- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


torsdag 6 december 2012

Riv en gran!


Detta år har verkligen granar och pocketböcker blivit en kär kombo för mig.  Nu har jag gjort en tredje variant på samma tema.



Jag rev pappersbitar ur en pocketbok och satte dem lite "slarvigt" på kartong. Som stjärna har jag använt tejp från det stora varuhuset som jag klippt i två trianglar och fäst ovanpå varandra.

Tänk vad en liten röd detalj kan få några pappersbitar att signalera jul!


Om det kikat in några nya läsare idag, så vill jag säga ett extra stort välkommen till er. Jag tror nämligen att julreportaget från vårt hem är med i VF idag.


Kram Sussie

söndag 2 december 2012

Första Advent

Julens bästa dag.
Näst efter juldagen.

Idag ska vi njuta av saffranskaka och paketöppning. Det är tur att ungdomar sover länge på mornarna. Jag hinner packa in adventsjulklappen utan att behöva smussla sent på  kvällen innan.


Årets adventsljusstake är enkel och traditionell - fönsterlav och röda äpplen i en keramikstake från Fryksta Krukmakeri.

Andra Advent tänkte vi öppna upp Stallet för Adventsfika. Mellan 14 och 18 kan ni njuta av adventsfika hos Granne med Selma.  Viss försäljning av hantverk kommer det också att finnas. Lite lagom sådär.  Mer information finns på hemsidan.

Ingen förbokning behövs.
VÄLKOMNA!

Kram Sussie

söndag 25 november 2012

Mjuk pepparkaka



För en tid sedan köpte jag hängen i trä som är formade som granar, domherrar och hjärtan.

Det är nog meningen att de ska hänga i granen. Men jag, som totalt snöat in på granar i år, såg något helt annat för mitt inre. Jag la dem på den mjuka pepparkakan och snöade över med florsocker. Lite röda lingon och en lingonbladskvist därtill och julkänslan infinner sig direkt.
Och det är ju det julen handlar om - känsla! Sånt som sällan kan köpas för pengar.

Du behöver:

100g smör
2 1/2 dl farinsocker
2 ägg
1 1/2 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk kryddnejlikor
1 tsk ingefära
1 tsk bikarbonat

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smörj och mjöla formen.
  • Rör rumstempererat smör och socker tills det blir vitt och poröst.
  • Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
  • Rör ner gräddfil och sist mjölet blandat med kryddor och bikarbonat.
  • Häll smeten i en form med löstagbar botten.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter.

Kram Sussie - som idag har haft Värmlands Folkblad på besök. Den 6 december kan ni läsa julreportaget om vårt hem i tidningens julbilaga.