lördag 22 mars 2008

GLAD PÅSK



Bottnar:

4 äggvitor

1 1/4 dl socker

125 g sötmandel (ca 2 dl)


Kräm:

4 äggulor

1 dl grädde

1 dl socker

125 g smör/margarin


Vispa vitorna till hårt skum. Rör försiktigt ner socker och mald mandel.

Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Ta en mattallrik och rita av formen till två bottnar (Det brukar bara få plats med en cirkel/bakplåtspapper).

Bred på smeten i dessa runda formar.

Grädda i ugn 175 grader i 15 minuter.


Kräm:

Gula + socker + grädde vispas ihop i en kastrull. Sjudes på svag värme till en tjock kräm under omrörning. Tag av kastrullen från spisen och rör ner margarinet klickvis.


Hälften av krämen lägges emellan, resten ovanpå bottnarna. Strö gärna flagad mandel på. Gör du den till påsk kan du istället lägga godisägg eller marsipankycklingar.


GLAD PÅSK önskar jag er alla!
/Kram Sussie

7 kommentarer:

  1. Härlig kaka Sussie! Skulle vara kul att överraska hustrun med en likadan - får se.

    Grattis till ditt 100:e inlägg!

    Skall iväg och hjälpa svärfar bygga uterum på altanen. Kul nu när vi till slut fått vinter och snö . . .

    Glad Påsk! / Peter

    SvaraRadera
  2. GLAD PÅSK på dig också..vilken mumsig tårta..jag tar mig en bit..eller två ;)
    Kram Anette

    SvaraRadera
  3. Mums, men du har skrivit lite fel va?? Det ska väl vara äggvitor i bottnen och inte gulor...?

    SvaraRadera
  4. Mums!

    Önskar dig en riktigt Glad Påsk!!!

    Kram Jes

    SvaraRadera
  5. Mumsig kaka!
    Passar ett kakmonster som mig alldeles utmärkt!
    Gillar din ide med ett årstidsskåp... Kanske norpar den av dig! Om det är ok?!
    Åh, vad fin er hall blir. Ska bli spännande att se...
    Glad påsk!
    kram Susanne

    SvaraRadera
  6. Oooops! Jag som hade tänkt hålla mig långt undan alla smaskigheter i dag......nu blev jag så sugen på kaka, ser riktigt smarrig ut.
    Ha en fortsatt trevlig påsk!
    Klem!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jag blir jätteglad för att du tar dig tid att skriva en hälsning.