tisdag 16 februari 2010

Kom ihåg var ni såg den först!

Semla... Fettisdagsbulle... Hetvägg... Fastlagsbulle...

Kärt barn har många namn.

Idag ska ni få ännu ett att lägga på minnet - "Selma"...

Naturligtvis måste jag ju leka lite med ord, trixa lite med deg och knåpa lite med recept, när det finns så bra förutsättningar där jag bor - i Sagorika Östra Ämtervik.

Selma Lagerlöf och skrädmjöl  Klart att Östra Ämtervik ska ha en selma på semmeldagen!



































Jag har skapat en semla i en alldeles ny variant och jag kan garantera er: Den är goooooood!

Lite skrädmjöl i degen, hemmagjord mandelmassa och lingongrädde. Voilá!

En selma har fötts!


Kom ihåg var ni läste om den först :-)))))
Mycket kaxigt säger jag, att den kommit för att stanna.
Och i Stallet kommer den definitivt att serveras.




































Men varför ska Östra Ämtervik vara enda stället förresten? Tänk. jag tror de har bra smak även på andra platser runt omkring här i bygden ;-) I alla fall har jag hört ryktas om det...

Kram Sussie

24 kommentarer:

  1. Mums! Den såg god ut! OK jag ska komma ihåg var jag såg den först! Och Selma var ju ett passande namn! Den måste testas!
    /Sussi

    SvaraRadera
  2. Lingongrädde, det lät gott. Jag som nu vant mig vid bullar med mycket kardemumma blev grymt besviken på min semla som kom från bageri idag, ingen smak på bullen alls... Kardemumma! Det ska det vara men jag måste prova lingongrädde...
    Må så gott
    /Karin

    SvaraRadera
  3. Hihi...den där selman vill jag gärne smake på..har visserligen åte semlor förut mä lingongrädde fast där i den semlan var det dinkel eller nåt sånt ifrån ett bageri i åmotfors som nu gått i konkurs:(..men den var god...fast din slår nog bättre...:) ja du är fantastisk t påhittig....nästa år kanske man kan komma på semmelkafferep då:)

    kram från Selmas matte..

    SvaraRadera
  4. Men Oohh va god den såg ut Mums!! bra namn man kanske ska försöka sig på den... massa kramar sussie

    SvaraRadera
  5. mumma! den såg god ut!

    Kram pernilla

    SvaraRadera
  6. Jag tror dej. Den är säkert jättegod. Jag kommer till stallet när det är klart och provsmakar.
    Kramis Birgitta

    SvaraRadera
  7. Den där fyndiga bullen kan jag tänka mig! Ser mycket godare ut än de traditionella, mums!

    SvaraRadera
  8. Lingonsemlan är jätte god. På småländska höglandet har det sålts lingonsemlor i flera år, men dessa semlor innehåller nog inte skrädmjöl. Borde nog ta och testa att göra några själv.
    Ha det så gott!
    Märta

    SvaraRadera
  9. Ja men, det är ju klart - och jag vet ju att det där S´et som står ovanpå kan ju symbolisera en fin tre-enighet!!!!!
    Nämligen: Selma - Stallet - Sussie.........
    Och sen att den är "Sanslöst go" också kanske, men då blir det fyra S.....

    Det är klart att du ska komma och titta på lokalen så fort som möjligt. Det är ingen stark upplevelse man får, men det finns potential vet du *ler* Tänk, för ett år sedan så stod vi ju och kikade på en annan lokal som var ganska intetsägande också eller hur, innan vi fick ta fram hammaren, målarfärgen och alla idéerna.
    Är så glad Sussie....... Både för din och min skull. Vi är på gång, vi är laddade vi är tända.......
    Kram på dig min vän!
    Mia

    SvaraRadera
  10. Vad spännande och vilken bra ide´med en Selmasemla.Den är säkert jättegod ,måste provsmakas...
    kramar ANNIKA

    SvaraRadera
  11. Vilken smarrig selma, och vilken bra idé! :-) Jag tycker jättemycket om semlor och ifjol provade jag att göra en slags choklad-semla som inte blev speciellt god. Din selma däremot skulle jag gärna äta upp på stört! Lingongrädde... mums :-).

    Kramar
    Beatrice

    SvaraRadera
  12. Hej Sussie,

    Å vad gott det lät! Jag är ingen big fan av semlor - men kanske selmor ;)

    Alltid lika kul att titta in här på din fina blogg!

    Kram Jes ♥

    SvaraRadera
  13. Vad spännande och roligt med en ny selma! =) DEn kommer jag och fikar på i stallet sen! ;)
    Kram /Anna

    SvaraRadera
  14. Oj, det lät gott! Måste genast provas. Vi brukar blanda lingonsylt och Cremé fraiche till Ren- eller älgskav. Kan garantera att det också är gott.
    / H

    SvaraRadera
  15. Hej hahaah du är ju för skön! Den blev man sigen på direkt ju*ler*
    titta gärna in hos mig, söta Ester har en utlottning på sin blogg om att man kan vinna ett presentkort i webbutiken Home No.1, hon kunde verkligen behöva lite skjuts till sin fina sida...kram Annica.

    SvaraRadera
  16. Tack =) det värmde gött i hjärtat!

    SvaraRadera
  17. Mums! Så läckra bakverk! ja säger då det... det ska vara en Selma!

    kramis Marina

    SvaraRadera
  18. Ja det tror jag det, lingongrädde, mmmm säger jag bara!!! Mari.

    SvaraRadera
  19. Mums filibaba! Den måste vi ptova :)

    SvaraRadera
  20. Så fin, och säkert god!!
    Du är en sån inspiratör, alltid roligt att titta in "hos" dig, om än inte på riktigt, utan i datavärlden.

    Ha en fin kväll//Eva

    SvaraRadera
  21. Åh lingongrädde, det lät faktiskt spännande och gott! Jag gillar inte semlor annars men det där hade jag nog velat testa. :)

    Nu ska jag fortsätta kika runt på din blogg! Kul att du är med och tävlar hos mig! Lycka till!
    Mvh ester

    SvaraRadera
  22. Jo då, jag köpte allt en av dina selmor på jobbet igår. :-) Den var verkligen god! Kanske kan man tycka att det inte är en "äkta" semla, men det är väl heller inte meningen! ;-) Selman hade en härlig blandning av smaker från den lena grädden, det matiga brödet, de syrliga lingonen och den söta mandelmassan. Gillade också att mandeln var lite mer grovhackad. Mums!

    SvaraRadera
  23. Så underbart! Och så självklart. En Selma! Lingongrädde, kan det finnas något godare?
    Kram Eva

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jag blir jätteglad för att du tar dig tid att skriva en hälsning.