- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


onsdag 6 april 2011

Rifinntryck i Sunne


Vissa hus bara står där, år efter år, utan att man tänker på dem.
Vissa hus bara finns till, utan att man reagerar på dem.

För mig, är lokalen där Rifinntryck i Sunne finns, ett sådant hus. Fram tills nu har det bedrivits tryckeri här.
Fram tills nu har jag aldrig tänkt en tanke på hur det har sett ut inne på tryckeriet.
Fast nu vet jag. På ett ungefär. En del av maskinerna är borta, men man kan ändå se hur tiden stått stilla även om tryckeriet varit igång i full verksamhet.

Gamla trägolv med patina...
Gamla vackra tryckeripressar...

Hantverk och historia.
Ett kulturminne jag gärna delar med mig av:




Igår hade Sibylla erbjudande här hemma. Hamburgare med bröd 19:- Samma siffror, samma mat, fast kommatecknet hamnde visst på olika ställen jämfört med prislistan från 1967...

Kram Sussie

måndag 4 april 2011

Datorkrångel

Snart kommer nytt inlägg.... ska bara prata lite sött med min dator först.
Kram Sussie

torsdag 31 mars 2011

Världens enklaste tårta


Ända sedan barnen var små har vi gjort denna tårta hemma hos oss.


Från början gjorde vi den för att det skulle gå snabbt och enkelt att göra tillsammans med dem.

Ettåringen bankade på daimpaketet med lilla plasthammaren.
Tvååringen blandade vispad grädde och krossad daim.
Treåringen garnerade tårtan med gelehallon eller bär.
Fyraåringen gjorde hela tårtan själv.

Lätt som en plätt!
Och barnen var stolta eftersom de själva kunde "göra en alldeles egen tårta"!



Marängtårta med daim

Marängbottnar ( 2 stycken färdigköpta)
En dubbel daimchoklad
3 dl grädde

Bär (färska eller frysta) efter säsong
eller
gelehallon (det har alltid barnen valt när de gjort tårtan själv)

  1. Krossa daimen och blanda med hälften av den vispade grädden
  2. Lägg daimgrädden mellan två marängbottnar
  3. Bred resten av grädden över den översta marängbottnen
  4. Garnera med frukt, bär eller godis efter smak
Jag brukar alltid lägga ihop tårtan dagen innan och garnera den samma dag som den ska ätas. Marängbottnarna och grädden gifter sig då med varandra till en helhet. Vill man ha en krispigare tårta görs den precis innan den ska serveras.

Kram till er alla!

P.S Glöm inte att anmäla er till Påskpyssel hos Granne med Selma. Än finns platser kvar. D.S