- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


tisdag 6 december 2011

Legenden om julrosorna

Vad händer om man blandar goda vänner, adventsmys, rabatter och Selma Lagerlöf?

Jo, då blir det en julros!


Härom dagen kom det arbetskamrater hem på traditionsenligt adventsmys. I år myste vi naturligtvis i Stallet.

Lite nybakade scones, pepparkakor och glögg.
Mycket värme, skratt och omtanke.

Underbara människor med hjärtan stora som luftballonger!

De hade med sig en gåva till mig. Vänliga tankar blev en julros så fin och hoppingivande.

 - Sussie, den här julrosen får du till din nästa rabatt! Den har en anknytning till både Selma Lagerlöf och örtagårdar. Tillsammans med julrosen får du också berättelsen Legenden om julrosorna av Selma Lagerlöf, så kan du läsa och inspireras.

Förstår ni, vilka fantastiska människor det finns?!

Tack för att Ni kom och förgyllde min vardag!

P.S. Ni glömmer väl inte utlottningen som pågår till den 18 december? D.S

söndag 4 december 2011

Julklappstips från Granne med Selma

Har ni börjat handla några julklappar än?
Själv har jag fixat EN. Men fler lär det bli.

Här kommer två julklappstips för er som ännu inte kommit på vad ni ska köpa.

Vantar med fleecad insida, stickade av min mamma, efter ett gammalt, gammalt mönster. I år finns vantarna i flera olika färgkombinationer. De finns också i två olika längder.

Pris: 350:- + frakt
OBS! Oj, vilken efterfrågan det blev på vantarna! Mamma stickar och stickar, men måste meddela att de beställningar som kommer efter 6/12 inte kan levereras före jul.


Man kan också ge bort ett rep i julklapp. Ett kafferep!
Jag skickar gärna presentkort.

hemsidan finns det datum utlagda. Passar inget, kan man alltid boka sig för ett sällskap, nästan när som helst.

Pris: 250:-


Alla beställningar görs på info@grannemedselma.se

Kram till er alla!
/Sussie

fredag 2 december 2011

Pepparkakor till glöggen

Jag har massor av olika pepparkaksrecept!


Idag tänkte jag dela med mig av ett. Dessa pepparkakor smakar lite knäckigt. Sirapen kokas innan den blandas med de övriga ingredienserna. Kanske är det det, som ger den speciella smaken.



Har du mer vilja än tid, kan du göra som jag brukar göra: Kavla ut degen och skär sedan långa stänglar som du snedskär i ändarna. Pudra med florsocker som nyfallen snö ovanpå.




Voila!
En pepparkaka som är mingelvänlig till adventsglöggen! Lätt att hålla i och lite innovativ i sin form.

4 1/2 dl ljus sirap
300 g smör (rumstempererat)
4 1/2 dl strösocker
1 ägg
4 tsk malda nejlikor
6 tsk malen kanel
4 tsk malen ingefära
4 tsk stött kardemumma
13-15 dl vetemjöl

  • Koka upp sirap och rör om. Låt det svalna lite.
  • Blanda socker och kryddor.
  • Rör ner blandningen i sirapen tillsammans med ägget och smöret.
  • Tillsätt mjölet men spara någon dl till utbakningen.
  • Arbeta degen väl.
  • Låt degen vila svalt men inte kallt, till nästa dag.
  • Kavla ut degen tunt och ta ut figurer med formar eller skär stänger som snedskärs i ändarna.
  • Grädda i 180-200 gr i ca 8 minuter.

Kram Sussie

P.S Ni som beställt deg till Mårbackapepparkakor - Maila så att jag säkert är hemma innan ni hämtar .mailto:.susanne@grannemedselma.se D.S