt! //Sophie

tre nyanser av vitt sa...

Hej
Åh vad bra med ordning. Känner igen allt när vi oxå ska ha fram pynt. Tänker varje år att jag måste fixa till lite bättre ordning men det har inte blivit av än men nästa jul då...
Kram Marie

Marie sa...

Så himla fint! Jag köpte den största lådan på ikea och har småboxar i den och är så nöjd med mitt arrangemang för att få ordning och reda. Men... eftersom lådan bara används en kort period på året så hamnar den såklart lite otillgängligt i förrådet... så där brister det hos mig, just för att olika saker ska fram vid olika tillfällen under nov/dec. Kul att du visade hur du löst det hela!

Viveka i Bläckhornet sa...

Toppen!

Nu blir det nog julefrid hos er i år :)Och snyggt blev det också.

Kram Viveka

Lavendeldoft och vitt sa...

Tänk om man var så ordningssam :-)
Här åker all julen ner i en och samma låda och sedan är det ett evigt bök att försöka hitta det man ska när julen närmar sig igen...Men nästa år då ska jag vara lika ordningssam som du!!! Tack för inspirationen! ha det gott! Kram Linda

Skogsfrun... sa...

håller med om att man aldrig vet vart allt är när man vill ha fram det... SKulle verkligen behöva sortera så där fint jag också.

Kram pernilla

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

Vad bra, så där tänker jag att jag ska göra varje år....hihi men inte belv det av nu heller, men nästa gång kanske....:) kram

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh så underbart med ordning, jag brukar få lite städ ryck nu efter jul och organisera olika grejor. Men tyvärr har jag 4 trollungar och en man som inte lägger tillbaka sakerna där dom tog dom ifrån.Måste lära dom att bli bättre.
Ha en bra dag.
Kram Theres

Annas skattkammare sa...

Så smart! Ja visst är det ett evigt letande efter saker som ska fram i olika tid.. jag borde också göra som du! =)
Kram /Anna

Marianne sa...

Jag vill vara med och blogga för miljön.....bra initiativ. Bra att påminna sig själv och andra att vår jord är unik och skall så förbli.....hoppas jag.
Kram/Marianne

Önskedrömmar i hvitt sa...

Hej!
Vilken smart idé! Du har verkligen en vacker handstil.
Kram Maria

Johannas inredning sa...

Fy vad bra tänkt. Enkelt och okomplicerat. Jag ska oxå köpa röda lådor till mitt julpynt.

Mina dagar sa...

Åååh precis så vill jag också ha det!!

Tänk att det ska vara så svårt att köpa några fina kartonger och några etiketter?! Det tog väll inte så lång tid, eller? Och tänk vá kul och lätt det kommer bli nästa adv. och jul!!
Ha det så bra!
Eva

... sa...

Vad skönt med ordning och reda :-) Har inventerat kattvinden i år och försökt styra upp jul och andra högtiders pynt. Får de hur länge det varar :-)
Kramar Eleonora

Beatrice sa...

Här är en till som har oreda bland julsakerna, TROTS att jag städade upp i jullådorna ifjol :-).

Vilket bra initiativ att blogga för miljön, det är något som ligger mig varmt om hjärtat! Jag vill gärna vara med och ska försöka bidra med ett inlägg varje torsdag :-).

Kram
Beatrice