Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
söndag 7 augusti 2011

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Ibland är det bra, ibland är det dåligt.


I början av sommaren, hade jag ju tänkt, att söndagarna skulle vara den dag, då jag skulle visa arbetet med vår stora veranda på baksidan....

Ja, det gick väl så där kan man konstatera!

Det blev lite mer jobb med Stallet och lite mindre jobb med verandan än vad jag trodde där på försommaren.

Nu har bokningarna lugnat ner sig, så nu blir det verandafokus igen. Fast nu är det i och för sig bara en vecka kvar på semestern. Haha! Hur man än vänder sig har man ändan bak.

Jag gör ändå en av mina favoritsysselsättningar just nu.

Jag målar.


Tänk, så oerhört avslappnande det är att måla! Jag,  penseln och en färgburk. Tankarna kan flöda fritt, musiken kan virvla i hörlurarna. Om ni visste så många bra - och mindre bra - idéer jag har fått när jag har målat.

Och även om verandan har många timmar kvar till att bli färdig, så kan jag ändå glatt konstatera, att blommorna växer så det knakar på den.

Och till alla mina arbetskamrater vill jag också passa på att be er titta extra mycket på bilden här nedanför.

Ser ni olivträdet? DET LEVER! Och DET VÄXER. Och DET TRIVS! Trots att det bor hos Sussie Eklund, ni vet hon som vattnar blommor med sista kaffeskvätten för att slippa diska ur kaffekoppen. Det är ju ändå dags att fika snart igen...

Om hon nu ens kommer ihåg att vattna *host*
Kram till er alla!
/Sussie

P.S Ska lägga in nya inspirationsbilder på hemsidan idag. Kika gärna in. D.S

12 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Jag tycker oxå att det är oerhört avslappnande att måla och pyssla! Ja ett fint bildbevis på att de växer och frodas hos dig- tror de gillar din lilla skvätt;) Kram Johanna

Norrfrids Eija sa...

Det blir den ljuvligaste och mest smakfullt gjorda verandan. Det är därför blommorna trivs där, eftersom du trivs där, så går du ofta dit med vattenkannan också! Så måste det vara!
Ha det gott,
Eija

Lantligt i smultronbacken sa...

Åhh, herregud. Tänk om jag kunde få en liten del av din passion för målningen. Har hur mycket som helst som ska målas men orkar verkligen inte ta tag i det.

Kram Teres

Anonym sa...

Har aldrig gillat att måla, men jag har ändrat mig... Jag har målat ganska mycket denna sommar... Det är kul.
Kram Birgitta

Tess på Tilda och Mamma sa...

Visst är det härligt att måla, men ibland kan det bli för mycket.Vi måste måla vårat hus igen....har falurödfärg och kan nog vara avundsjuk på dom som har vanlig färg på huset och slipper måla på så där vart 5-6 år.Kram Theres

Lilla Kråkslottet sa...

Jag håller med! Att måla är som terapi ohch balsam för själen!! Kram!

Millygarden sa...

Det där känner jag igen....blir aldrig som planerat och vårens planering är alltid lika optimistisk med alla saker man lätt tror sig hinna med under en sommar!

Kram Marina

Lilla Blanka sa...

Hej Sussie!

Läser ikapp mig, har varit lite slö med bloggandet nu under sommaren :)

Vad flitiga ni har varit med grusväg och allt! Och måladne, jag håller med om att det är avkopplande (ja om man inte målar fönster, för det blir jag tokig på, så det får maken göra)

Jag älskar verandor och skulle gladeligen ha ett par till på huset :) Er ser underbar ut med de fina fönstrena ♥

Kram
Mia

Älfgärdet sa...

Ah, jag känner igen mig helt, fullt & totalt i det du skriver! Visst är det helt underbart att måla, själv har jag nästan alltid en deckare i örat. Har till slut slutfört vår inglasade balkong & vi kan ju tala om liknande arbete som med din veranda. Många långa timmar med penseln men det blir som meditation! Superfin blir i varjefall er veranda :).

linnea-maria sa...

Ja så kan det vara. Jag hade tänkt mig ett badrum till hösten men tiden bara flyger iväg och det är skönt att vara ledig när man har semester. Kram /Therese

Fiffiga Systrar sa...

kul att titta in till dig! Verandan blir säkert superfin, jag håller med dig om målning! Balsam för själen! / emelie

marie jm sa...

Härlig blogg!!! Jo visst är det skönt att måla, man kan bara vara och rätt som det är kommer riktiga snilleblixtar... Idag ska här målas 2:a varvet på vedboden.