- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


söndag 2 november 2008

Ceasarsallad

Kan man bli beroende av sallad tro?

Min absoluta favorit är Ceasarsallad. Jag har ett recept, som faktiskt är riktigt bra. Och kanske verkar det bökigt att göra, men det är värt besväret. Ät och njut!

1 ägg
2-3 tsk vitvinsvinäger
1 tsk ljus fransk senap (typ Dijon)
2 krm salt
1 krm mald svartpeppar
2 msk finskuren gräslök (senast uteslöt jag den)
2 dl olja (inte olivolja)
1/2 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk worcestershiresås
några droppar citron
3 mosade ansjovisfiléer
2 msk parmesanost


sallad
brödkrutonger med vitlökssmak (jag brukar köpa färdiga istället för att göra själv)
grillad kyckling utan skinn
ev. mer grovriven parmesanost
  1. Koka ägget i precis 3 minuter. Börja ta tid när det börjar bli små bubblor i vattnet.

  2. Gröp sedan ur ägget direkt ner i en mixer.

  3. Blanda ner vinäger, senap, salt, svartpeppar, gräslök, worcestershiresås, citron och de mosade ansjovisfiléerna.

  4. Mixa

  5. Droppa sedan oljan i en tunn stråle medan maskinen går.

  6. Stanna maskinen och häll i pressad vitlök, och parmesanost.

  7. Mixa hastigt igen.

Lägg fräscha, gröna salladsblad som botten på en tallrik. Skär kycklingbitar och lägg ovanpå tillsammans med krutonger. Ringla över dressing och ha ev. på lite mer grovriven eller hyvlad parmesan.Salladen är ganska färglös i sig själv. Därför använder jag gärna mina blå tallrikar och glas i riktigt knalligt blått och grönt.


Ha en skön vecka alla läsare! Och tack för att just Du kikade in!

Kram Sussie

lördag 1 november 2008

Vill du läsa artikeln i Värmlands Affärer kan du först klicka här, och sedan välja sidan 16 och 17.