Finns det något härligare än att gå ut i sin trädgård och skörda?
Äpplen, kryddor, grönsaker, bär, blommor, frön...
Just nu är det mest äpplena som får uppmärksamheten i vår trädgård.
Äppelpaj med smuldeg
Fyllning
ca 6 medelstora äpplen
ca 1/2 dl socker
1 tsk potatismjöl
0,5 tsk kanel
Smuldeg
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
1 msk socker
100 g smör
Skala äpplena och skär dem i tunna skivor. Blanda socker, potatismjöl och kanel med äppelskivorna. Lägg i en pajform.
Blanda ingredienserna till smulpajen genom att fördela fettet med fingertopparna och strö över smulet över äpplena.
30 minuter i 200 grader mitt i ugnen.
Serveras med glass eller vaniljsås.
Kram Sussie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar! Jag blir jätteglad för att du tar dig tid att skriva en hälsning.