- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


tisdag 7 juni 2011

Ljuvliga syren!


Vissa färger har så vackra namn.
Syrenlila...

Vackert namn, ljuvlig doft, spännande smak!
Blommornas kinderegg.


Förr trodde man att personer födda mellan 23 och midnatt kunde se spöken i blommande syrenbuskar under samma tid på söndagar.
Tja... det finns väl hemskare ställen man kan se spöken på, kan jag tänka.


Kram Sussie

söndag 5 juni 2011

Dropplist på gammalt vis

Fönsterbleck,dropplist...Kärt barn har många namn.

Under fönstren brukar det sitta en plåt, ett sk. fönsterbleck, som skyddar fönstret mot stående väta.

Vi har inte använt plåt, utan trä, på verandans dropplister.

Plåt är hållbarare, men trä ger mer känsla. Och ibland får  känsla gå före funktion.



Som ni ser har vi också valt smala läkt.  Det gör mycket, för att få en gammaldags känsla på verandan.



Under veckan som kommer har jag satt upp ett mål(armål). Nästa söndag hoppas jag att verandan är gulmålad.Det skulle vara så roligt om det blev färdigt innan midsommar.

Denna helg har verandan i alla fall blivit färdiggrundmålad och alla läkt är på plats.
Vi är en bit på väg!

Kram Sussie

torsdag 2 juni 2011

Violer till Mor...

... det blev namnet på min egen kaka.

Namnet härstammar från en gammal sång från 1946.  Som dekoration på kakan kan man med fördel ha kanderade violer. Eftersom jag detta år vill låta mina violer växa till sig i en rabatt, blev det istället kanderade syrenblommor. Känslan blev dock den samma, något blått ihop med den mörka chokladen.


Kanderade syrener/violer

Pensla blommorna med uppvispad äggvita.
Doppa dem sedan i socker och låt torka. Det går också bra att lägga dem direkt på kakan och låta dem torka på den.

Violer till Mor

100g smör (inte margarin)
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Garnering:

Smält mörk blockchoklad
Kanderade violer/syrener

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda allt mjöl och salt.
Smält smöret.
Blanda i mjölsorterna och sist det smälta smöret.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper till en fyrkant ca 25*25 cm.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.

Dela kakan i små fyrkanter medans den ännu är lite varm. Garnera toppen med den smälta blockchokladen och placera den kanderade blomman i chokladen innan den stelnat.

Ät och njut!


Kram Sussie - som under helgen ska baka kakor till ännu ett kafferep som är beställt. Denna gång blir temat Selma Lagerlöf :-)