... det blev namnet på min egen kaka.
Namnet härstammar från en gammal
sång från 1946. Som dekoration på kakan kan man med fördel ha kanderade violer. Eftersom jag detta år vill låta mina violer växa till sig i en
rabatt, blev det istället kanderade syrenblommor. Känslan blev dock den samma, något blått ihop med den mörka chokladen.
Kanderade syrener/violer
Pensla blommorna med uppvispad äggvita.
Doppa dem sedan i socker och låt torka. Det går också bra att lägga dem direkt på kakan och låta dem torka på den.
Violer till Mor
100g smör (inte margarin)
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Garnering:
Smält mörk blockchoklad
Kanderade violer/syrener
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda allt mjöl och salt.
Smält smöret.
Blanda i mjölsorterna och sist det smälta smöret.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper till en fyrkant ca 25*25 cm.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
Dela kakan i små fyrkanter medans den ännu är lite varm. Garnera toppen med den smälta blockchokladen och placera den kanderade blomman i chokladen innan den stelnat.
Ät och njut!
Kram Sussie - som under helgen ska baka kakor till ännu ett kafferep som är beställt. Denna gång blir temat Selma Lagerlöf :-)