Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
onsdag 23 september 2009

Stallet
På vår gård har det förr bedrivits ridskola. Många, är de flickor i bygden, som har minnen av att ha mockat, ryktat och travat runt hemma hos dåvarande ägare.


Vi har aldrig haft hästar eller ens haft en längtan efter att äga en. Både jag och Raymond är livrädda för dem... De är vackra att se på, men att själva ta hand om en häst... nej, det skulle vi aldrig fixa.
Någon ridskola lär det aldrig mera bli här hemma.

Inte om jag får bestämma och alla inblandade säger ja. Då kommer det istället att erbjudas en annan verksamhet i stallet. Det kommer att behövas massor av ändringar innan allt går i lås. Det ser ni nog själva på bilderna. Och tro mig - bilderna är tagna ur vinklar som inte visar HUR mycket jobb det egentligen kommer att innebära... Något förskönat, kan man nog ärligt påstå.
Butik - tänker ni kanske direkt. Jo, kanske... men det är inte det, som i så fall kommer att bli det huvudsakliga. Kanske som ett komplement, kanske inte.
Nu får ni ge er till tåls ett tag till. Nu ska jag till byggnadskontoret. Hoppas ni önskar mig lycka till! Och kom ihåg - det växer ingen mossa på stenar som rullar.
Kram Sussie


22 kommentarer:

ANNIKA sa...

Jag är heller ingen hästälskare men tänk så vackert ett gammalt stall kan vara.
och tänk hur det kommer att bli om ni fixar till det...
Önskar dig lycka till på byggnadskontoret och hoppas dina planer går i lås...
kramar från ANNIKA

Camilla sa...

Hejsan!
Ni är ju så händiga och kan se framför er hur det kommer att se ut när det blir färdigt,och jag kan tänka mig att "stallet" kommer att bli jätte mysigt.
Och lycka till på byggnadskontoret!
Ha en solig o skön dag!
Kramar Camilla

Lilla Huset sa...

Lycka till med vad du nu har i tankarna! Vilken potential det finns i det gamla stallet och vilken vacker dörr. Kan bli hur bra som helst. Kram Merja

Skatan sa...

Spännande kära du! Vad det än blir vill jag gärna hänga med på din resa :)

HOppas allt är bra med dig idag! Här viner höstvindarna på ett trevligt sätt. Alla är friska och hyfsat utvilade vilket inte hör till vanligheterna ;) Nu skall jag ut med småttingarna.

Sköt om dig!

Anna Glad

Louise sa...

Väntar med spänning... ;)

Annika sa...

Hmmmm vad kan det vara???? du håller oss verkligen på sträckbänken rejält du.... i stallet verkar det ju vara en del jobb ja men bara det slutar i nåt roligt så är det ju ingen fara....:) då brukar det bara vara kul med jobbet..... o du... det kommer väl bilder allteftersom?????? Kram Annika

Kallholmen sa...

Nu gissar jag!
Foto studio! Du är ju så duktig på att ta kort.
Kram Malin

Lotta-livets väv sa...

Butik? Näe, det trodde jag först...men det var ett tag sedan...*fniss* och en annan sådan *blink*....näe jag tror att det lutar åt ett annat håll.....
Klart jag önskar dig lycka till! Det gör man till en så härlig tjej som du...fylld av energi och glädje....och självklart får du JA!
Du vill ju detta, eller hur?
Kram
/Lotta

Rummet för välbefinnande sa...

ÄNTLIGEN! Det kommer ju bli så bra, så bra...... Det är ju "meant to be" helt enkelt och jag är så glad Sussie för din, för min och för allas skull. Det här kommer ju att bli så bra för så många :)
Jag håller tummarna, det vet du.
Stor, stor kram Mia

Viveka på Humlebacken sa...

Vilka vackra bilder. Nästan synd att göra något annat där..
Kronan är ärvd, så där kan jag inte hjälpa dig:)
kram

Pia..... sa...

Men Sussie då...VAD du gör mej NYFIKEN nu:)...Såååå spännande det ska bli att få se VAD:...men var ligger detta stallet då..??.var det den byggnad som jag parkerade min bil bredvid och raymond..nej..råland menar jag...var inhängnad....??.....Nä som sagt..ingen mossa på rullande stenar..såå sant du..Nu ska jag se vad jag kan hitta på för nåt idag..eller kväll ..det är ju för tusan mörkt ute...ha en skön mysig go kväll ..kram..Pia

Pia..... sa...

Just det.. LYCKA TILL SUSSIE:)...

Anonym sa...

Åååå vad jobbigt det är när du berättar lite men inte allt!! Jag vill veta vad du har på gång - Nu!
Får nog gå till byggnadskontoret och fråga vad som är på G :)

kram
Karina

Anonym sa...

Jag undrar om du ska öppna café? Du gillar ju att baka och gör det bra!

Inger L

husvidhavet sa...

Vackert vackert vackert.....
Kram Marith

Annas skattkammare sa...

Vackra bilder!!
Kram /Anna

Fransk inredning sa...

Vilket vackert stall och vilka möjligheter! Gillar din blogg jättemycket! Kraam Susanne

Anna sa...

Hej Sussie
Jag har nyligen börjat läsa din blogg efter tips från min goa svägerska som bor i Sunne :-) och vill bara säga att du har en blogg som har allt! Vackra bilder på otroligt fin heminredning och trädgård och skriver fantastiskt bra och jag tycker det är så härligt med lite Selma emellanåt! Tack Sussie och jag är nu en trogen läsare och önskar dig lycka till med ditt nya projekt!! kram Anna B

Jenny sa...

Tänk vad underbart det kommer bli där när ni sätter tänderna i stället :) Är fortfarande inte med på noterna men jag längtar tills vi får veta mer :) :) KRAM!!

Vita-hjärtan sa...

Ååå, vad spännnde det låter.. Ska bli roligt att följa ditt projekt och se varthän det leder..

Trevlig helg, Kram Evelina

Grinden på glänt sa...

Vilket härligt stall! Jag skulle absolut ha hästar i det men alla är ju inte som jag.. :)

Jag undrar vad det är du har hittat på för finurligt?

Älfgärdet sa...

Såå vackert stall ni har! Det kommer att bli ypperligt för vad du nu än kommer att hitta på. Mycket spännande att följa dina vändor. Men lova mig att tänka MYCKET NOGA innan ni gör om för mycket. En sån atmosfär som ditt stall andas kan inte köpas för pengar, men det är väldigt lätt att med lite för mycket putsade & målande(med fel färger...hrm...)o snickrande bygga bort denna värdefulla atmosfär. (Förlåt om jag pekpinnar men jag tror att du är inne på mitt spår ändå!)