- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


fredag 7 november 2008

Julbock

Jag gillar att bocka av saker.

Det är en viss njutning att först skriva ner vad man ska göra. Att sätta sig ner och strukturera sina tankar - skönt.

Sen är det också en viss tillfredsställelse att göra det man skrivit ner - eller hur?

Men den absoluta kulmen nås, när man får ta pennan och stryka ett streck över det nedskrivna och samtidigt konstatera: Jag är färdig!

Så här ser min helglista ut:
  • Sy en tomtepåse till

  • Mårbackas julmarknad

  • Tänka ut något nytt till salen...

På fåtöljerna i salen har jag ju lagt gamla vackra hemvävda och broderade linnehanddukar. Nu vill jag byta ut dessa till något mer juligt.

Vi får väl se vad det blir. Garanterat något hemmagjort *hm*.

Återkommer!

Kram Sussie



tisdag 4 november 2008

Julmarknad på Mårbacka

Idag tänkte jag passa på att göra lite reklam på bloggen.
6 - 9 november är det nämligen dags för

Julmarknad på Mårbacka

Korgmakare, krukmakare, smeder och andra skickliga hantverkare ställer ut.

Du möts av förföriska dofter från matboden och kan handla allt från glögg till hembakat bröd.


Vem vet... kanske vi ses?

Mer information om julmarknaden hittar du här.

Kram Sussie

söndag 2 november 2008

Ceasarsallad

Kan man bli beroende av sallad tro?

Min absoluta favorit är Ceasarsallad. Jag har ett recept, som faktiskt är riktigt bra. Och kanske verkar det bökigt att göra, men det är värt besväret. Ät och njut!

1 ägg
2-3 tsk vitvinsvinäger
1 tsk ljus fransk senap (typ Dijon)
2 krm salt
1 krm mald svartpeppar
2 msk finskuren gräslök (senast uteslöt jag den)
2 dl olja (inte olivolja)
1/2 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk worcestershiresås
några droppar citron
3 mosade ansjovisfiléer
2 msk parmesanost


sallad
brödkrutonger med vitlökssmak (jag brukar köpa färdiga istället för att göra själv)
grillad kyckling utan skinn
ev. mer grovriven parmesanost
  1. Koka ägget i precis 3 minuter. Börja ta tid när det börjar bli små bubblor i vattnet.

  2. Gröp sedan ur ägget direkt ner i en mixer.

  3. Blanda ner vinäger, senap, salt, svartpeppar, gräslök, worcestershiresås, citron och de mosade ansjovisfiléerna.

  4. Mixa

  5. Droppa sedan oljan i en tunn stråle medan maskinen går.

  6. Stanna maskinen och häll i pressad vitlök, och parmesanost.

  7. Mixa hastigt igen.

Lägg fräscha, gröna salladsblad som botten på en tallrik. Skär kycklingbitar och lägg ovanpå tillsammans med krutonger. Ringla över dressing och ha ev. på lite mer grovriven eller hyvlad parmesan.Salladen är ganska färglös i sig själv. Därför använder jag gärna mina blå tallrikar och glas i riktigt knalligt blått och grönt.


Ha en skön vecka alla läsare! Och tack för att just Du kikade in!

Kram Sussie