Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
tisdag 2 augusti 2011

Väggrus och handblås

Förlåt dålig uppdatering, men några dagars ledighet resulterade i annat än datortid.

När vi grävde ner avlopp och annat till Stallet, innebar det också att en stor del av vår väg blev förstörd.

Hela våren har det varit som en lergegga på vissa ställen eftersom väggrus och bärlager grävts bort. Nu har vi äntligen börjat återställa vägen.För att slippa en del ogräs har vi först lagt markduk.


På med väggrus.
(Vilket konstigt ord att skriva... en del kanske läser vägg-rus istället för väg-grus... :-)


Idag ska vi använda paddan för att platta till allt.


Allra roligast med allt detta slit, är att Lovisas Örtagård också har förberetts inför nästa år. Jag får verkligen hålla i mig själv för att inte börja skotta, padda och bygga planteringsramar... Att vänta är inte riktigt min grej!


Aven Örtgården får markduk i botten.Blåsor i händerna hör till. Det brukar vara det, eller vita prickar på mina efter målning. Ser jag någon med vackra, välmanikyrerade naglar i fransk stil, så kan det allt hända att jag blir lite avis och gömmer mina egna *haha*

Kram Sussie

6 kommentarer:

lotta sa...

Vilket jobb, jag förstår om du har minst en blåsa.... Kram Lotta

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Nähä, vänta är inte min grej heller... Men du verkar väldigt välplanerad med den nya rabatten. Här kommer allt till på en höft, och ibland har jag tänkt att det ska bli ändring på det snart: "Nästa år ska jag..." Men det har aldrig hänt ännu:-)

Ha det gott, kramkram Hillevi

PS Tack för länkning i inlägg, jag tror många hittade till listan tack vare dig, kanske kan du tänka dig att länka i marginalen till zoninlägget?

Nellie sa...

Ja, precis så tänkte jag! Vägg-rus! Tänkte att det kanske var något hand-blåst i glas som skulle sitta på en vägg. Någon slag barometer eller nåt...Eller hade den goa värmländskan druckit något mycket olämpligt och fastnat på en krok kanske... Så skoj kan det bli med ord. Vi skulle också behöva ta ett grabbatag i vår gång här hemma. Detta år har jag inte tagit bort ett enda grässtrå från grusgången, har gett upp! Men nästa år blir det vägskrapa,väv o riktigt grus. Ha det gott!

Anonym sa...

Så fint det blir...
Kram Birgitta

Johanna Stålros sa...

Ojojoj vilket slit.... den som ska få fint får lida pin- eller hur var det;) Kram J

Anonym sa...

De kvinnor som har blåsor och valkar i händerna, är duktiga fruntimmer, sade en gammal farbror en gång. Tänk på det. Du verkar vara otroligt duktig, med eller utan valkar i händerna. Jättetrevlig blogg. Hälsningar Eva L i Blekinge.