Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
fredag 4 december 2009

Jag slår ett slag för...


När jag döptes fick jag silverskedar i present.
Ett helt dussin fullt + en extra sked med mitt namn ingraverat på baksidan.
Är det någon som ger bort dopskedar nu för tiden?

Eller rättare sagt:

Är det några föräldrar som önskar kaffeskedar till sin lilla bebis idag?
Jag kan ha fel, men jag tror inte att det är så många.

Det är synd i så fall. Jag är väldigt glad över att ha dessa skedar. Och även om de inte används varje dag, utan mest ligger i sin lilla sideninklädda ask, så bidrar de till stämning och glädje, när de äntligen används.

Jag slår ett slag för dopskeden idag!

Och apropå skedar, så vill jag gärna visa ett fint smycke som jag fått av Annika. Ser ni vad det är? Jo, skaftet på en sked! Tack Annika! Allt du tar i, blir vackert, personligt och genuint!

Och apropå bebisar, skedar, dop, så ska jag berätta en liten solskenshistoria som kom i kommentarerna härom dagen i nästa inlägg.

Välkommen tillbaka!

Kram Sussie

17 kommentarer:

camilla sa...

Silverskedar...jag o mina syskon fick en silversked varje år vi fyllde år av våran mormor.Vi tyckte det var jätte tråkigt då men nu sätter man värde på det.Tyvärr har jag inte varit lika flitig när det gäller till mina barn,har bara köpt några...kanske ska ändra på det!
Lycka till i röran!
Många kramar Camilla

camilla sa...

Glömde o säga...vilket fint o annorlunda halsband!
Kram Camilla

ANNIKA sa...

Fint halsband du fått .Har sett många fina varianter på skedsmycken ringar och broscher tex.
Jag tror inte att det är så vanligt med dopskedar nuförtiden...
De blir oftast liggande som mina egna...
Finns nog bättre presenter som uppskattas mer(spec. av killarna.)
Ha en trevlig helg!
kramar ANNIKA

Anna sa...

Visst är det underbart med silverskedar! Jag kan tyckas gammalmodig, med mina 27 levnadsår, men det är speciellt när man får ta fram sina silverbestick. Till middagen, efterrätten eller till kaffet. Nu är det advent och snart jul - då blir det många tillfällen att använda dem!

Tack för att du skriver så härlig blogg, som jag får ta del av!
/Anna

Milla sa...

Hej - jo mina barn får en sked av farmor varje födelsedag så de har ett dussin nu, som de säkert tycker är trist nu men kanske inte längre fram :) Jag har själv fått skedar när jag växte upp-en varje år och de åker fram varje födelsedagsfirande med kaffekopparna. Nu används ju inte sked så mycket till kaffet längre, så jag skulle ju hellre vilja slå ett slag för matsilverbestick i present. Det är absolut lite extra att ta fram till en fin dukning, men det är ju riktigt vuxenpoäng på det kanske ... Skedsmycket var superfint!!

Annika sa...

Visst har man ett 1/2 dussin skedar liggandes som kom troget de första åren i mitt liv.... inte så kul alla gånger kanske men idag ett ovärdeligt minne..... o så.... Tack! säger bara det...:) Kram Annika

Maria sa...

Jodå. :) Jag fick mockaskedar och de är kanske inte jätteanvändbara eftersom de är så pyttesmå. Dottern får kaffeskedar och själv har jag gett teskedar till mina två äldsta gudbarn. Minen på den yngre av dem när hon fyllde 13 och fick den där jää***** Guldfyndlådan IGEN och sen hittade den där efterlängtade MP3:n i den och insåg att med dussinet skedar fullt så skulle gudmor kmoma med roligare presenter - den minen kommer jag minnas tills jag dör. *flin*

Welanders.com sa...

Wow! Ett så där fint halsband måste väl ändå en antik & kuriosahandlare köpa sig!!! Vilken bra idé! Tack för tipset. =)

husvidhavet sa...

Jodå jag har oxå skedar med namn och datum.
De har ju liksom ett värde trots allt.
Fast inte tror jag att det är lika vanligt idag!
Kram Marith

Louise sa...

Både jag och min man har fått skedar och övriga silverbestick till våra födelsedagar. det uppskattar vi stort nu! Därför har också vi börjar ge silver skedar åt våra gudbarn!

Hem och Harmoni Marie sa...

Vad bra att du påminde mig... nu måste jag leta upp mina skedar jag fått genom åren av min faster. Varje år låg det lilla avlånga paketet och oj vad det var tråkigt när man var liten. Men sen uppskattar man det desto mer! :)

Ha en fin adventshelg! Kram Marie

Hwita Villan sa...

Hrj Sussie!

Jag läser alltid dina inlägg, men är dålig på att kommentera. Men idag tänkte jag skicka en hälsning för att säga att den fina zinkmisteln som jag vann hos dig förra året har kommit upp igen :-). Så det blev ett litet inlägg om den idag...

Hppas du har en riktigt skön helg!

Kram M

Marie sa...

Jag är också väldigt glad i mina små kaffeskedar i silver, som råkar vara exakt sådan du själv visar. Tar fram de ibland, och kan samtidig minnas min mormor som gav de till mig. (och vilket vackert smycke du visade) Kram

Anonym sa...

Hej! Jag njuter av att få ta fram mina gamla silverskeder som jag fick som barn med början vid dopet. Tyvärr verkar det vara en tradition som avstannat. Synd! Jag köper gärna gamla silver bestick på loppisar och dukar med. Ha en skön 2:a advent. //Sofia

Camilla med Trädgårdsliv & Design sa...

Jodå... Här samlas det skedar till alla barn en varje födelsedag får de. Och själv är jag ägare till både silver bestick och kaffeskedar som min mormor och morfar gav mig på varje födelsedag och jul. Kanske inte så kul present då man fyllde år... (man visste ju alltid vad man skulle få) men nu är jag desto gladare för dem!!!

Barnens kaffe skedserie heter Chippendel, Viktoria, Carl Philip och min okänd.
Mat serien är den kända Olga

Fint halsband du fått... ser ut som serien Olga ;)

Må så gott!

Jennie sa...

Precis som Anna kommenterar så kanske man är gammalmodig, är ju bara 31... hmm ;-)
Men jag gillar oxå att använda mina silverskedar & tårtgafflar & fin porslinet!!
Mina gudföräldrar gav mig en sked varje gång jag fyllde år. Å från att jag blev 13 år fick jag en kopp i Maria mandelblom serien varje år, så har det ju blivit assitter etc. oxå! Åsså gav mormor mig tårtgafflar i silver i studentpresent. Allt är jätte fint!

Alla på kalasen ropade alltid när mina gudföräldrars son kom: "Nu kommer skeden!" ;-)

Tack för en mycket inspirerande blogg! Väntar nyfiket på stallplanerna, har själv en lada och ett gammalt torp bredvid boningshuset. Funderar på vad vi ska göra med dem, förutom sambons planerade snickeri...?! Tips?? ;-)

(Drömmer om en inredningsbutik/gårdsbutik/café, men hur många sådana finns det inte...
Kramelikramar Jennie

Hanna sa...

Det finns en mysig butik vid Nolgård, Skoghall, som heter Tid och Rum. där de bl.a. säljer sådana smycker. Och MYCKET annat fint! rekommenderas!

Har nog hemsida kom jag på... Får kolla det!