Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
söndag 24 juli 2011

Fröken Lundgren i full blom

Kommer ni ihåg när jag skrev om årets rabatt?


Rabatten ligger precis framför ingången till Stallet. Varje gång jag ser den, är det som en liten påminnelse om, att alltid lägga ner själ och hjärta i bakningen och att inte tumma på kvalitén. Spådär som fröken Lundgren gjorde.


Varje stor rabatt har namnskyltar med årtal hos mig. Det ger lite parkkänsla och är ett väldigt roligt sätt att få trädgårdens historia dokumenterad.


Det är svårt att göra violerna rättvisa på foto, men de blommar oavbrutet och rikligt. När man tror att de gjort sitt, är det bara att nypa bort de vissna blommorna. Efter någon dag är det fullt av blommor igen.


Det är en användbar blomma också. Jag tror, att både fröken Lundgren och Selma, skulle varit nöjda med rabattens blomval. Eftersom man kan äta violer brukar jag alltid garnera Måntårtan med den. Den gula krämen passar fint ihop med de mörkblå blommorna.


Som alltid, ploppar det upp idéer i huvudet hela tiden, när det gäller min trädgård.
Nästa års rabattprojekt har redan fått både namn och plats. Skissen kan ni få se, men historien bakom namnvalet, väntar jag med till våren.


Som ni ser är det bara ett första utkast. Men det ger mig sådan inspiration att sitta och skissa och drömma. Det kanske inte alls blir så den kommer att se ut, men det gör ingenting att ändra. Då får man ju skapa igen... och igen.... och igen. Må så vara att det bara är i huvudet, det går bra det med.


Kram till er alla!
/Sussie

9 kommentarer:

rosenälvorna sa...

Lycka till min din kryddgård, härligt med örter i trädgården och så är det vackert när de blommar. Lägg gärna till en mynta, om du gillar att ta en drink (Fidel Castro av Leila L)en vacker sommarkväll;) Christina

Jennyshemochharmoni sa...

Hej Sussi!

Vad kul det var att höra dig på radion :) Ni har en sån härlig dialekt :) Tyckte du gjorde en strålande insats! Hoppas allt är bra med er och att ni inte jobbar ihjäl er i sommar ;) Sköt om dig vännen! Kram Jenny

Millygarden sa...

Din kryddgård kommer bli jättefin ska bli kul och följa den från idé till verk.

Kram Marina

Anonym sa...

Vilken vacker plats att sitta och tänka, jag förstår att du får många ideer.
Kram Birgitta

Fågel Blå sa...

Åhhh så vackra bilder!
Kram Kathrine

här är gudagott att vara sa...

Fina bilder!
Radiointervjun toppen!
Tänk att ett kafferep har en historia och regler så intressant.
Du kan berätta du.
Haregott och baka på!
Jag måste komma och provsmaka.

Johanna Stålros sa...

Så fint du har det! underbara bilder. Kram J

Trädgården på Höjden... sa...

Nu har jag kikat runt ett tag på din fina blogg. Hit vill jag gärna komma tillbaka!

Ha det bra i sommaren.

Hälsar Åsa

Anna-Karin Hallström sa...

Oh wow.... älskar din idé med namn och årtal. Jag tror jag måste låna den. Hmm... inte för att jag har så mycket att skryta med (trots stor trädgård) mest ogräs faktiskt, men det här kanske skulle trigga igång inspirationen lite. LOL