Hemligheten ligger i gradantalet.
I alla år har jag kokat knäck och gjort det sk. kulprovet.
Det kommer jag aldrig mer att göra.
Från och med nu använder jag en termometer i stället och kokar knäcken tills den blir
126 grader.
Då blir det perfekt!
Knäcken släpper lätt från pappret, är liiite hård på ytan och blir sen len och mjuk när man stoppar in den i munnen.
Tänk att det skulle ta 42 år innan jag lärde mig att koka den perfekta knäcken!
Fast receptet , det är det samma som jag alltid gör. Lite traditionell vill jag vara.
KNÄCK
2 dl vispgrädde
2 dl sirap
2 dl strösocker
2 msk smör
3/4 dl hackad mandel
- Blanda grädde, sirap, socker och smör i en tjockbottnad kastrull.
- Koka blandningen utan lock tills temperaturen är 126 grader. Rör då och då under kokningen.
- Tillsätt mandeln.
- Häll i knäckformar.
Kram Sussie