- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


onsdag 10 december 2008

Gud, så gott!

Hade bestämt mig för att göra ischoklad idag. Var helt säker på att jag hade mörk choklad hemma...

Inte var den mörk inte. Den var väl ungefär som allt annat här hemma - vit!


Vad göra? Improvisera i matlagning är verkligen inte min grej, men idag gjorde jag det - och det blev toppenbra! Så bra så jag vill dela med mig av receptet.


Varsågoda! Här kommer


Sussies vita ischoklad:

75 g cocosfett

150 g vit choklad

finrivet skal av 1 clementin


Garnering:

hackad mandel (lite grovt för hand)




  1. Smält cocosfett och choklad på mycket svag värme. Låt blandningen svalna, men inte stelna.

  2. Rör ner clementinskal i chokladsmeten.

  3. Fyll formar och strö lite mandel till garnering.

  4. Förvara ischokladen i kylen.

söndag 7 december 2008

Tips


Jag har aldrig varit så mycket för att pynta med prydnadssaker. Det gäller även till jul.

Istället skapar jag gärna stämning med tyger och sådant jag hämtar från naturen.
Köksstolarna har fått ny dynklädsel nu till jul. Ett robust tyg i vitt, beige och rött. Tycker om när banden knyts runt benen. På bilden har jag ännu inte sytt fast alla band. Visst blir det skillnad?

Kram på er alla!

/Sussie

Andra Advent

At first:
Here comes a big Christmas hug to readers in California! I´m so pleased to know that you read my blog:-)
En riktigt fin andra advent önskar jag er alla. Här ska hela familjen till kyrkan på dop. Kan advent firas på vackrare sätt?

Kram Sussie