- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


onsdag 26 mars 2008

Det är de små, små detaljerna som gör det...

När vi köpte huset för 16 år sedan var köket sprillans nytt. Vit plastmatta med grå ränder, tapet med krusbär och jordgubbar på och isoleringsskivor i taket. Praktiskt, men inte så personligt.

Luckorna var vita med en kant av bok runt om.
Typiskt för nya kök är att luckorna sitter utanpå skåpet, vilket även våra luckor gjorde.

Om ni funderar på att bygga om ert kök ska jag tipsa om en liten detalj när det gäller just luckorna.
Låt dem vara infällda. Så var det vanligt att skåpen såg ut förr i tiden.

Ser ni sockerbitslisten? Den är gjord av mina vävstickor som man lägger emellan
när man rullar upp det man vävt :-) Det är lite Kajsa Warg över vår inredning...
Ha en underbar dag!

Kram Sussie

söndag 23 mars 2008

Fönsterutsmyckning

Maken har gjort kornischer till en del av fönstren i vårt hus. Kornisch är ett listverk som kröner en fasad, eller en dörr- eller fönsteröppning
De framhäver både fönster och gardiner.
Det krusidulliga överstycket har tillverkats med inspiration från ett överstycke i trä, som vi ropade in på auktion. Vi penslade på en gummiblandning och fick på så vis en form.

I gummiformen gjöt maken sedan fler överstycken i glasfiber.

Allt är målat med ljusgrå grundfärg och sedan laserat med... filmjölk (!) och pigment.

Gardinerna hänger i en rundstav som döljs bakom kornischen.


Stor kram till er alla!

/Sussie

lördag 22 mars 2008

GLAD PÅSK



Bottnar:

4 äggvitor

1 1/4 dl socker

125 g sötmandel (ca 2 dl)


Kräm:

4 äggulor

1 dl grädde

1 dl socker

125 g smör/margarin


Vispa vitorna till hårt skum. Rör försiktigt ner socker och mald mandel.

Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Ta en mattallrik och rita av formen till två bottnar (Det brukar bara få plats med en cirkel/bakplåtspapper).

Bred på smeten i dessa runda formar.

Grädda i ugn 175 grader i 15 minuter.


Kräm:

Gula + socker + grädde vispas ihop i en kastrull. Sjudes på svag värme till en tjock kräm under omrörning. Tag av kastrullen från spisen och rör ner margarinet klickvis.


Hälften av krämen lägges emellan, resten ovanpå bottnarna. Strö gärna flagad mandel på. Gör du den till påsk kan du istället lägga godisägg eller marsipankycklingar.


GLAD PÅSK önskar jag er alla!
/Kram Sussie