Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
torsdag 22 juli 2010

Löjtnant Lagerlöfs rabatt

Selma Lagerlöfs pappa var en njutningens man.

Det sägs, att han i sin glans dagar, var en pratglad, stolt och oemotståndlig karl. 

Var han gick, kom han i samtal med folk. Rak i ryggen och stolt över, vad han åstadkommit, på gården Mårbacka.

Minsann anlade han inte en stor damm och byggde en alldeles ny, fin och skrytsam ladugård!

Gården lades om till skiftesbruk. Diken grävdes djupa och klöver och timotej såddes i vallarna så att de inte bara stod granna med ängsblommor. Löjtnanten köpte också in tröskverk och storvuxen boskap från de rika herrgårdarna.

Och pengar, det var det inga problem att få fatt i. Hans svärfar, patron Wallroth - Selmas morfar- var en mycket förmögen man som gärna lade sina rikedomar på en så driftig ung man som löjnanten.

Och efter några år hade gården gett igen allt som han lagt ner på den. Allt gav flerfallt igen, och Mårbacka blomstrade!

---------------------------

Löjnant Lagerlöfs rabatt ska bli en maskulin rabatt med höga, ståtliga perenner med toner av blått, vitt och silver.Kram Sussie - som för tillfället målar utemöbler så man kan "kafferepa" ute också :-)

P.S Boken "Färgsätt din trädgård" finns till mycket bra pris på CDON.COM just nu. D.S

4 kommentarer:

♥ Pia... sa...

Hej på dej du målarmästarn.. vilken fin berättelse..hade man fått dessa historier lästa som du skriver..då hade man nog kunnat sin Selmahistoria:)..Måla och måla ..det gör jag med fast jag håller mej till små små saker..nästa helg (31 juli och 1aug.) ska jag sälja lite småpyssel i Borgvik..så hoppas du INTE har ditt åtråvärda kafferep då:).. hade gött ..kram..Pia

Lille vildand sa...

Takk for all inspirasjon:)

Louise sa...

Tack för den intressanta historien!

Älfgärdet sa...

De är vansinnigt vackra de blå/grå/lila tonerna, särskilt när det just börjar skymma. Det jag har mest svårt för är kanske inte att kombinera färger utan att få till det så att det är något intressant som blommar hela tiden, här är det mest att allt flammar upp på en gång, typ nu, & sen så har jag i stort sett ingenting kvar i andra halvan av augusti & framåt. Jättesvårt! & höjderna på växter stämmer aldrig! Jag lyckas alltid få någon lägre växt som växs förbi av den jag har satt i framkant trots att informationen på fröpåsen har sagt något helt annat. Suck... Sen ska vi inte bara tala om jordmån, sol/skugga & näring.... Kunde önskat mig något grönare fingrar :(. Men det är vackert när det oförutsedda händer också, speciellt i en gammal trädgård. Lite skönt är det att veta att man inte kan tämja naturen totalt :). Ses!