Bottnar:
4 äggvitor
1 1/4 dl socker
125 g sötmandel (ca 2 dl)
Kräm:
4 äggulor
1 dl grädde
1 dl socker
125 g smör/margarin
Vispa vitorna till hårt skum. Rör försiktigt ner socker och mald mandel.
Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Ta en mattallrik och rita av formen till två bottnar (Det brukar bara få plats med en cirkel/bakplåtspapper).
Bred på smeten i dessa runda formar.
Grädda i ugn 175 grader i 15 minuter.
Kräm:
Gula + socker + grädde vispas ihop i en kastrull. Sjudes på svag värme till en tjock kräm under omrörning. Tag av kastrullen från spisen och rör ner margarinet klickvis.
Hälften av krämen lägges emellan, resten ovanpå bottnarna. Strö gärna flagad mandel på. Gör du den till påsk kan du istället lägga godisägg eller marsipankycklingar.
GLAD PÅSK önskar jag er alla!
/Kram Sussie