Vårmånaden mars är här. När jag blickar ut genom fönstren ser jag syrenknoppar och vårlökarna börjar kika upp. Och snart kommer vårfågeln att kvidevitta till mig:
- Köp nyttnu! Köp nyttnu! Köp nyttnu!
Vår walkincloset är inne på finlirarvarvet. Raymond bygger hyllor och sätter lister. Det kommer att bli jättebra. Och välbehövligt. Det ligger kläder (mer än vanligt) överallt sedan stora delar av min garderob gjordes om till t v - f ö r v a r i n g.
Innan jag hänger in ett enda klädesplagg i den nya garderoben, tänker jag ta på mig fengshui-glasögonen. Varje plagg kommer att synas innan jag tar beslut om vad som kommer att hända med det.
Ska det lagas? Ska det ges bort? Ska det sparas?
Ibland bara sparar man på saker för att det ska fylla ut en plats. För att man inte orkat ta ett beslut. "Det får vara kvar... så länge"... "tills jag hittar något annat". Varför är vi så rädda för tomrum? Inom feng shui kallas detta för fattigdomstänkande. Vågar man däremot ge bort saker till någon som kanske bättre behöver det, vågar släppa taget om saker och ting, så har man genast fått ett rikedomstänkande istället.
Det som förut var ett enda rum, har nu fått en vägg uppsatt som delar av garderoben mot det som ska bli toalett på andra sidan. Lägg märke till den snedställda hyllan längst ner till höger. Det är en skohylla för lite finare skor.
När man tittar på foton får man ändå en känsla för att det händer en del på en vecka.
Kul slideshow angående garderobsrensning hittar ni h ä r.
Kram Sussie
- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!
lördag 1 mars 2014
torsdag 27 februari 2014
Måttomvandlare
Bild från www.svd.se |
Jösses, så mycket bakande det har varit här hemma några dagar. Kex, pajer, tårtor och småkakor om vartannat. Imorgon blir det fotografering.
Hittade en jättebra måttomvandlare på nätet som jag gärna länkar till. Lägger den som en länk på sidan av bloggen också så att ni lätt hittar den om ni behöver omvandla mjölsorter eller annat när ni bakar.
Kram Sussie
onsdag 26 februari 2014
Hela Sverige bakar
Lite kul ändå.
Att castingteamet för Hela Sverige bakar skickar mail till mig.
Det kan man väl få skryta om lite? Och framför allt glädjas åt. Om någon känner för att söka är det bara att klicka på länken här ovanför.
Tillbringar det mesta av mitt sportlov åt att baka faktiskt. På fredag ska jag till Mårbacka och fotografera till boken med recept just därifrån. Det är inte någon alldeles busenkel uppgift. Ibland finns inga ugnstider utsatta i recepten. När det gäller äppelpajen stod det heller inget om ifall pajskalet ska förgräddas eller inte vilket ju är det vanligaste. Varje recept måste bakas om flera gånger ibland innan jag hittar rätt.
Eftersom bakverken ska fotograferas till en bok visar jag inget som är färdigstylat. Ni får nöja er med ostylade bakbilder och så får ni sluta ögonen och fantisera om hur vansinnigt gott det luktar hemma hos oss just nu. Kanel och äppelpaj...
Kram Sussie
Att castingteamet för Hela Sverige bakar skickar mail till mig.
Det kan man väl få skryta om lite? Och framför allt glädjas åt. Om någon känner för att söka är det bara att klicka på länken här ovanför.
Tillbringar det mesta av mitt sportlov åt att baka faktiskt. På fredag ska jag till Mårbacka och fotografera till boken med recept just därifrån. Det är inte någon alldeles busenkel uppgift. Ibland finns inga ugnstider utsatta i recepten. När det gäller äppelpajen stod det heller inget om ifall pajskalet ska förgräddas eller inte vilket ju är det vanligaste. Varje recept måste bakas om flera gånger ibland innan jag hittar rätt.
Eftersom bakverken ska fotograferas till en bok visar jag inget som är färdigstylat. Ni får nöja er med ostylade bakbilder och så får ni sluta ögonen och fantisera om hur vansinnigt gott det luktar hemma hos oss just nu. Kanel och äppelpaj...
Kram Sussie
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)