Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
lördag 27 augusti 2011

Tagetes- finblomma eller fulblomma?

ÄNTLIGEN!

Vårt bredband fungerar igen!

Men det krävdes två splittrar, en lagning av en åskskadad telefonledning och slutligen ett nytt modem innan det blev fart på det igen. Ett tag höll jag nästan på att ge upp.

  

 

Hösten är ljuvlig! Det är vackert med alla röda, bruna och orangea toner som börjar skifta fram. Favoritdekorationerna hemma just nu är rönnbär och nypon. Inga dukarpå bordet, bara fat med naturens gåvor. Känsla kostar inget!

Varje år tycker jag att tagetes är så vackert... på hösten. Men när det är vår skulle jag aldrig sätta tagetes i mina rabatter... Varför är jag så?

Man kanske skulle kunna fråga någon tagetesodlande vän, om man fick vara fadder åt någon kruka på hösten?Titta! Ett helt tempel draperat med tagetesblommor! Bild lånad här.

Och den är rätt snygg i grönsakslandet också...


Eller varför inte i en krans?


Bild lånad här.

Vad tycker ni andra? Fulblomma eller finblomma? Ska jag tigga frö från min mamma och "go wild and tagetescrazy" nästa år?

Kram Sussie

P.S En tidningsdrake vill göra kafferepsreportage i Stallet. Jag behöver 6-8 personer som vill komma på exklusivt litet kafferep. Kanske är en av dem Du? Mer info kommer i nästa inlägg. D.S9 kommentarer:

Ann-Therese sa...

Klart du skall ha Tagetes...håller ohyra borta från andra växter, dessutom finns dom i vackert vita också om man inte vill ha 70-tals orangea. :) Lycka till med reportaget!

Annika sa...

Åhhh din rönnbärskrans va ju bara föööör fin...:) älskar också rönnbär o idag ska ja o sätta mig i ett dike o göra björnmosskrans te dörren.... låt ju lite spännande det där kafferepet..:) Kram Annika

♥ Pia... sa...

Hejsan ,... tredje gången gill.. kommentarerrutan ville inte det som jag ville:) men som sagt.. NU DÅ.. pagetes.. är en fin blomma påhösten som du säger.. men väldigt lite av den har jag hemma..! äntligen bredband hos dej.. så nu kanske man får SE dej lite mer nu.:).. och "prata" med dej ...:) Exkl. kafferep dää vill jag och ställer supergärna upp OM det skulle vara så att du får lite folk till det.. nu tror jag väl inte det ..att du får svårt med folk förstås:)... men ett Sussiekaffrep om året ..det är ett måste:) kram och ha en goo helg..Pia

Johanna Stålros sa...

Ja du fin el fulblomma?- jag tycker att alla blommor har något vackert över sig så jag säger finblomma;) Kafferep- ja tack.....Kram Johanna

Asta sa...

Jag är väl inte superglad i tagetes. Inte för att jag tycker de är en tantblomma, men jag tycker de är lite "stela" på något sätt. Men sedan upptäckte jag en sort som heter Linnétagetes och den har jag haft i min rabatt två år i rad nu och det tänker jag fortsätta med. Det är väl ofta så att man ska hitta rätt sort.

ANNIKA sa...

Nuförtiden känns det som att man inte klarar sig utan bredband.
Tänk när det inte fanns dator eller ens telefon ...
Själv har jag aldrig gillat tagetes .Kanske för att jag har så svårt för färgen orange.
Har gjort några tappra försök men NEJ.
Fina höstdekorationer du gjort.
Enkelt,vackert och lite fantasi...
Hoppas att inte nåt gick sönder inatt när det var åskoväder.
Själv rusade jag upp och drog ur allt.
Du har blivit en riktig "kändis" på sistone.
Ha en skön söndag!
kramar ANNIKA

Lotta sa...

Tack för dina underbara dekorationer av rönnbär. Jag älskar också att använda det naturen har att ge. Jag tror kanske det är så med tagetes att det är en så starkt doftande och färgstark blomma att man bara kan gilla den på hösten när mörkret smyger på.... På sommaren ska ju allt vara vitt och pastelligt. Vad tror du om min teori???

Yvonne sa...

På hösten känns det naturligt med mustiga färger. Då är tagetes fina. Jag tycker dom luktar gott också. Sen är dom ju bra att ha i grönsakslandet, mot ohyra. Jag ska nog odla tagetes nästa år, känns det som.
Fint med dekorationer av rönnbär.
Hälsningar Yvonne

EvaB sa...

Stackars tagetes, denna trogna kämpe. Visst lite "gloig" i färgen, men det finns som sagt alternativ. Bland annat har jag haft turen att någon vår hitta en gräddig variant. När jag tänker efter avskräcker nog lukten också... Men jag planterar tagetes varje år, det är en uthållig blomsterkompis.
Underbara kransar och dekorationer du gör!